Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Δημήτρης Κολλάτος: Να σκοτώνουμε τα παιδιά μας, όταν γεννιούνται με αυτισμό - Μητέρα αυτιστικού παιδιού σχολιάζει τη δήλωσή του

Στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» μίλησε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Κολλάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ότι ο ίδιος έχει ένα αυτιστικό παιδί και πως το κράτος θα πρέπει να δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους να σκοτώνουν τα αυτιστικά παιδιά τους.

«Καμία τηλεόραση δεν τόλμησε να παίξει το "Κόκκινο τριαντάφυλλο" και να κάνουμε μια κουβέντα για τον αυτισμό. 
Εγώ πιστεύω σήμερα, αν ένας πατέρας σκοτώσει το αυτιστικό παιδί του, εγώ θα πάω μάρτυρας υπερασπίσεως. Πρέπει να μας δώσει το κράτος το δικαίωμα να σκοτώνουμε τα παιδιά μας. 
Όταν έχει ένας αυτιστικό παιδί, δεν υπάρχει τίποτα να τον βοηθήσει. Ένας άνθρωπος που είναι 70, 80 ετών και πεθάνει, τι θα το κάνει το παιδί;».

newsgr
Μητέρα αυτιστικού παιδιού σχολιάζει τη δήλωσή του
Με μεγάλη έκπληξη διάβασα τη δήλωση του Κολλάτου στον Γιώργο Λιάγκα σχετικά με τα αυτιστικά παιδιά. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να επιτρέπει η πολιτεία στους γονείς να σκοτώνουν τα αυτιστικά παιδιά τους!
Ούσα μητέρα αυτιστικού παιδιού,θεωρώ ανεπίτρεπτο να δίνετε βήμα σε ανθρώπους με τέτοιες αντιλήψεις.
Τα παιδιά αυτά είναι χαρισματικά, είναι πανέξυπνα και έχουν απίστευτες δυνατότητες, η αγάπη τους είναι άδολη και η ύπαρξη τους ανεκτίμητη. Δεν θα άλλαζα το γιο μου ούτε με όλα τα τυπικά παιδιά της γης!
Κανείς δεν έχει δικαίωμα ούτε να διανοηθεί να τους στερήσει το δικαίωμα στη ζωή. Υπάρχουν τόσα παιδιά με αναπηρίες, αν κάποιοι είναι ανίκανοι να σκύψουν με αγάπη και στοργή να απαλύνουν τον πόνο τους, ας τα αφήσουν τουλάχιστον στην ησυχία τους...ποιόν πειράξανε;
Ντροπή και αίσχος που προτείνετε από κάποιους δημοσία ένας σύγχρονος Καιάδας!

Κι επειδή κάποιοι βιάστηκαν να πουν πως τα λέει έτσι επειδή ακριβώς δεν βοηθάει η πολιτεία σε αυτά τα παιδιά ουσιαστικά και όταν πεθαίνουν οι γονείς τους μένουν μόνα, θα έπρεπε να μιλήσει γι αυτό το θέμα ξεκάθαρα και να ζητήσει την ευαισθησία όλων πάνω σ αυτό το θέμα κι όχι να πει να μας δίνουν τη δυνατότητα να τα σκοτώνουμε. Αυτό δεν επιτρέπεται να το πει κάνεις και για κανένα λόγο, ούτε καν μεταφορικά
Αναγνώστρια

Tromaktiko