Saturday 18 November 2017

Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Παναγία η Παντάνασσα».

Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι η ευθύνη ανατροφής ενός παιδιού και οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζονται είναι μεγάλες. Κάθε παιδί αξίζει ένα ζεστό σπιτικό με δύο ώριμους και μονοιασμένους γονείς που το αγαπούν και το αποδέχονται. 
Ακόμα και στις περιπτώσεις που οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έρχεται στο κόσμο ένα παιδί δεν είναι οι καλύτερες, ακόμα κι αν είναι προβληματικές, έως τραγικές, το παιδί άπαξ και έχει συλληφθεί ως αυθύπαρκτη οντότητα έχει δικαίωμα να γεννηθεί.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι η διακοπή των κυήσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις έφηβες αποτελεί ένα μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Περισσότερες από 30,000 εκτρώσεις λαμβάνουν χώρα ετησίως σε έφηβες κάτω των 16 ετών, μάλιστα τι περισσότερες φορές χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς των εφήβων, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας πρώτη στην Ευρώπη.

Αυτό ακριβώς έρχεται να προλάβει ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Παναγία η Παντάνασσα».
Ο σύλλογος έχει ως έδρα του τον Άγιο Νικόλαο και ως σκοπό του την προστασία του παιδιού από την κύηση και μετά τον τοκετό του, καθώς και της μητέρας έγγαμης ή άγαμης, πολύτεκνης ή μονογονεϊκής, την καλλιέργεια πνεύματος φιλοτεκνίας και την αποφυγή διακοπών κυήσεων

Ειδικότερα, σκοπός του Συλλόγους είναι η ηθική και υλική υποστήριξη της εγκύου και του παιδιού πριν και μετά τον τοκετό.

Τα μέσα υλοποίησης του προαναφερθέντος σκοπού είναι:
  1. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αξία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της. Πρεσβεύουμε ότι η μητέρα έχει δικαίωμα να φροντίζει και να προστατεύει το κύημα το οποίο είναι μια ξεχωριστή οντότητα που έχει δικαίωμα στη ζωή και κανείς δε μπορεί να του την αφαιρέσει.
  2. Η πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και η ενημέρωση των εφήβων για τις επιπτώσεις που θα έχει η διακοπή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κατά την εφηβεία στη σωματική και ψυχική τους υγεία, με τη διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης, ομιλιών σε σχολικές μονάδες κλπ.
  3. Η ενημέρωση των μητέρων σε θέματα οικογένειας και προγεννητικής αγωγής καθώς και των δικαιωμάτων της – παραπέμποντάς τη σε αρμόδιες υπηρεσίας και οργανισμούς.
  4. Η διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, έκδοση περιοδικού, εντύπων και βιβλίων.
  5. Η προαγωγή του φυσιολογικού τοκετού με μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής και μητρικού θηλασμού.
  6. Η παροχή βρεφικών ειδών (ρούχα, πάνες, γάλα, βρεφικές τροφές, παιδικά καρότσια και κρεβάτια, είδη βρεφανάπτυξης, βρεφικά αφρόλουτρα – σαμπουάν κ.ά) για την κάλυψη αναγκών των μητέρων.
  7. Η παροχή στις μητέρες μεταχειρισμένων ειδών οικιακής χρήσης (ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, έπιπλα κλπ) που προσφέρουν οι φίλοι του συλλόγου.
  8. Συνεργασία με φορείς της κοινότητας αναφορικά με προγράμματα αναδοχής.
  9. Παροχή νομικών συμβουλών σε εγκύους ή μητέρες από νομικούς (συνεργάτες και εθελοντές του συλλόγου). 
  10. Οργάνωση κύκλου φίλων – εθελοντών και συνεργατών, οι οποίοι θα προσφέρουν στο σύλλογο υλικής, ηθική βοήθεια, καθώς και προσωπική εργασία.
  11. Απώτερος σκοπός, όταν αυτό είναι εφικτό, η ίδρυση ξενώνων φιλοξενίας εγκύων γυναικών.
 Το έργο του συλλόγου στηρίζεται σε δωρεές που προσφέρουν ιδιώτες, εταιρίες και οργανισμοί καθώς και στις ετήσιες συνδρομές των μελών του. Παράλληλα, ο σύλλογος δέχεται καινούργια και μεταχειρισμένα βρεφικά είδη ή/και προσφορά σε εθελοντική εργασία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6942 574842 (κα Κωνσταντίνα Αντωνάκη) και
6982 534736 (κα Ελπινίκη Φρουζή)

anatolh.com

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki