Αυτή η διαφορετική πίτσα είναι ο καλύτερος τρόπος να φάει το παιδί
σου κουνουπίδι! Δοκίμασέ τη και θα τη λατρέψετε οικογενειακώς!
Για τη ζύμη:
1 κουνουπίδι
4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
4 κούπες τριμμένο τυρί για πίτσα
4 κ.γ. ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Λίγο αλάτι
Για την πίτσα:
2 κούπες φρέσκια ντομάτα
1 κούπα τριμμένο τυρί για πίτσα
Πολύχρωμες πιπεριές
Εκτέλεση:
The Mamagers Update
shape.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι
Πίτσα με βάση από κουνουπίδι
ΥλικάΓια τη ζύμη:
1 κουνουπίδι
4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
4 κούπες τριμμένο τυρί για πίτσα
4 κ.γ. ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Λίγο αλάτι
Για την πίτσα:
2 κούπες φρέσκια ντομάτα
1 κούπα τριμμένο τυρί για πίτσα
Πολύχρωμες πιπεριές
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε για 6 λεπτά.
- Περνάμε το βρασμένο κουνουπίδι από το μούλτι, το απλώνουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το στύβουμε με την πετσέτα για να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τριμμένο κουνουπίδι, τα αβγά, το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσει). Έπειτα προσθέτουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας, το τριμμένο τυρί και τις πιπεριές.
The Mamagers Update
shape.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι
No comments:
Post a Comment