Friday 12 April 2013

Χαλουβάς με αμύγδαλα και σταφίδια

½ φλ.σπορέλαιο
2 φλ.σιμιγδάλι
½ φλ.αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 φλ.σταφιδάκια
Σιρόπι
4 ½ φλ. νερό
2 ½ φλ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κομμάτι λεμόνι
1 κομμάτι πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρύφαλλα

* Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά του σιροπιού και ζεστάνετε για 5 λεπτά περίπου. 
* Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το σπορέλαιο, ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα. 
* Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατεβάστε από τη φωτιά. 
* Περάστε το σιρόπι από λεπτό τρυπητό για να αφαιρέσετε τα στερεά υλικά και πολύ προσεκτικά ρίξτε το σιμιγδάλι. 
* Με ένα σύρμα τα ανακατεύετε και προσθέστε τα σταφιδάκια. 
* Ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα. 
* Βάλτε το σε λαδωμένη φόρμα και αφήστε να κρυώσει. 
* Βγάζετε τον χαλουβά από τη φόρμα και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.

Posted by ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ 

1 comment:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki