Thursday 20 November 2014

«Ρίξε το παιδί ή παραιτήσου!»

Κατά τα άλλα, κοπτόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μυξοκλαίμε
για την παραβίασή τους και επιμένουμε να λέμε ότι ζούμε
σε μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο!!
--------------------------
Αντιμέτωπη με τις απειλές του εργοδότη της βρέθηκε μια 33χρονη έγκυος που εργάζεται ως μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρεία στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς υποστήριξε ότι την απείλησε να «ρίξει» το παιδί που κυοφορεί, εάν ήθελε να συνεχίσει τη δουλειά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργαζόμενη παραμένει απλήρωτη από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ δεν της έχουν καταβληθεί δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματα αδείας, υπερωρίες και εργασία τα Σάββατα. Μάλιστα, η 33χρονη βρίσκεται λίγες ημέρες πριν το τοκετό.
Στο θέμα έχει ήδη παρέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου, η οποία απέστειλε σχετική έγγραφη κλήση στην εταιρεία, που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με βαρύτατες κυρώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να υπάρξει έως το τέλος της εβδομάδας συνάντηση ανάμεσα στους νομικούς εκπροσώπους των δύο πλευρών, ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
Υπενθυμίζεται πως, βάσει της εργατικής νομοθεσίας, απαγορεύεται η απόλυση εργαζόμενης, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, για χρονικό διάστημα έως και 18 μηνών μετά και τον τοκετό.
tvkosmos

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki