Tuesday 11 August 2015

Έτσι απασχολούμε ευχάριστα τα μωράκια μας στο σπίτι!!

Χρειαζόμαστε μόνο καθημερινά, χρηστικά υλικά 
που υπάρχουν ήδη στο σπίτι.
αυτό για μεγαλύτερα παιδάκια
Αναζητήσαμε τρόπους δημιουργικής απασχόλησης για τα πολύ μικρά παιδάκια, μεταξύ 1 και 2 ετών, που τα μικρά τους χεράκια δεν μπορούν ακόμα να κάνουν κατασκευές, ούτε μπορούν να ζωγραφίσουν χωρίς να κάνουν όλο το σπίτι χάλια.

1. Ένα μεγάλο δοχείο με νερό
watertable
Ένα μεγάλο δοχείο με νερό και μικρά πλαστικά παιχνιδάκια και μπολάκια είναι αρκετά για να διασκεδάσει ένα πολύ μικρό παιδί. Φυσικά, αυτή η δραστηριότητα θέλει συνεχή επίβλεψη, γιατί ακόμα και ελάχιστη ποσότητα νερού μπορεί να είναι επικίνδυνη για ένα μωρό.

2. Ο νεροχύτης
Ανοίξτε για λίγο τη βρύση, βάλτε το παιδί σε μια καρέκλα, δώστε του σφουγγάρια, σκουπάκια και λίγη σαπουνάδα και έτοιμο το νέο παιχνίδι που θα το συναρπάσει!

3. Δαχτυλομπογιές στο τζάμι
tiny_toddler_activities
Βάλτε σε ένα σακουλάκι φαγητού με αεροστεγές κλείσιμο μπογιά και στερεώστε το καλά στη μπαλκονόπορτα. Το μωράκι σας θα ξετρελαθεί με το να σπρώχνει με τα χεράκια του το χρώμα από δω κι από κει και να παρατηρεί τα σχέδια που δημιουργούνται.

4. Το σουρωτήρι
pipe-cleaner-colander-fine-motor-20150412-9-800x533
Το σουρωτήρι και λίγα καθαριστικά πίπας μπορούν να κρατήσουν ένα παιδί απασχολημένο για ώρα, να προσπαθεί να βάλει και να βγάλει τα καθαριστικά από τις τρύπες.

5. Αυτοσχέδια μουσικά όργανα
Χρειάζεστε μόνο ένα πλαστικό δοχείο με απόλυτα ασφαλές καπάκι και όσπρια ή ρύζι. Μπορείτε να φτιάξετε πολλά μουσικά όργανα, με διαφορετικό ήχο το καθένα, και η ορχήστρα σας θα είναι έτοιμη!

6. Κουτί με κορδέλες
Close+Hands
Θα χρειαστείτε ένα κουτί παπουτσιών, ένα μολύβι και πολλές διαφορετικές σε χρώμα, μήκος και υφή κορδέλες. Κάντε τρύπες στο κουτί με το μολύβι και περάστε κάθε κορδέλα σε δύο τρύπες, αφήνοντας αρκετό από μήκος τους χαλαρό μέσα στο κουτί και δένοντάς κόμπους στις άκρες. Το παιδί θα τραβάει τη μία άκρη της κορδέλας και θα βλέπει την άλλη να εξαφανίζεται!

7. Δρόμος μετ' εμποδίων
P1020563e-956x1024
Κολλήστε χαρτοταινία σε διαφορετικά ύψη από τον έναν τοίχο στον άλλο στον διάδρομο του σπιτιού και προσκαλέστε το μωράκι σας να τον διασχίσει. Εγγυημένη διασκέδαση! 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki