Wednesday 11 March 2015

8χρονο κοριτσάκι βγήκε από το νοσοκομείο
και είχε να φάει μόνο πατάτες

Σοκάρει η περίπτωση ενός οκτάχρονου κοριτσιού από την Πάτρα, το οποίο πήρε χθες εξιτήριο από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων, όπου είχε νοσηλευτεί, με τους γιατρούς να συστήνουν στη μητέρα πλούσια σε κρέας διατροφή.
Ωστόσο η μητέρα αδυνατούσε να αγοράσει οτιδήποτε καθώς για την διατροφή της οκτάχρονης υπήρχαν μόνο πατάτες!
Για την αγορά των τροφίμων ενεργοποιήθηκε ο Σύλλογος «Φωτεινό Αστέρι» του οποίου ο υπεύθυνος κ. Σπηλιόπουλος τόνισε πως καθημερινά καταγράφονται τέτοια περιστατικά στην πόλη της Πάτρας. 
Ο κ. Σπηλιόπουλος καλεί όσους πολίτες μπορούν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο, καθώς οι ανάγκες για τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου…

Πηγή: patrastimes.gr

23 Οκτ 2014
Πάτρα: Τα Σχολεία καλούνται να διαχειριστούν την Απόλυτη Φτώχεια. Μαθητές στερούνται φαγητού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
03 Απρ 2011
Διπλάσιος είναι ο αριθμός των επίσημων απόρων της Πάτρας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, πρόσφατη έρευνα έκανε λόγο για χιλιάδες παιδιά που ζουν στην πόλη στα όρια της φτώχειας.
29 Δεκ 2011
Συγκλονίζει το δράμα μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Πάτρα. η οποία αναγκάστηκε να δώσει σε ίδρυμα ...
10 Σεπ 2009
Αρκετά παιδιά ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, ώστε η ζωή τους να θυμίζει εκείνη των παιδιών "της εποχής του Ντίκενς", δήλωσε η Λέσλι Γουόρντ, η επικεφαλής του σωματείου δασκάλων και υπογραμμίζοντας ότι ορισμένα παιδιά προέρχονται από τόσο φτωχές κοινότητες ώστε είναι υπερβολικά δύσκολο για τα σχολεία να ......
09 Απρ 2012
18 Ιαν 2015
Η γυναίκα μη μπορώντας πλέον να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες κάλεσε για βοήθεια την μη κερδοσκοπική οργάνωση Φωτεινό Αστέρι στην Πάτρα μέλη της οποίας την επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν από κοντά τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki