Saturday 16 December 2006

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία και διακίνηση μέσω Ίντερνετ

Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων άσκησε ο Εισαγγελέας σε τέσσερις άνδρες και δυο γυναίκες, που φέρεται ότι διακινούσαν παιδικό πορνογραφικό υλικό μέσω του διαδικτύου.
Τους έξι κατηγορούμενους συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, καθώς από έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, διακινούσαν στο Ίντερνετ υλικό παιδικής πορνογραφίας και σαδομαζοχιστικού περιεχομένου, στο οποίο απεικόνιζαν βασανισμούς νεαρών ατόμων προβάλλοντας σεξουαλική διαστροφή, ενώ δημοσίευαν αγγελίες για ερωτική συνεύρεση ατόμων, ζητώντας παράλληλα για φωτογράφηση μοντέλα κάθε ηλικίας, που αλίευαν μέσω διαδικτύου έναντι αμοιβής.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και μετά από έρευνες εντοπίστηκαν οι δράστες.
 
Συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα
Οι διώξεις, που τους ασκήθηκαν αφορούν τις κατηγορίες: κατ επάγγελμα και από κερδοσκοπία διευκόλυνση και ασέλγειας με ανήλικο κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της πορνογραφίας ανηλίκων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με άσκηση σωματικής βίας, της μαστροπείας, της σωματεμπορίας κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση, τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της παράβασης του νόμου περί ασέμνων, της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών, της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, της παράνομης κατοχής όπλων και της υπεξαίρεσης κινητού μνημείου.
Οι αστυνομικοί αφού εξασφάλισαν τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα των δραστών, που ενεργούσαν σαν ένα και το αυτό πρόσωπο, αφού ήταν σε όλους γνωστοί οι κωδικοί πρόσβασης, που απαιτούνται για τη συντήρηση των ιστοσελίδων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο βιντεοκάμερες, 8 φωτογραφικές μηχανές, 16 βιβλιάρια καταθέσεων, 11 πιστωτικές κάρτες, ικανός αριθμός εξαρτημάτων σαδομαζοχισμού, καθώς και πλήθος φωτογραφιών πορνογραφικού περιεχομένου, που αναπαρήγαγαν οι ίδιοι και διακινούσαν στο Ίντερνετ. Επίσης αποθήκευαν σε CD φωτογραφικό υλικό, το οποίο ακολούθως διέθεταν στην αγορά, ενώ στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Από τις αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Φεβρουαρίου του έτους 2004 φωτογράφιζαν σε σπίτι στην Αθήνα ανήλικη σε διάφορες πόζες ερωτικού σαδομαζοχιστικού περιεχομένου, δίνοντας ως αμοιβή για κάθε φωτογράφηση 50 ευρώ. Αναζητήθηκε η ανήλικη και επιβεβαίωσε το περιστατικό, ενώ από το κατασχεθέν υλικό προέκυψε ότι, παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και σε άλλα αγνώστων στοιχείων νεαρά άτομα, που αλίευαν μέσω Ίντερνετ.
Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, τα μέλη του κυκλώματος παρέσυραν ανήλικα αγόρια και κορίτσια σε σπίτι, όπου φωτογραφίζονταν σε στάσεις σεξουαλικής διαστροφής και δεμένα με σχοινιά. Η έρευνα από την αστυνομία συνεχίζεται για να διαπιστωθεί πόσα και ποια παιδιά έχουν συμμετάσχει στις φωτογραφήσεις, που έκαναν οι δράστες. Όλοι οι ανήλικοι και ενήλικες, που συμμετείχαν στα όργια, τα οποία στη συνέχεια διακινούταν μέσω Ίντερνετ και σε συνδρομητές της ιστοσελίδας είναι Έλληνες.
Πηγή: ΑΠΕ, Ert Online

Κάρτα



Στις Άγιες μέρες που έρχονται


θυμίσου τα παιδιά...

Γάζα: η κηδεία των νηπίων - Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2006


Θρήνος (και) σήμερα στη Γάζα, στην κηδεία των 18 θυμάτων, ανάμεσά τους 12 παιδιά, βρέφη και γυναίκες, του προχθεσινοβραδινού βομβαρδισμού.
Ολα τα θύματα ήταν άοπλα, ενώ κάποια σκοτώθηκαν καθώς έτρεχαν έξω από το βομβαρδιζόμενα σπίτια για να σωθούν (πηγή: ΑrabMonitor)
H κηδεία των θυμάτων έγινε με μεγάλη πορεία στους δρόμους της Γάζας πριν καταλήξει σε τζαμιά και τελικά, το νεκροταφείο.
Την ίδια ώρα της μεγάλης πορείας-κηδείας στη Γάζα, διαδήλωση παλαιστίνιων μαθητών στη Γάζα «αντιμετωπίστηκε» με δακρυγόνα από την ισραηλινή αστυνομία. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή (και θέλετε να βάλουμε στοίχημα τι θα αποφασίσει;..)


Στη φωτογραφία: μια παλαιστίνια θρηνεί πάνω από τα σώματα των δύο παιδιών της, της Μάισα, ετών 3, και της Μαράμ Αλ Αθάμνα, 1 έτους, την ώρα της κηδείας τους στην Μπέιτ Χανούν, στις 9 Νοέμβρη 2006.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki