Monday 15 March 2010

Ένα κορίτσι σε κρίσιμη κατάσταση υγείας χρειάζεται τη βοήθειά μας!
Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατα του Νεανικού Διαβήτη


Αγαπητοί φίλοι
.
Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη προσφέρει πασχαλινές κάρτες σε συμβολική τιμή 1ευρώ. Η Ένωση που από το 1983 έχει ως αντικείμενο την συμπαράσταση στα παιδιά που πάσχουν από Νεανικό Διαβήτη Τύπου Ι (ινσουλινοεξαρτώμενο), βοηθά με οποιοδήποτε τρόπο το παιδί σε ανάγκη.
Φέτος το Πάσχα, τα έσοδα  που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε ένα διαβητικό κορίτσι ορφανό και άπορο που χρειάζεται βοήθεια.
Το βρήκαμε σε άθλια κατάσταση, σκελετωμένο από την αφαγία και κετοξεωμένο από υπερβολικό ζάχαρο. Δε διαθέτει ούτε τα βασικά για να ζήσει.
Εκτός από τις κάρτες, ζητάμε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ο καθένας όπως φαγητό (μακαρόνια, ρύζι, κτλ), σαμπουάν, σαπούνια, κτλ  για το κορίτσι αυτό.
Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να ενισχύσει, τον παρακαλούμε να επικοινωνήσει το συντομότερο στα τηλέφωνα 6974492304 κα. Μανέα κ' 6997147667 κα. Συκιώτου  ή να αποστείλει e-mail στο peand@live.com.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με εκτίμηση.... το Δ.Σ. της ΠΕΑΝΔ

Βοηθήστε παρακαλούμε, το άρρωστο και ορφανό κοριτσάκι που λιώνει η σάρκα του από την ασιτία και νοσηλεύεται σε τραγική κατάσταση, έχοντας αρρύθμιστο διαβήτη,  με όποιον τρόπο μπορείτε, για να μην πεθάνει αβοήθητο αυτό και το αδελφάκι του που ζουν μόνα στην Αθήνα, δίχως θέρμανση και τα βασικά για να επιβιώσουν. 
Η περίπτωση αυτή είναι απολύτως αληθής. 
Την προσπάθεια συντονίζει η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κα. Σοφία Μανέα.


Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατα του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.)

Ιδρύθηκε το 1983 από γιατρούς και γονείς παιδιών που πάσχουν από Νεανικό Διαβήτη Τύπου Ι (ή ινσουλινοεξαρτώμενο). Nόσος που απαιτεί καθημερινή φροντίδα και δημιουργεί τεράστια οργανική, ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση στο πάσχον παιδί και την οικογένειά του. Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές και αριθμεί 4.000 μέλη.
Έργο: 
  • Προαγωγή της έρευνας για την οριστική θεραπεία και πρόληψη των επιπλοκών της νόσου.
  • Ψυχολογική στήριξη, ενημέρωση και εκπαίδευση στο παιδί και την οικογένεια από ομάδες διακεκριμένων επιστημόνων.
  • Συνεργασία με κρατικούς φορείς για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων, εκδρομών και παιδικών κατασκηνώσεων με σκοπό την κοινωνικοποίηση του.
  • Οικονομική στήριξη απόρων οικογενειών.
Στόχος να κάνει το Διαβήτη τρόπο ζωής για το πάσχον παιδί, γιατί του αξίζει μια ζωή χωρίς επιπλοκές!
Λ. Μεσογείων 24
Αθήνα 115 27

Τηλ.: 210-77 96 660
Φαξ: 210-7796461

e-mail: peand@live.com
website: www.peand.gr

«Βοηθήστε μας να ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε!»

Από υποσχέσεις, λόγια, παραινέσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια και πρωτοβουλίες, χορτάσαμε χρόνια τώρα. Από έλλειψη έργων, φιλότιμου, μπέσας, εξυπνάδας και ονείρων πάσχουμε ανεπανόρθωτα. 
Και ευτυχώς που υπάρχουν κάποια "παιδιά" που δε μας αφήνουν στην ησυχία του καναπέ μας, στην αποβλάκωση της τηλεόρασης, στην ευκολία της άρνησης των ευθυνών μας για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Όπως η αναγνώστριά μας, μαθήτρια της πρώτης λυκείου, που με το γράμμα της μας αναγκάζει όλους να κοιτάξουμε στον καθρέφτη μας και να αναρωτηθούμε τι απέγιναν τα ιδανικά μας...  
από topontiki

Το γράμμα...
 
"Είμαι μαθήτρια της πρώτης λυκείου. Σε 2 χρόνια θα γίνω ενεργός πολίτης αυτής της χώρας. Μιας χώρας που κυριαρχεί η αδικία και η εκμετάλλευση. Μιας χώρας που ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και αδιαφορεί για τους γύρω του. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Είμαι σίγουρη πως θα καταφέρουμε πολύ σπουδαία πράγματα. Ο κόσμος στον οποίο θέλω να ζήσω είναι διαφορετικός από το σημερινό. Ο κόσμος που ονειρεύομαι είναι δίκαιος, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς παιδιά να υποφέρουν και να πεθαίνουν από την πείνα. 
Με ανθρώπους που σέβονται το περιβάλλον. Με ανθρώπους που αγωνίζονται για κάτι καλύτερο και δε μένουν θεατές. 
Βοηθήστε με να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. 
Βοηθήστε εμένα και όλα τα παιδιά του κόσμου να ζήσουμε όπως ονειρευόμαστε....αγωνιστείτε για μας,για τα παιδιά σας.....για ένα καλύτερο μέλλον.... Σας ευχαριστώ."

Prevenar 13: Το... 13 το καλό σώζει τα παιδιά!!

Το νέο 13δύναμο εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου, που περιλαμβάνει 6 επιπλέον ορότυπους σε σχέση με το προηγούμενο 7δύναμο, μπορούν κάνουν πλέον τα παιδιά στην Ελλάδα, αφού ήδη έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και το κόστος του καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το «Prevenar 13» προστατεύει βρέφη και νήπια από τη διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο, την πνευμονία, και την οξεία μέση ωτίτιδα, που προκαλούνται από τους 13 ορότυπους που περιλαμβάνονται στο εμβόλιο.

Πρόκειται για το συζευγμένο εμβόλιο «Prevenar 13», που ενδείκνυται για την προστασία βρεφών και νηπίων ηλικίας από 6 εβδομάδων έως 5 ετών, από τη διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο, την πνευμονία, και την οξεία μέση ωτίτιδα, που προκαλούνται από τους 13 ορότυπους που περιλαμβάνονται στο εμβόλιο.

Στα οφέλη από το νέο εμβόλιο αναφέρθηκαν, σε ειδική ενημερωτική ημερίδα, οι καθηγητές Ανδρέας Κωνσταντόπουλος (και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών), Δημήτρης Καφετζής και Μαρία Θεοδωρίδου. Η πνευμονιοκοκκική νόσος είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε βρέφη και παιδιά κάτω των 5 ετών παγκοσμίως, που μπορεί να προληφθεί με τον εμβολιασμό.

Στις επιπλοκές που προκαλεί περιλαμβάνεται η σήψη, η πνευμονιοκοκκική μηνιγγίτιδα, η βακτηριαιμία, η πνευμονία με βακτηριαιμία και το εμπύημα. Η νόσος προκαλεί ετησίως έως και 1,6 εκατ. θανάτους σε όλο τον κόσμο. Περίπου οι μισοί από αυτούς αφορούν βρέφη και παιδιά μικρότερα των 5 ετών.

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συστήνει το 13δύναμο σε δοσολογικό σχήμα 4 δόσεων, εκ των οποίων 3 δόσεις ως αρχική σειρά εμβολιασμού και μία επαναληπτική δόση στην ηλικία μεταξύ 11 και 15 μηνών.Τα βρέφη και νήπια που έχουν ήδη ξεκινήσει εμβολιασμό με το 7δύναμο θα μπορούν να αλλάξουν σε 13δύναμο, σε οποιοδήποτε στάδιο του εμβολιασμού, συνεχίζοντας με τις υπόλοιπες δόσεις.

Συνιστάται επίσης, για τα παιδιά έως 5 ετών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με το 7δύναμο, να τους παρασχεθεί κάλυψη και έναντι των 6 επιπλέον οροτύπων με μία δόση του 13δύναμου. Τα παιδιά που ξεκινούν τον εμβολιασμό με 13δύναμο συνιστάται να ολοκληρώνουν το σχήμα με το ίδιο εμβόλιο.

Το νέο εμβόλιο περιλαμβάνει τους 7 ορότυπους (4, 6Β, 9V, 14, 18C, 19F και 23F) του παλαιότερου «Prevenar», που αποτελεί το πρότυπο στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου σε βρέφη και νήπια, ενώ συμπεριλαμβάνει 6 επιπλέον ορότυπους (1, 3, 5, 6Α, 7F και 19Α).
Πρόκειται για τους 13 πιο διαδεδομένους ορότυπους που προκαλούν διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο σε παιδιά παγκοσμίως.

Αντοχή μικροβίων

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο πνευμονιοκοκκικής μόλυνσης, όπως και οι ενήλικες άνω των 65 ετών. Μάλιστα ο πνευμονιόκοκκος είναι η πιο κοινή αιτία πνευμονίας της κοινότητας σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει ότι τα εμβόλια αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά, καθώς μειώνουν τον αριθμό των μολυσμένων ασθενών και έτσι ελαχιστοποιούν τη δυνατότητα μετάδοσης και μόλυνσης και την ανάγκη για θεραπεία. Με τον τρόπο αυτόν μπορεί να μειωθεί η χρήση αντιβιοτικών, που με τη σειρά της μπορεί να μειώσει τη φυσική επιλογή και διάδοση των ανθεκτικών στελεχών των μικροβίων.

Δεδομένα από τα κέντρα παρακολούθησης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ (CDC) δείχνουν ότι, μετά την εισαγωγή του 7δύναμου εμβολίου του πνευμονιόκοκκου (PCV), η εμφάνιση της ανθεκτικής στα αντιβιοτικά διεισδυτικής πνευμονιοκοκκικής νόσου μειώθηκε κατά 98% για τους ορότυπους που καλύπτει το εμβόλιο, αλλά και κατά 81% για το σύνολο των οροτύπων σε παιδιά μικρότερα των 2 ετών.

Επιπλέον, η εμφάνιση της νόσου μειώθηκε κατά 49% και σε ενήλικες μεγαλύτερους των 65 ετών, δηλαδή σε μια ομάδα ανθρώπων που είναι ευπαθείς στη νόσο και δεν εμβολιάζονται.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ
Η Πνευμονία με βακτηριαιμία εκδηλώνεται με πυρετό και άλλες μη συγκεκριμένες ενδείξεις.
Η πνευμονιοκοκκική μηνιγγίτιδα περιλαμβάνει πυρετό, εμετό, υπνηλία, ακαμψία αυχένα.
Η πνευμονιοκοκκική πνευμονία εκδηλώνεται με βήχα, πυρετό, πόνο στο στήθος.
Η πνευμονιοκοκκική οξεία μέση ωτίτιδα περιλαμβάνει πόνο στο αυτί, πυρετό, εμετό, διάρροια.
Η πνευμονιοκοκκική οξεία ιγμορίτιδα έχει πυρετό, καταρροή και βήχα.

Γιάννης Κρητικός
jkritikos@pegasus.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki