Friday 24 July 2009

Κάρολος Παπούλιας: «... έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας ...»

«Ζούμε το τέλος μίας εποχής. Το κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης της οικονομίας αμφισβητείται εκ των πραγμάτων, την ώρα που δεν προβάλλεται, με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο, η εναλλακτική πρόταση. Πρόταση για μια ανάπτυξη ενάντια στη φτώχεια, τον αποκλεισμό, την ανεργία, ιδίως των νέων»
«Αυτή η κρίση είναι βαθιά. Όχι μόνο γιατί κάποιοι εκπρόσωποι του λαού χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή. Ούτε επειδή διαχρονικές παθογένειες στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης παραμένουν ζωντανές. Η κρίση είναι βαθιά κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας: Κάθε είδους διευκολύνσεις και πελατειακές συμπεριφορές έχουν νομιμοποιηθεί ηθικά, ενώ η επιτυχία αντιμετωπίζεται συχνά ως εξαιρετική ικανότητα ακόμη και αν επήλθε με όρους αναξιοκρατίας».

Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, 
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

Swine Flu: Πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.


Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.

Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.
Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.

Με την γρίππη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν
χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.


Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.
Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. 
Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’ αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.
Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.

Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.
- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;
- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;
- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη 
από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.

Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του
George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. 

Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.
Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; 

Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμακών σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. "

Έτσι απλά... γιατί μου το έστειλαν με μέϊλ.
Και ο νοών νοείτω...

Σύλληψη 38χρονου καθηγητή για παιδική πορνογραφία - Child pornography

Το τέρας ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ...
Τα στοιχεία του αποκρύπτονται ... 
... ΓΙΑΤΙ;;; ...................................................................
 .
24/07/2009   11:19
 .
Ένας 38χρονος καθηγητής σε ιδιωτικό σχολείο (ΙΕΚ) της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Πολίχνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 170 βίντεο και περισσότερες από 1.100 φωτογραφίες με σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.
 .
Βρέθηκαν επίσης 7 σκληροί δίσκοι 28 cd και 63 dvd με ανάλογο περιεχόμενο.
Η πληροφορία για την εμπλοκή του, ήρθε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος του εξωτερικού.
 Τέλος, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 38χρονος διακινούσε αυτό το υλικό στο διαδίκτυο από το 2002.
 star 
 .
Ένας 38χρονος συνελήφθη στην Πολίχνη για διακίνηση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα που έγινε από άνδρες τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος έπειτα από συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα της Αθήνας, βρέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι, 170 βίντεο και 1.110 φωτογραφίες, cd και Dvd που περιείχαν ανάλογο υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καθηγητής ιδιωτικής σχολής και διακινούσε το υλικό από το 2002. 
skai 

Σ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ  - Παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο

«Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ 'ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ' ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ»
Με αφορμή την υιοθέτηση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Έκθεσης Angelilli σχετικά με την «Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης των Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας στην ΕΕ», ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα κι η υπόλοιπη Ευρώπη καλούνται να κινηθούν πολύ πιο αποτελεσματικά για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών. Όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έκθεση της UNESCO, o τζίρος της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο ξεπερνά πλέον τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο -- έχει γίνει “μπιγκ μπίζνεςΤην τελευταία πενταετία ο αριθμός των ιστοσελίδων που φιλοξενούν πορνογραφικό περιεχόμενο σημείωσε ραγδαία αύξηση της τάξης του 345%, τις οποίες επισκέπτονται καθημερινά περίπου 150.000 χρήστες. Η παιδική πορνογραφία δεν άρχισε, βέβαια, με το ίντερνετ, και η αποτελεσματική καταπολέμησή της, όπως και κάθε άλλου σοβαρού εγκλήματος, προαπαιτεί το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Όμως, η διόγκωση του θλιβερού φαινομένου αποδεικνύει ότι η κατάσταση δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η έκθεση Angelilli ζητά κατ' αρχήν την πλήρη εφαρμογή της κοινοτικής απόφασης-πλαισίου του 2004 για την παιδική πορνογραφία, η οποία απαιτεί από όλα τα Κράτη Μέλη να ποινικοποιήσουν το αδίκημα και να προβλέψουν αντίστοιχες ποινικές κυρώσεις. Κατά δεύτερο, η έκθεση ζητά την επικαιροποίηση και περαιτέρω ενίσχυση της ισχύουσας απόφασης-πλαισίου, με έμφαση στα αδικήματα που διαπράττονται μέσω δικτύων ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συστημάτων πληροφοριών. 
 
Η έκθεση προτείνει, μεταξύ άλλων, την ποινικοποίηση του αποκαλούμενου grooming” -- την προσέγγιση δηλαδή ανηλίκων στο Διαδίκτυο με σεξουαλικό σκοπό --, την απαγόρευση στους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων της άσκησης όσων επαγγελματικών δραστηριοτήτων προβλέπουν επαφή με ανηλίκους, την εξέταση της πιθανότητας επιβολής υποχρεωτικού ελέγχου του ποινικού μητρώου των υποψηφίων για ορισμένες θέσεις εργασίας που περιλαμβάνουν επαφή με παιδιά και την ποινικοποίηση του εξαναγκασμού των παιδιών να συνάψουν καταναγκαστικό γάμο.
.
Ο κ. Λαμπρινίδης συμπλήρωσε: «Η πρόσφατη αποκάλυψη ενός ακόμη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας με τη συμμετοχή 11 ατόμων από όλη την Ελλάδα, που διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, αναδεικνύει τις εξαιρετικές διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο ακόμη και στη χώρα μας. Κατά συνέπεια, είναι επιτακτική η ανάγκη θωράκισης και αποτελεσματικής εφαρμογής του ισχύοντος νομικού πλαισίου, αλλά και της παράλληλης ενημερωτικής εκστρατείας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στους γονείς, στους δασκάλους και στους ανήλικους. 
 .
Το διαδίκτυο είναι η νέα «πλατεία του χωριού». Όπως οι γονείς στην πλατεία του χωριού μαθαίνουν στα παιδιά τους να μη μιλούν και να μην ακολουθούν αγνώστους, έτσι έχουν την ευθύνη να συμβουλεύουν τα παιδιά τους και στο διαδίκτυο. Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει η ελληνική Πολιτεία να λάβει επίσης σοβαρά υπόψη της και τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Συνήγορος του Παιδιού για το σημαντικό αυτό θέμα.»

europarl

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki