Wednesday 8 April 2020

Κορωνοϊός-Covid-19: Τα Ιδιωτικά Μεγαθήρια της Υγείας: Παίρνουν ή πίνουν το αίμα που είναι για εξέταση;

.............
Τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας κερδοσκοπούν ανενόχλητα!!!...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΩ ΦΡΙΚΑΡΕΙ! Μόλις τώρα το διάβασα! Τέτοιο πλιάτσικο, τέτοια βρωμιά και τέτοια απάτη και με την ανοχή και το αβαντάριμα από το κράτος και τους επίσημους φορείς!!! Και μετά έχουν και το θράσος και τα φορτώνουν όλα στην ''ατομική ευθύνη'' με τέτοια εγκληματική, -όπως αποδεικνύεται- κρατική ευθύνη!

... Το αποκορύφωμα αφορά το πλιάτσικο και την αισχροκέρδεια με τα τεστ για τον κορωνοϊό. Έως τώρα όλα τα ιδιωτικά διαγνωστικά που διαφημίζουν ότι κάνουν το τεστ, παίρνουν μόνο το δείγμα από τον ασθενή και το στέλνουν είτε στο Παστέρ είτε στην Ιατρική Σχολή. 
Δεν έχουν δικά τους εργαστήρια και αντιδραστήρια. 
Δηλαδή χρεώνουν απλώς τη λήψη του φαρυγγικού επιχρίσματος και μετά το υλικό δουλεύεται εκεί που στέλνουν και τα δημόσια νοσοκομεία. 
Μάλιστα έχουν και υψηλή ταρίφα, αλλά και... «φιλική τιμή» για το ίδιο το προσωπικό τους.
Κάποια τρανταχτά παραδείγματα:

-- «Ιατρικό Αθηνών»: Στέλνει στο Παστέρ και περιμένουν από μέρα σε μέρα τα δικά τους αντιδραστήρια.

-- «Ερρίκος Ντυνάν»: Η εξέταση κοστίζει 275 ευρώ για το κοινό, 77 για το προσωπικό. Τα στέλνει όλα στο Παστέρ.

-- «Υγεία»: 310 ευρώ, επίσης τα στέλνει στο Παστέρ και στην Ιατρική Σχολή.

-- «Ιασώ General»: Χρέωση 300 ευρώ για το κοινό και 150 ευρώ για το προσωπικό. Κάνει και κατ' οίκον επισκέψεις για λήψη δείγματος με 350 ευρώ. Σε μία μέρα την προηγούμενή βδομάδα έκανε 187 κατ' οίκον δειγματοληψίες (187x350 = 65.450 ευρώ). Τα στέλνει στο Παστέρ. 

Ξεμένει από κιτ λήψης δειγμάτων και έχει κρατήσει κάποιες δεκάδες για τους... VIP πελάτες του.

-- «Μητέρα»: Δεν χρεώνουν δείγματα στο προσωπικό, τα έστελναν στο «Αlab», ένα ιδιωτικό που έκανε την εξέταση (ας ελπίσουμε pcr - δηλαδή μοριακό έλεγχο - και όχι rapid test, που μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα) και τώρα στην Ιατρική Σχολή.

-- «Βιοϊατρική»: Είναι το μόνο που έχει μοριακό τμήμα και κάνει τα τεστ από την Παρασκευή 20/3. Νωρίτερα και από εκεί πήγαιναν τα δείγματα για να δουλευτούν στην Ιατρική και το Παστέρ. 

Το διαφήμιζε μάλιστα και ο Πορτοσάλτε στον «ΣΚΑΪ», ότι μόνο με 120 ευρώ κάνεις τη δουλειά σου χωρίς καν να βγεις από το αυτοκίνητο...

-- «Ιατροί κατ' οίκον 1144»: Διαφημίζουν ότι κάνουν pcr, ότι συνεργεία με ειδικό εξοπλισμό και στολές πραγματοποιούν δειγματοληψίες κατ' οίκον και τα μεταφέρουν σε εξειδικευμένο εργαστήριο. Κι αυτοί τα πηγαίνουν στο Παστέρ...

Ως «μόνιμοι κάτοικοι» θα αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στην Πορτογαλία για να έχουν πρόσβαση σε υγεία και πρόνοια

Οι μετανάστες στην Πορτογαλία θα αντιμετωπίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι ώστε να έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας, επιδόματα πρόνοιας, τραπεζικούς λογαριασμούς, συμβόλαια εργασίας και μίσθωσης εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.


Όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Πορτογαλία, των οποίων οι αιτήσεις για άδεια διαμονής εκκρεμούν, θα αντιμετωπίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι από τη Δευτέρα και μέχρι τουλάχιστον την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στην Πορτογαλία ώστε να διασφαλισθεί πως θα έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες στη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι αιτούμενοι, περιλαμβανομένων αυτών που ζητούν άσυλο, χρειάζεται μόνο να έχουν στοιχεία ότι υπάρχει αίτημα σε εξέλιξη για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας, σε επιδόματα πρόνοιας, τραπεζικούς λογαριασμούς και σε συμβόλαια εργασίας και μίσθωσης.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, Κλάουντια Βελόσο, «οι άνθρωποι δεν μπορεί να στερούνται του βασικού δικαιώματος στην υγεία και την πρόνοια μόνο και μόνο επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου του αιτήματος ασύλου. Σε αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις, τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών θα προστατευθούν».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, πρόκειται για μέτρο στο πλαίσιο της προσπάθειας πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ προβλέπει τον περιορισμό των επαφών μεταξύ των αιτούντων άσυλο με τους άνδρες της συνοριοφυλακής.
Στην Πορτογαλία έχουν καταγραφεί 5.170 κρούσματα Covid-19 και 100 θάνατοι

Νόστιμον ήμαρ.
28 Μαρτίου 2020
Πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki