Friday, 8 January 2010

Εεεεεε, κύριοι του Υπουργείου της καημένης της Παιδείας μας ...

Στο επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας, εκεί στο link "Ελεύθερο Λογισμικό για την Εκπαίδευση" περιλαμβάνεται ο κόμβος mimer desk, που όχι μόνο είναι δύσκολο και αμφίβολο να βρεθεί αυτό που συνιστάται από τον κατασκευαστή τουλάχιστον, της σελίδας, αλλά παρουσιάζονται και διάφοροι ακατάλληλοι δια ανήλικους χορηγοί.
Αν θέλετε να προτείνετε ελεύθερο λογισμικό, προτείνετε συγκεκριμένο, αν και είναι σε αντίφαση με την επίσημη συμφωνία που υπογράψατε με την Microsoft.
Τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν κι από μόνα τους να βρουν ιστοσελίδες με υπηρεσίες dating, music download κλπ, δεν χρειάζεται να τα προτείνει η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Άσε που ανοίγει και pop-up παράθυρα.

Το παρόν απεστάλη και στα παραπάνω emails.

Σχετικά: akanoniston

Εθνικό Δίκτυο Προστασίας του Παιδιού

Άντε, κουνηθείτε !! 
Δεν μπορεί η προστασία του παιδιού να περιορίζεται στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 
Άντε, όλοι μαζί επιτέλους
Μπράβο στον Γιώργο Καμίνη και στον Μόσχο.
Βιαστείτε,
Σώστε τα Παιδιά μας

Τη διαμόρφωση Εθνικού Δικτύου Προστασίας των κακοποιημένων και παρα-μελημένων παιδιών 
μελετά η κυβέρνηση

Τη δημιουργία ενός αυτοτελούς Κέντρου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας, σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σκοπεύει να προχωρήσει και σε αναμόρφωση του ποινικού σωφρονισμού των ανηλίκων, ενεργοποιώντας νέα αναμορφωτικά μέτρα.
Χθες με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη με αντικείμενο τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Δικτύου Προστασίας των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, καθώς και των ανήλικων παραβατών.
Σύσκεψη
Στη σύσκεψη, όπου πήραν μέρος πέραν του Χ. Καστανίδη ο υφυπουργός Απ. Κατσιφάρας, ο Συνήγορος, Γ. Καμίνης, ο αρμόδιος στο σε θέματα παιδιών Γ. Μόσχος, ο πρόεδρος της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNISEF Λ. Κανελλόπουλος και ο γ. διευθυντής Ηλ. Λυμπέρης, αποφασίστηκε να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση ενός ΝΠΙΔ (Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα ασχολείται με τη νεανική εγκληματικότητα.
Πρωτοβουλίες
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι είναι απολύτως αναγκαίες οι άμεσες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση και προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και συμφωνήθηκε ότι το νέο ΝΠΙΔ θα αναλάβει να συντονίσει το έργο των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων, αλλά και να οργανώσει όλες τις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής εγκληματικότητας.
Παράλληλα το Κέντρο θα ασχοληθεί με την προώθηση και υλοποίηση νέων αναμορφωτικών μέτρων, μεταξύ των οποίων και αυτό των ανάδοχων οικογενειών, ενώ θα φροντίσει για τη διαμόρφωση μηχανισμού ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, καθώς και για την τήρηση αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων.
Για την επίτευξη των στόχων του το νέο Κέντρο θα αναπτύξει συνεργασίες με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ιδρύματα, εκπαιδευτικά κέντρα, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, όπως και με μη κυβερνητικές οργανώσεις.
-------------------------------------------------------
Πηγή:
ΗΜΕΡΗΣΙΑ-Του Αλέξανδρου Αυλωνίτη
Καθημερινή Φωτεινη Καλλιρη
-------------------------------------------------------

Το μητρικό γάλα διατηρείται φρέσκο στο ψυγείο

Αλήθεια! Το μητρικό γάλα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες χωρίς να χάσει τη διατροφική του αξία ή να δημιουργηθούν βακτήρια, σύμφωνα με έρευνα μικρής κλίμακας.
Οι οδηγίες σχετικά  με την ασφαλή διατήρηση του μητρικού γάλατος διαφέρουν. Ωστόσο, γενικά εκτιμάται ότι το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, στους 4 βαθμούς, για διάστημα μέχρι 5 έως 8 ημέρες, αν και ιδανικά θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 2 έως 3 ημέρες.
Ωστόσο, πολλές έρευνες σχετικά με τη διατήρηση του μητρικού γάλατος έχουν εστιάσει στον κίνδυνο συσσώρευσης βακτηρίων και όχι στη γενική ακεραιότητα του γάλατος, σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Richard J. Schanler και την ομάδα του, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Shore, στη Νέα Υόρκη.

Οι ερευνητές διατήρησαν δείγματα μητρικού γάλατος 36 μητέρων στο ψυγείο μιας εντατικής μονάδας νεογνών.
Το γάλα, που οι μητέρες συνέλεξαν με θήλαστρο περίπου ένα μήνα μετά τον τοκετό, διατηρήθηκε στους 4 βαθμούς Cκαι εξετάστηκε στις 24, 48, 72 και 96 ώρες.
Κατά τη διάρκεια αυτή οι ερευνητές ανακάλυψαν είτε καθόλου είτε ελάχιστες αλλαγές στη σύνθεση του γάλατος-όπως επίπεδο βακτηρίων, οξύτητα, πρωτεΐνες ανοσοποιητικού από τη μητέρα και ωφέλιμα λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το φρέσκο μητρικό γάλα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 96 ώρες χωρίς να κινδυνεύσει η ακεραιότητά του, αναφέρουν ο Schanler και η ομάδα του στο περιοδικό ‘Journal of Pediatrics.’
Αν και τα ευρήματα προέκυψαν από μονάδα εντατικής  θεραπείας νεογνών ταιριάζουν με τις τυπικές συστάσεις για τη διατήρηση στο ψυγείο του σπιτιού του μητρικού γάλατος -ότι καλύτερο είναι να
χρησιμοποιηθεί εντός λίγων ημερών, αν και λίγο μακρύτερο διάστημα μπορεί ενδεχομένως να είναι ασφαλές.
Όσον αφορά την αποθήκευση στο σπίτι, ειδικοί συστήνουν γενικά τη χρήση καθαρών, στεγνών γυάλινων ή πλαστικών δοχείων, που δεν περιέχουν τη χημική ουσία βισφενόλη Α.
Κάθε μπουκάλι θα πρέπει να έχει ετικέτα με ημερομηνία και να τοποθετείται στο πίσω μέρος ενός ψυγείου στους 4 βαθμούς C ή περισσότερο.
 


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki