Friday 25 June 2010

5χρονη νεφροπαθής ανέπτυξε καινούργια νεφρά
Miracle tot Angel Burton grows two new kidneys

Ένα 5χρονο κοριτσάκι, που αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας καθώς έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια, εξέπληξε τους γιατρούς όταν ανακάλυψαν πως ο οργανισμός της ανάπτυσσε δύο καινούργια νεφρά.

Docs Astonished As Girl Grows New Kidneys

Η Angel Burton έπασχε με νεφρική ανεπάρκεια από τη γέννησή της, με αποτέλεσμα στην ηλικία των 5 ετών να χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση. Οι χειρούργοι, όμως, εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν πως η μικρή είχε τέσσερα νεφρά, με τα δύο ολοκαίνουργα και πλήρως ανεπτυγμένα όργανα να βρίσκονται πάνω από τα παλιά. 
Η περίπτωση της Angel είναι εξαιρετικά σπάνια και ονομάζεται «νεφρικός διπλασιασμός». Το διπλό νεφρό αναπτύσσεται στο κέντρο του άλλου και μπορεί να μοιράζεται τον ίδιο ή να έχει ανεξάρτητο ουρητήρα, που αδειάζει τα ούρα στην κύστη.
Στην περίπτωση της Angel, και τα δύο της νεφρά παρουσιάζουν διπλασιασμό. Κάθε ένα νεφρό έχει ξεχωριστό ουρητήρα, που σημαίνει ότι έχει τέσσερα νεφρά και τέσσερις ουρητήρες.
Οι γιατροί πιστεύουν πως οι πρώτες εξετάσεις δεν είχαν δείξει τα επιπλέον νεφρά γιατί βρίσκονταν ακριβώς πάνω από τα παλιά και φαινόντουσαν ως ένα.
Η μητέρα της Angel, η 32χρονη Claire Burton, γέννησε την κόρη της το 2001 και μετά από λίγους μήνες η υγεία της μικρής άρχισε να επιδεινώνεται.
Οι γιατροί πραγματοποίησαν μια σειρά από εξετάσεις και η Angel διαγνώστηκε με κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση, που σημαίνει ότι οι βαλβίδες στην κύστη της δεν λειτουργούσαν σωστά και τα ούρα επέστρεφαν πάλι στα νεφρά, προκαλώντας λοιμώξεις.
Οι γιατροί συνέχισαν να παρακολουθούν την κατάσταση της Angel. Σε μία από τις εξετάσεις που της έκαναν βρήκαν πως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά της και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση.

Εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων του Σέφιλντ τον Οκτώβριο του 2007 για να τις τοποθετήσουν οι γιατροί μία τεχνητή βαλβίδα αλλά κατά τη διάρκεια της επέμβασης ανακάλυψαν πως η μικρή είχε δύο επιπλέον νεφρά.
Η κυρία Burton, που έχει άλλα δύο παιδιά, δήλωσε: «Ήταν στο χειρουργείο πάνω από μία ώρα και ένα τέταρτο, όταν βγήκε κάποια στιγμή έξω ο χειρούργος. Mας είπε πως βρήκαν κάτι πάρα πάρα πολύ περίεργο, δεδομένου του αριθμού των εξετάσεων που είχε κάνει η Angel εκείνη τη χρονιά. Μας είπε ότι είχαν τοποθετήσει μία κάμερα στην κύστη της Angel ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις βαλβίδες. Βρήκαν τα δύο ανοίγματα που έπρεπε να βρουν και αποκατέστησαν τις βαλβίδες. Στη συνέχεια όμως, βρήκαν άλλα δύο ανοίγματα και προσπάθησαν να βάλουν την κάμερα μέσα. 
Τότε είδαν πως υπήρχαν άλλα δύο απολύτως υγιή νεφρά, πάνω από τα παλιά. Τα καινούργια νεφρά ήταν εντελώς ανεξάρτητα και εξεπλάγησαν γιατί δεν τα είχαν δει στις εξετάσεις. 
Η Angel υποβαλλόταν σε ελέγχους απ' όταν γεννήθηκε και δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ. Ήταν ένα πραγματικό θαύμα και είμαστε ευγνώμονες που η κόρη μας είναι και πάλι υγιής και ευτυχισμένη.»
Με τα δύο επιπλέον νεφρά της να έχουν αναλάβει πλέον δράση, η 8χρονη σήμερα Angel έχει αναρρώσει πλήρως και κοιτά με αισιοδοξία το υγιές της μέλλον.

33χρονος επιτέθηκε σε 9χρονο κοριτσάκι

Σε 9χρονο κοριτσάκι κατηγορείται ότι επιτέθηκε ένας 33χρονος σε είσοδο πολυκατοικίας, σε κεντρικό σημείο της Λάρισας.
Ο δράστης ακολούθησε τη μικρή στην είσοδο της πολυκατοικίας και πριν κλείσει η πόρτα μπήκε και εκείνος και άρχισε να το θωπεύει.
Το παιδί άρχισε να φωνάζει, το άκουσαν περίοικοι, οι οποίοι κινήθηκαν για να γλιτώσουν τη μικρή, αλλά ο δράστης πρόλαβε και διέφυγε.
Ωστόσο, συγκράτησαν οι γείτονες τα χαρακτηριστικά του και αργότερα αναγνωρίστηκε και συνελήφθη.
-----------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή: inout 

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη μπορεί να σκοτώσει το παιδί!

Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα του CDC, (αν και κάποιος αρχικά μπορεί να το σκεφτεί και με την κοινή λογική χωρίς να χρειάζεται μελέτες…), αν περισσότερες γυναίκες παρατούσαν το κάπνισμα πριν την εγκυμοσύνη, θα σωζόταν περισσότερες παιδικές ζωές.
Το κάπνισμα θεωρείται ακόμα μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου σε βρέφη, ή πρόωρου τοκετού όπως και των νεογνών με χαμηλό βάρος γέννησης.
Όπως δηλώνει η Dra. Patricia Dietz στο τεύχος του American Journal of Preventive Medicine του Ιούλη του 2010: «Ξέρουμε ότι οι μισές γυναίκες κόβουν το κάπνισμα όταν μείνουν έγκυες αλλά είναι πολλές αυτές που το συνεχίζουν».
Η Dra. Dietz και η ομάδα της ερεύνησαν στοιχεία από 3.3 εκατομμύρια γέννες και φτάσαν στα εξής συμπεράσματα:  

Το κάπνισμα πριν την γέννα οδηγεί σε:
  • 5-8% πρόωρες γέννες
  • 13-19% μωρά με χαμηλό βάρος  γέννησης
Ενώ από αυτά που πέθαναν:
  • 5-7% σχετίζεται με την προωρότητα και
  • 23-34% με το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου του βρέφους που θα μπορούσε να είχε προληφθεί αν οι μητέρες δεν κάπνιζαν πριν την γέννα
Η έρευνα δείχνει ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που θα μπορούσαν να σωθούν αν οι μητέρες έκοβαν το κάπνισμα κατά ή πριν την γέννα… Γιατί συνεχίζουν;;; Μάλλον φταίει το ότι είναι εθισμένες, ενώ σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους και το stress, ή ψυχολογικές/ψυχιατρικές διαταραχές όπως κατάθλιψη.
Εδώ είναι που ισχύει το «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» που λέγαν οι αρχαίοι μας…
από thessaloniki-barcelona 

Cándido Godoy: Η πόλη των διδύμων κρύβει το μυστικό του Μένγκελε
Nazi angel of death Josef Mengele 'created twin town in Brazil'

Μια μικρή κωμόπολη στη Βραζιλία σημειώνει ρεκόρ γεννήσεων διδύμων με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. 
Η παραδοξότητα αυτή οφείλεται στη δράση του Γιόζεφ Μένγκελε, του γιατρού του Άουσβιτς, υποστηρίζει Αργεντινός ιστορικός.

Nazi angel of death Josef Mengele 'created twin town in Brazil'

One in five pregnancies in the small Brazilian town have resulted in twins - most of them blond haired and blue eyed 
Το Καντίντο Γκοντόι είναι σήμερα μια κωμόπολη 7.000 κατοίκων στην πλούσια Νότια Βραζιλία, δυτικά του Πόρτο Αλέγκρε, κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη. Φημίζεται για τα πολύ υψηλά ποσοστά μονοζυγωτικών διδύμων (είναι τα αδέλφια που προέρχονται από το ίδιο ωάριο και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό), σε σημείο που την αποκαλούν «η πόλη των διδύμων».

Σήμερα υπάρχουν στο Καντίντο Γκοντόι γύρω στα 100 ζευγάρια δίδυμων αδελφών.  

Είναι σχεδόν όλα ξανθά με γαλάζια μάτια, αλλά ώς εδώ δεν υπάρχει κάτι το παράξενο, δεδομένου ότι το Καντίντο Γκοντόι ιδρύθηκε ως αγροτικός οικισμός από μια ομάδα Γερμανών. Αυτό που ανέκαθεν εντυπωσίαζε τους ερευνητές και τους χρονικογράφους είναι ο αριθμός τους. Υπολογίζεται ότι στο Καντίντο Γκοντόι, σε μερικές περιόδους της ιστορίας του, μία κύηση στις πέντε κατέληγε σε γέννηση διδύμων, ενώ η στατιστική λέει πως θα έπρεπε να είναι μία στις ογδόντα.

Σύμφωνα με τον Αργεντινό ιστορικό Χόρχε Καμαράσα, η αιτία αυτής της παραδοξότητας ονομάζεται Γιόζεφ Μένγκελε. Πρόκειται για τον ναζιστή εγκληματία που, αφού έκανε φρικτά πειράματα στους εγκλείστους του Άουσβιτς, διέφυγε πρώτα στο Μπουένος Άιρες, μετά στην Παραγουάη και τέλος στη Νότια Βραζιλία, όπου πέθανε το 1979. Ο Χόρχε Καμαράσα ακολούθησε για χρόνια τα ίχνη του γιατρού του Άουσβιτς και τώρα δημοσίευσε το βιβλίο του με τίτλο «Μένγκελε: ο άγγελος του θανάτου στη Νότια Αμερική». Σ΄ αυτό ο Καμαράσα υποστηρίζει πως το Καντίντο Γκοντόι υπήρξε, στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, το «εργαστήριο» στο οποίο ο Μένγκελε συνέχισε πειράματα τεχνητής γονιμοποίησης που είχε αρχίσει είκοσι χρόνια νωρίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο Καμαράσα θυμίζει ότι ο Χίτλερ είχε αναθέσει στον Μένγκελε να ανακαλύψει μέσω ποιου γενετικού μηχανισμού δημιουργούνται δίδυμοι με στόχο να αυξηθεί η γεννητικότητα των «αρίων».

Σύμφωνα με τον Αργεντινό ιστορικό, ο Μένγκελε έφτασε στο χωριό Καντίντο Γκοντόι στα μέσα της δεκαετίας του 1960, λίγο πριν από τη γέννηση του πρώτου ζευγαριού διδύμων. Κυκλοφορούσε με το όνομα Ρούντολφ Βάις και εμφανιζόταν ως κτηνίατρος. Στην αρχή, πήγαινε αραιά στο χωριό και ζούσε σε έναν άλλο γερμανικό οικισμό από την άλλη πλευρά των συνόρων, στην Παραγουάη. «Μετά άρχισε να παρακολουθεί προσεκτικά τις εγκυμοσύνες», αφηγήθηκαν στον ιστορικό οι κάτοικοι του χωριού.

Πεπεισμένος
Σε συνέντευξή του στη βρετανική «Ντέιλι Τέλεγκραφ», ο Καμαράσα δηλώνει πεπεισμένος πως ο Βάις και ο Μένγκελε ήταν το ίδιο πρόσωπο. Και το μυστήριο των διδύμων στο Καντίντο Γκοντόι μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την παρουσία του Μένγκελε. 
Ήθελε, εξηγεί, να δημιουργήσει εκεί την «ιδεώδη αρία πόλη».

 

Ο άγγελος του Θανάτου του Άουσβιτς
● Ο ΓΙΟΖΕΦ Μένγκελε έζησε από το 1911 ώς το 1979.
● ΕΦΤΑΣΕ στο Μπουένος Άιρες το 1949 με το όνομα Χέλμουτ Γκρέγκορ, μαζί με άλλους 200 αξιωματούχους του Τρίτου Ράιχ που διέφυγαν από τη Γερμανία.
● ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ εργάσθηκε σε γραφείο μηχανικού, όμως αργότερα επανέλαβε τα πειράματά του σε εργαστήρια φαρμακολογίας.
● ΟΤΑΝ το 1960 η Μοσάντ συνέλαβε στο Μπουένος Άιρες και μετέφερε στο Ισραήλ τον Άντολφ Άιχμαν, ο Μένγκελε έφυγε από την Αργεντινή.
● ΚΑΤΕΦΥΓΕ σε γερμανικό οικισμό στην Παραγουάη, μετά στη Βραζιλία. Το 1979 πέθανε από αποπληξία στο Μπερτιόγκα της Βραζιλίας. Ενταφιάστηκε με το όνομα Βόλφγκανγκ Γκέρχαρντ στο Έμπου και μόνο το 1985 διαπιστώθηκε με εξέταση DΝΑ ότι ο νεκρός ήταν ο άγγελος του θανάτου του Άουσβιτς.

Η Ευγονική της ντροπής

Όλη η ντροπή του "πολιτισμένου" και "καλλιεργημένου"  ανθρώπου στο μεγαλείο της!

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου μας διέρρευσε ξαφνικά και μας γέμισε ντροπή: οι ΗΠΑ, οι σκανδιναβικές χώρες, η Ελβετία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Τσεχοσλοβακία, η Κίνα κ.ά. χρόνια τώρα επιχειρούσαν τάχα να βελτιώσουν τις «ράτσες» τους χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της επιλεγμένης υποχρεωτικής στείρωσης γυναικών οι οποίες παρουσίαζαν κάποια προβλήματα ευφυΐας και δυνατότητας κοινωνικής ένταξης.

Μα είναι δυνατόν να έχουν γίνει τέτοια επιστημονικά τερατουργήματα στον αιώνα μας;
«Όπως βλέπεις, Νίκο, έγιναν», συνέχισε η Σοφία, που τελειώνει την Ιατρική και ήταν ενημερωμένη.

Καλά, υπάρχει κάποια επιστημονική βάση σε αυτό το εγχείρημα;
«Κατ' αρχήν, η προσπάθεια αυτή αποσκοπούσε στη γενετική βελτίωση των λαών στους οποίους εφαρμοζόταν ή εφαρμόζεται ακόμη. Ο κλάδος αυτός της γενετικής λέγεται ευγονική και στη συγκεκριμένη περίπτωση αρνητική ευγονική, γιατί επιχειρείται η μείωση της συχνότητας των βλαβερών γονιδίων. Αντίθετα, όταν επιχειρείται η αύξηση της συχνότητας των πιο κατάλληλων για τον ανθρώπινο πληθυσμό γονιδίων, μιλάμε για τη θετική ευγονική. Τη θετική ευγονική εφάρμοσε στην πράξη ο νομπελίστας γενετικής Muller στη δεκαετία του '40, όταν προσπάθησε να υλοποιήσει το σχέδιό του με την ίδρυση τράπεζας σπέρματος το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε γυναίκα».
­ 
Και πώς διασφαλίζεται η επιτυχία της θετικής ή της αρνητικής επιλογής, Σοφία;
«Αυτή είναι η πιο καίρια ερώτηση. Μπράβο, Νίκο, έχεις πιάσει το νόημα σε βάθος. Γιατί ακριβώς εδώ γίνεται το λάθος, καθώς δεν υπάρχει καμία επιστημονική εγγύηση για το επιχειρούμενο αποτέλεσμα.

Αλλά ας αρχίσουμε με την αρνητική ευγονική, αυτό που στην πράξη μεταφράζεται σε υποχρεωτική στείρωση. Παρενθετικά σου λέω ότι υπάρχουν πάνω από 1.500 αρρώστιες στον άνθρωπο που ελέγχονται γενετικά, ότι ένα 5% των ανθρώπων υποφέρουν σε κάποιο στάδιο της ζωής τους από σοβαρές γενετικές αρρώστιες και ότι τα 8 στα 10 παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές πάσχουν από κάποια γενετική ανωμαλία. 
Η εφαρμογή λοιπόν μιας επιλογικής διαδικασίας με τη στείρωση, που να μην επιτρέπει στις βλαβερές γενετικές ποικιλίες να περνούν στην επόμενη γενιά, θα μείωνε τη συχνότητα τέτοιων γονιδίων. Με αυτόν τον τρόπο θα οδηγούμασταν στον "υπεράνθρωπο"! Και η σκέψη αυτή είναι πολύ παλιά, κοντά στην εποχή του Δαρβίνου, όταν ο δαρβινισμός επιχειρήθηκε να εφαρμοσθεί και στον άνθρωπο.
Αλλά από τις δεκαετίες του '40 και του '50 έγινε γνωστό, όταν άρχισε να αναπτύσσεται η θεωρητική γενετική πληθυσμών, ότι μια διαδικασία συνεχούς στείρωσης των γενετικώς πασχόντων δεν ωφελεί πρακτικά. Γιατί, αν πάρουμε μιαν απλή περίπτωση, όπου μια αρρώστια εκδηλώνεται όταν ένα ζευγάρι, όπου και οι δύο είναι φορείς ενός βλαβερού γονιδίου, κάνει ένα γενετικά άρρωστο παιδί και επιχειρείται συνεχής στείρωση τέτοιων άρρωστων ατόμων πριν από την ηλικία αναπαραγωγής, χρειαζόμαστε 30 γενιές ή 1.500 χρόνια για να μειώσουμε στο μισό τη συχνότητα των φορέων, οι οποίοι βέβαια είναι πολύ περισσότεροι στον πληθυσμό από τους πάσχοντες.
Και αν έχουμε πιο περίπλοκες περιπτώσεις, οι οποίες ελέγχονται από περισσότερα από ένα γονίδια, τότε ο χρόνος γίνεται μεγαλύτερος αλλά και το αποτέλεσμα απρόβλεπτο, καθώς επηρεάζεται και από τους ανεξέλεγκτους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία επιστημονική κάλυψη στο εγχείρημα των υποχρεωτικών στειρώσεων».

Δηλαδή, εδώ έχουμε πάλι μια πολιτική παρέμβαση που αναστατώνει την κοινωνία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι πολιτικοί, δεξιοί ή αριστεροί, συντηρητικοί ή προοδευτικοί, εισβάλλουν, χωρίς επιστημονική γνώση, σε πεδία άγνωστα γι' αυτούς και προκαλούν τεράστια κοινωνικά και ηθικά προβλήματα.
«Σαφώς. Γιατί ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τις ηθικές και κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις τέτοιων ευγονικών εγχειρημάτων, όπως συνέβη και με τα pogroms των ναζί, τα οποία εκτελέστηκαν κάτω από το πρόσχημα ευγονικών σχημάτων. Ενας άλλος περιορισμός σε μερικά ευγονικά προγράμματα αφορά το πρόβλημα των αξιών. Γιατί χαρακτηριστικά που σήμερα αξιολογούνται καλά, όπως λ.χ. η ευφυΐα, η προσαρμοστικότητα, η πνευματική σταθερότητα, το κουράγιο, η ενεργητικότητα κ.ά., εκτός του ότι δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε γενετικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αύριο θα είναι και θετικά.
Εκτός αυτού, ορισμένες αξίες μπορεί να θεωρηθούν αρετές για μιαν ομάδα και έγκλημα για μιαν άλλη. Ετσι βραβεύονται οι στρατηγοί μιας ομάδας γιατί εξολόθρευσαν μιαν άλλη ομάδα, για την οποία οι στρατηγοί αυτοί είναι εγκληματίες.  
Ο καθορισμός του τέλειου γενοτύπου είναι ακατόρθωτος, γιατί δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι καλοί χαρακτήρες σχετίζονται μεταξύ τους. Και υπάρχει ο κίνδυνος, όταν βελτιώνεται ένα χαρακτηριστικό που προκαλεί τον θαυμασμό, όπως λ.χ. το μουσικό ταλέντο ή η επιστημονική κλίση, να συσχετισθεί με τη βελτίωση και ενός αρνητικού, όπως λ.χ. η εγκληματικότητα, η κλεψιά, το ψέμα, η επιθετικότητα κ.ά.».

Η Σοφία και ο Νίκος άφηναν τη βεράντα τους που αγνάντευε το Δασάκι της Πάτρας και ο καθένας από τη μεριά του μονολογούσε γι' αυτά τα επιστημονικά εγκλήματα που διεπράχθησαν εν καιρώ ειρήνης και σε πολιτισμένες χώρες πάνω σε αδαείς και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Όλη η ντροπή του πολιτισμένου και καλλιεργημένου ανθρώπου στο μεγαλείο της!

600 «όμορφα» νεογέννητα online

Αντιδράσεις προκαλεί αμφιλεγόμενο πείραμα «ευγονικής» μέσω Ιnternet με ωάρια και σπέρμα «ωραίων»
 
Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 

 
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ «Όμορφα» μωρά κατά παραγγελία! Ήδη έχουν γεννηθεί 600 μωρά από ωάρια και σπέρμα που δίνουν διάφοροι «ωραίοι» και «ωραίες» στο site beautifulpeople. com. Ο ιστότοπος άρχισε ως τόπος γνωριμιών «αποκλειστικά για ωραίους» το 2002 και σήμερα έχει 600.000 εγγεγραμμένα μέλη από 190 χώρες.  
Πρόσφατα άνοιξε την τράπεζα DΝΑ για «ωραία μωρά» προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων απ΄ όσους υποστηρίζουν ότι το «πείραμα» ανακαλεί τις πιο ζοφερές μνήμες ναζιστικής «ευγονικής» με στόχο την καθαρότητα της αρίας φυλής.
«Η αρχική μας σκέψη ήταν να περιοριστεί η χρήση της υπηρεσίας μόνο στα όμορφα μέλη της ιστοσελίδας μας. Σκεφτήκαμε όμως ότι τελικά ακόμη και οι άσχημοι θα ήθελαν να φέρουν όμορφα παιδιά στον κόσμο και ότι δεν μπορούμε να είμαστε εγωιστές με τα ωραία γονίδιά μας» υποστηρίζει ο ιδρυτής του Βeautiful Ρeople, Ρόμπερτ Χίντζε, ο οποίος επιμένει ότι δεν υπάρχει τίποτε ρατσιστικό πίσω από τη νέα αυτή πρωτοβουλία.

Η υπηρεσία είναι βασισμένη γύρω από ένα φόρουμ όπου οι χρήστες γράφονται μέλη και ανταλλάσσουν απόψεις για το πώς θα ήθελαν να μοιάζουν τα παιδιά τους. Ένας αριθμός μελών που έχουν ήδη εγγραφεί στο φόρουμ είναι παντρεμένοι ή βρίσκονται σε μια σχέση, αλλά για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά χρειάζονται έναν εξωτερικό δότη σπέρματος ή ωαρίων για να κάνουν παιδιά.

«Κάθε γονιός θα ήθελε το παιδί του να είναι προικισμένο με διάφορα χαρίσματα και προτερήματα· η ομορφιά είναι ένα από αυτά. Για μια ιστοσελίδατης οποίας τα μέλη ανταγωνίζονται τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί σε εξωτερική εμφάνιση,υπάρχει προφανώς αυξημένη ζήτηση για μια τέτοια υπηρεσία» λέει ο γενικός διευθυντής Γκρεγκ Χοτζ.
Πολλοί είναι εκείνοι ωστόσο που θεωρούν ότι αυτή η εικονική τράπεζα σπέρματος και ωαρίων θυμίζει τα πειράματα ευγονικής που έγιναν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, υπό τις ευλογίες και τις εντολές του αρχιάτρου του Αδόλφου Χίτλερ, του διαβόητου Γιόζεφ Μένγκελε.


Ο Ρόμπερτ Χίντζε έχει πολλάκις χαρακτηριστεί από τα αμερικανικά Μέσα ως «ρατσιστής» απέναντι σε εκείνους που δεν πληρούν τα προσωπικά του κριτήρια περί της εξωτερικής εμφάνισης.

Η ιστοσελίδα του προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης πριν από λίγο καιρό μετά την απαγόρευση πρόσβασης σε 5.000 μέλη της που είχαν βάλει κιλά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. «Το να αφήσουμε τους παχουλούς να περιφέρονται στην ιστοσελίδα αποτελεί μια απειλή για το επιχειρηματικό μας μοντέλο και την κεντρική ιδέα ύπαρξης της υπηρεσίας μας» είχε δικαιολογήσει τότε την απόφαση ο ιδρυτής του site. «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι μελλοντικοί γονείς ξεφυλλίζουν ενθουσιασμένοι έναν κατάλογο γενετικών χαρακτηριστικών και επιλέγουν τα κατάλληλα του αγέννητουακόμη παιδιού τους. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές, από την εμφάνιση και το χρώμα των ματιών και του δέρματοςμέχρι το φύλο, τον σωματότυπο, τις νοητικές και τις αθλητικές του επιδόσεις. Δεν ακούγεται σαν όνειρο;» λέει για τη νέα υπηρεσία του Βeautiful Ρeople.

Αν για κάποιους αυτό το σενάριο είναι ένα όνειρο που θα μπορούσε να γίνει μια μέρα πραγματικότητα, για πολλούς άλλους είναι ένας εφιάλτης που διευρύνει τις ανισότητες με τη βοήθεια της ευγονικής.

ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ... ΔΟΤΗ
Cryos: η γενετική εισβολή των Βίκινγκς O55χρονοςΟλε Σουίδρυσε στο Αρχους της Δανίας την Cryos, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη τράπεζα σπέρματος στον κόσμο, προμηθεύοντας περισσότερες από 50 χώρες σε όλη την υφήλιο.

California Cryobank: για τους εξαιρετικά ματαιόδοξους Δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να επιλέγουν τους δότες ανάλογα με την ομοιότητά τους με διάσημους αστέρες του κινηματογράφου, όπως και αθλητές και πολιτικούς, όπως π.χ. οΜπραντ Πιτή οΜπεν Αφλεκ.

Shanghai Sperm Βank: η πιο διάσημη ασιατική τράπεζα Στεγάζεται στο νοσοκομείο Ren Ji της Σανγκάης. Η φήμη της οφείλεται στις (ψεύτικες) φωτογραφίες που έδειχναν γυναίκες υπαλλήλους να βοηθούν τους δότες, «δίνοντάς τους ένα χεράκι».

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki