Wednesday 9 January 2019

Χειμωνιάτικα smoothies για παιδιά!
Kid-Friendly Winter Smoothies

Τα smoothies είναι ο πιο σίγουρος, γρήγορος και εύκολος για τις μαμάδες, τρόπος για να καταναλώσει το παιδί φρούτα και γιαούρτι. Ένα smoothie μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες δεκατιανό ή απογευματινό κολατσιό.
Παρακάτω σας προτείνω χειμερινά smoothies που ενισχύουν το ανοσοποιητικό του παιδιού σας, ώστε να το προστατεύσουν από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.
 Έτοιμα τα μπλέντερ;

Smoothie με χειμωνιάτικα φρούτα και μπισκότα

Θα χρειαστείτε:
1 μικρή μπανάνα
1 μικρό μήλο
1 μικρό αχλάδι
Χυμό από 1 μέτριο πορτοκάλι
½ κεσεδάκι (100γρ) γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
3 μπισκότα πτι μπερ

*Αν το παιδί θέλει σοκολάτα, υπάρχουν δύο απλές και νόστιμες λύσεις:
-είτε βάζετε στο ρόφημα μια κουταλιά Hemo ή Nesquik και το ξαναχτυπάτε στο μπλέντερ
-είτε ρίχνετε από πάνω λίγη τρούφα σοκολάτας

Smoothie με μπανάνα και πορτοκάλι 

Θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 μπανάνα
2 τριμμένα καρότα
½ κεσεδάκι (100γρ) γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μέλι 

Smoothie με βρώμη, αχλάδι και cranberries

Θα χρειαστείτε:
½ κεσεδάκι (100γρ) γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 μικρό αχλάδι
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα cranberries
Λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών ή φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου)
1 μικρή μπανάνα για έξτρα γλυκύτητα και κάλιο

Smoothie με γεύση μηλόπιτα!
.........
η συνέχεια στη Μητερούλα
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Η παιδεραστία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.
Είναι Σεξουαλική Διαστροφή

Μάθετε να «αναγνωρίζετε» τους παιδεραστές - Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας

Τι εξηγεί στo star.gr o γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

«Είναι μια από τις χειρότερες παραφιλίες (σεξουαλικές διαστροφές), δεν είναι ψυχιατρική αρρώστια! Είναι φοβερό αυτό που γίνεται να τρέχουμε στους ψυχιάτρους να παίρνουμε χαρτιά και να αποφυλακιζόμαστε. 
Είναι άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα, και παρόλο που μιλάμε πλέον για χημική καταστολή (δηλαδή να παίρνουν όπως γίνεται στην Αμερική φάρμακα για να καταστείλουν το σεξουαλικό τους ένστικτο) παρ΄όλ΄αυτά, ποτέ κανείς δεν ξεφεύγει από αυτή την διαδικασία, γιατί δυστυχώς κυριαρχεί το ανώμαλο σεξουαλικό ένστικτο. 
Είναι όπως το ένστικτο των αγρίων θηρίων που κάποια στιγμή θα σε κατασπαράξουν ακόμα κι αν εσύ πιστεύεις πως τα έχει ημερέψει» λέει ο κος Σούρας και τονίζει:
«Άρα λοιπόν δεν είναι αρρώστια, είναι διαταραχή, σεξουαλική διαστροφή και παρέκκλιση. 
Δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να τυγχάνουν της εύνοιας της πολιτείας και πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά. 
Όλοι πάνε να το βγάλουνε για αρρώστια, γιατί όταν ένας δηλωθεί ψυχικά ασθενής,παίρνει το χαρτί του, έχει όλα τα ελαφρυντικά και αυτά τον συνοδεύουν σε όλη του την ζωή. 
Άρα μπορεί να παρανομεί, να βάζει τα χέρια του πάνω στα παιδιά μας, αλλά με τα χαρτιά που θα έχει εμείς θα λέμε “τι να κάνουμε είναι ένας άρρωστος άνθρωπος”, ενώ αυτός θα εξακολουθεί να βγάζει τα άγρια ένστικτα του να τo επαναλαμβάνει».
...............
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ/ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ;
«Υπάρχουν δυο συγκεκριμένα πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο και δυστυχώς και στην πατρίδα μας. το πρώτο είναι ότι σε όλες τις σεξουαλικές διαταραχές υπάρχει αύξηση, καθώς έχουν αλλάξει τα ήθη και τα έθιμα, και ο κόσμος λέει “δεν βαριέσαι; Υπάρχουν κι αυτά”, και επίσης επειδή δεν υπάρχει έγκλημα και τιμωρία. 
Είναι ένα πράγμα που αναγκάζει την κοινωνία να μην τα αποδέχεται μεν, αλλά να μην ξέρει και τι να κάνει, πώς να αντιδράσει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ/ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα στα παιδιά μας, και πρέπει επίσης η πολιτεία και το ίδιο το σχολείο να φροντίσουν να ενημερώσουν τους δασκάλους και τους καθηγητές ώστε να είναι αμείλικτοι και υποψιασμένοι μπροστά σε τέτοιους ανθρώπους. 
Δεν υπάρχει θεραπεία παρά μόνο η χημική καταστολή» καταλήγει ο κος Σούρας, τονίζοντας πως όταν τελειώσει και η χημική καταστολή, τότε ο εκάστοτε παιδόφιλος/παιδεραστής, επιστρέφει στη… «δράση» του.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Σαράντα εννέα άτομα (για κρέμασμα) κι ένα κοριτσάκι

Την παρακάτω ανέκδοτη ιστορία διηγήθηκε στις 18-5-2017, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας ΠΑΥΛΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ και στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ο κ. Παπαδόπουλος Δημήτριος του Ευσταθίου από το Λουτροχώρι Πέλλας.
Την ιστορία αυτήν άκουσε από την μητέρα του Βαρβάρα Παπαδοπούλου. 

Τα γεγονότα εξελίσσονται στα περίχωρα της Σεβάστειας του Πόντου το έτος 1917.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μάνας μου Βαρβάρας Παπαδοπούλου που είναι από τα περίχωρα της Σεβάστειας, ο θείος της εφεντήμ Αναστάς και όλο το σόι βέβαια, ήταν μάστοροι και λέγονταν Ουστάμπασης δηλ. οι μεγάλοι μάστορες.

Κάποτε ο θείος της, εφεντήμ Αναστάς ξεκίνησε για να πάει για το σπίτι, αφού τελείωσε η δουλειά, και στο δρόμο όπως πήγαινε στη γωνιά του δρόμου βλέπει μια βαλίτσα και την παίρνει. 

Αφού την ανοίγει βλέπει μέσα της ότι είχε χρυσό λίρες και χρήματα τούρκικα. 
Λέει αυτά δεν είναι δικά μου. Τα λεφτά αυτά λέει αν τα πάω στο σπίτι, πόσοι χριστιανοί θα κρεμαστούν και πόσοι θα φάνε ξύλο. Και αναγκάστηκε και τα πήγε στην αστυνομία και τα παρέδωσε.

Ο στρατηγός όταν είδε ότι στο κάρο λείπει η βαλίτσα, χάλασε τον κόσμο και ειδοποίησε την αστυνομία του τόπου. Και τότε η αστυνομία του είπε ότι βρέθηκε η βαλίτσα. Κάποιος ρωμαίος Χριστοφορίδης Αναστάσιος βρήκε τη βαλίτσα. Ο τούρκος στρατηγός απ’ ευθείας γύρισε πίσω, ήρθε απάνω και είπε:
 Φέρτε τον ρωμαίο εδώ να τον δω.

Πήγε ο ρωμαίος κοντά του και του λέει:
— Ρωμαίε είσαι καλός άνθρωπος για να παραδώσεις τόσα λεφτά και το χρυσό που είναι μέσα. Πάει να πει πως είσαι πολύ καλός άνθρωπος. 
Και συνέχισε.— Τα μισά λεφτά είναι δικά μου, τα μισά είναι δικά σου.

Λέει ο θείος μου. 
— Εγώ αν πάρω τα λεφτά στο σπίτι δεν θα προλάβω να πάω, αυτοί θα με σκοτώσουν.

Λέει:

— Εφεντήμ τα λεφτά αυτά δεν είναι δικά μου. Είναι δικά σου. Εγώ θέλω ένα καλό από σένα. Αν μπορείς να το κάνεις.— Τι καλό θέλεις του λέει ο Τούρκος στρατηγός.— Θέλω, λέει, στη Ζάρα, την Κυριακή θα κρεμάσουν πενήντα άτομα. Μπορείς να τους κατεβάσεις από την κρεμάλα;

Και ο τούρκος στρατηγός λέει:
— Και τι είναι αυτό. 
Αμέσως κάθεται και γράφει ένα χαρτί και του λέει. Εσύ κρεμάς, εσύ κατεβάζεις από την κρεμάλα. Ό,τι λες γίνεται.

Ο θείος πήρε το χαρτί και την άλλη μέρα έφυγε για τη Ζάρα. Όταν πήγε στη Ζάρα, είδε ότι βαλαν τις θηλιές στο λαιμό των χριστιανών. Αυτός φώναξε από εκεί. Γιατί την τελευταία στιγμή σε λένε τι έχεις να πεις. 
Πρόλαβε ο θείος και μόλις φώναξε.
— Εσύ ποιος είσαι, τι θέλεις. 
Αυτός τους έδειξε το χαρτί. Μόλις έδειξε το χαρτί και το είδανε, ου… αμέσως τους κατέβασαν απ’ την κρεμάλα.

Αυτοί οι άνθρωποι ζήτησαν να μάθουν ποιος είναι αυτός που τους έσωσε. Τελικά μάθανε ότι είναι ο εφεντήμ Αναστάσης Χριστοφορίδης. 
Τα πενήντα άτομα, σαράντα εννέα ήταν μεγάλοι κι ένα κορίτσι ήταν 12 χρονών. Πενήντα άτομα με το κοριτσάκι θα τους κρεμούσανε όλους αυτούς.
Με τον καιρό κάποτε η μάνα μου ήρθε στην Ελλάδα. Παντρεύτηκε τον πατέρα μου, έκανε κι εμένα τον Δημήτριο Παπαδόπουλο. Κι έτυχε να πάω στη Σκύδρα να πουλάω γουρουνάκια. Κοντά μου και μια άλλη κυρία. Και η κυρία αυτή πουλούσε γουρουνάκια. Πιάσαμε την κουβέντα.
Μου λέει: Παιδί μου από που είσαι;
Λέω:
— Θεία από το Λουτροχώρι είμαι.
Λέει:
— Πως είναι (στο όνομα) ο πατέρας σου και τη μάνα σου;.— Τον πατέρα μου λένε Ευστάθιο Παπαδόπουλον και την μάνα μου Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Λέει:
— Η Βαρβάρα του Ουστάμπαση;
Λέω:
— Ναι.— Ουχ… γουρπάν εσένα και το σόι σου . Με αγκάλιαζε και …κλαίει, φωνάζει…

Λέω: 
— Τι έπαθες θεία;

Λέει: 
 Ο Εφεντήμ Αναστάσιος ζει;— Όχι λέω. Πέθανε. Και οι άλλοι μου θείοι πέθαναν.

Λέει: 
— Σαράντα εννέα άτομα, πενήντα ήμασταν. Σαράντα εννέα άτομα ήταν μεγάλοι και εγώ 12 χρονών κοριτσάκι λέει και θα κρεμούσαν κι εμένα. Και ο εφεντήμ Αναστάσης αυτός μας κατέβασε από την κρεμάλα.

Τότες είπα η μάνα μου αυτά που με είπε είχε δίκιο. Και έλεγα δεν πιστεύω ο τούρκος να έχει τέτοια (φιλανθρωπία) προς τους Χριστιανούς. Κι όμως απεδείχθη ότι ήταν όλα αλήθεια.

asimantiellada
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki