Wednesday 25 November 2009

Σύλληψη οδηγού σχολικού λεωφορείου για παρενόχληση ανήλικης

Οδηγός λεωφορείου, που μετέφερε μαθητές σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο, συνελήφθη χθες στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων, με την κατηγορία ότι ενοχλούσε σεξουαλικά 12χρονη.
Πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 35χρονος πριν από ένα μήνα άρχισε να στέλνει τηλεφωνικά γραπτά μηνύματα στη ανήλικη με περιεχόμενο, που πρόσβαλε την γενετήσια αξιοπρέπεια της και ταυτόχρονα επεδίωκε συνάντηση μαζί της.
Όταν, όμως, πήγε στο ραντεβού, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν ενημερωθεί για το συμβάν.
kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε κώμα 23 χρόνια με πλήρη αντίληψη !!!

«Ούρλιαζα αλλά δεν με άκουγαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που με ανακάλυψαν, τότε γεννήθηκα για δεύτερη φορά»
Στην αρχή ένιωθε οργισμένος αλλά με τα χρόνια έμαθε να ζει με το γεγονός πως κανείς δεν σκέφτηκε ότι μπορεί και να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. «Ήξερα τι μπορούσα να κάνω αλλά όλοι γύρω μου με κοιτούσαν με λύπηση. Έπρεπε να μάθω να είμαι υπομονετικός» υποστηρίζει ο 46χρονος παραπληγικός.

Επί 23 χρόνια ένας άνδρας από το Βέλγιο ζούσε «παγιδευμένος» στο παράλυτο σώμα του, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους συγγενείς και τους γιατρούς του που θεωρούσαν ότι βρισκόταν σε κώμα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον.
Ο 46χρονος Ρομ Χουμπέν, ήταν ένας νεαρός φοιτητής, λάτρης των πολεμικών τεχνών, όταν έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, το 1983. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διέγνωσαν ότι είχε πέσει σε άγρυπνο κώμα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ.
ΚΡΑΧΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΑΠΟ ΚΩΜΑ
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυόμισι δεκαετίες και να γίνουν ειδικές ιατρικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης για να διαπιστωθεί ότι ο εγκέφαλός του λειτουργούσε κανονικά και ότι ο άτυχος άνδρας αντιλαμβανόταν τα πάντα αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει.
Τα τελευταία τρία χρόνια ο Χουμπέν υποβάλλεται σε θεραπεία και κατάφερε, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, να αφηγηθεί το Γολγοθά που έζησε όλα αυτά τα χρόνια.
«Ούρλιαζα αλλά δεν με άκουγαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που με ανακάλυψαν, τότε γεννήθηκα για δεύτερη φορά», περιέγραψε. «Θέλω να διαβάζω, να μιλάω με τους φίλους μου και να απολαμβάνω τη ζωή, τώρα που ξέρουν ότι δεν είμαι νεκρός», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια «ονειρευόταν μια καλύτερη ζωή».
 

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Η πεντάμορφη Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας...

Έ, άνθρωποι, να τιμάτε αυτή την μέρα την Αγία Αικατερίνη, που το μαρτύριο της αντιπροσωπεύει τον αγώνα των γυναικών για τα δικαιώματά τους και όχι ένα κενό γράμμα σε μια διακήρυξη επίφασης της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους καταστολείς της ελευθερίας των λαών.
***********
Χρόνια Πολλά στις Κατερινούλες
που γιορτάζουν σήμερα 

     Η Αγία Αικατερίνη ή Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας, γνωστή και ως Μεγαλομάρτυς Αγία Αικατερίνη και κατά τους υμνολόγους της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αικατερίνα, πιστεύεται ότι υπήρξε σημαντική στοχάστρια κατά τον πρώιμο 4ο αιώνα.
     Πιστεύεται επίσης ότι έζησε επί εποχής Μαξιμίνου, απόλυτου άρχοντα της Αιγύπτου, ιδιαίτερου χριστιανομάχου και ότι ήταν βασιλικού γένους, όντας κόρη του αριστοκράτη τότε Κώνστα. Έτυχε μεγάλης μόρφωσης και γνώριζε τα λατινικά και την ελληνική φιλολογία.
     Σπούδασε φιλοσοφία και ρητορική και πολλές ξένες γλώσσες της εποχής της. Από νεαρή ηλικία προσελκύσθηκε από την χριστιανική διδασκαλία την οποία μελέτησε και αφού ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό, εργάσθηκε με έντονη δράση και ενθουσιασμό για την διάδοσή του επιτυγχάνοντας πολλά χάριν της ρητορικής της δεινότητας και των πολλών γνώσεών της.
     Την Αικατερίνη όμως εκτός της σοφίας και των αρετών της, την διέκρινε και η σπάνια ομορφιά της.
Λέγεται ότι στην ηλικία των 18 ετών επισκέφτηκε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα, ο οποίος ήταν πιθανόν ο Μαξιμίνος Β ή ο Μαξέντιος, και προσπάθησε να τον πείσει για το ότι ήταν εσφαλμένοι οι διωγμοί που διεξήγε κατά των Χριστιανών (ενώ πέτυχε να μεταστρέψει στον Χριστιανισμό την γυναίκα του αυτοκράτορα). 
...........
περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki