Tuesday 31 March 2009

Το κακό που προκλήθηκε στα παιδιά δεν μπορεί να διορθωθεί


Συγνώμη ζητά η ιρλανδική Καθολική Εκκλησία για κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Τη «συγνώμη, τη θλίψη και τη ντροπή του» εξέφρασε την Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου Μάρτιν Ντιαρμουίντ, μετά τη δημοσίευση επίσημης έκθεσης, περίπου 700 σελίδων, στην οποία κατηγορείται η ιρλανδική καθολική Εκκλησία ότι έχει συγκαλύψει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν επί δεκαετίες από ιερείς σε βάρος εκατοντάδων παιδιών. Αλλά και η ιρλανδική αστυνομία, η Gardai, κατηγορείται ότι έκανε τα στραβά μάτια για πολλές κατηγορίες, κρίνοντας ότι δεν ήταν θέμα της αρμοδιότητας της.


«Το κακό που προκλήθηκε στα παιδιά δεν μπορεί να διορθωθεί»

«Εκφράζω σε κάθε ένα από τους παθόντες τη συγνώμη, τη θλίψη και τη ντροπή μου για αυτό που συνέβη» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του στο Δουβλίνο από το 2004, εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της καθολικής ιεραρχίας, η οποία απέκρυψε τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στο Δουβλίνο και δεν ενημέρωσε την αστυνομία, τονίζοντας ότι «το κακό που προκλήθηκε στα παιδιά δεν μπορεί να διορθωθεί».

Στην έκθεση που δημοσιεύεται "υπογραμμίζονται τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος" δήλωσε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας ότι "καμία συγγνώμη δεν θα είναι ποτέ αρκετή" για τα θύματα.

Πηγές:
Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
BBC: Irish Catholic Church apologises for abuse by priests

news.ert.gr


Ο πατέρας στη φυλακή, η μάνα ανύπαρκτη...,
τα παιδάκια στους δρόμους...

Δύο αδερφάκια ηλικίας 11 και 6 χρονών, από τη Ρουμανία, βρέθηκαν από την Αστυνομία να περιφέρονται τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε δρόμους του χωριού Τάλα στην Πάφο.
.
Κάτοικοι της Τάλας που είδαν τα δύο παιδιά να τριγυρνούν στους δρόμους κλαίγοντας, ειδοποίησαν την Αστυνομία η οποία μετά από έρευνες διαπίστωσε ότι η Βουλγάρα συμβία του πατέρα τους, με την οποία διέμεναν, έφυγε για την Ιταλία όπως εκτιμάται, ενώ ο πατέρας τους είναι στην φυλακή.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο παιδιά είχαν έρθει στην Κύπρο με τον πατέρα τους από τη Ρουμανία. Στην Κύπρο ο ίδιος συζούσε με την Βουλγάρα, η οποία μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση, εγκατέλειψε την Κύπρο, αφήνοντας εντελώς αβοήθητα τα παιδιά τα οποία φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο Τάλας.
.
Τα δύο παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, παραδόθηκαν στο Γραφείο Ευημερίας για να τα φροντίσουν λειτουργοί των αρμοδίων υπηρεσιών, μέχρι να δοθούν σε θετή οικογένεια. Τα παιδιά έχουν μεταγραφεί σε δημοτικό σχολείο της πόλης της Πάφου, όπου φοιτούν από σήμερα κανονικά.

31/03/2009

Αναρτήθηκε από...

13χρονος έπεσε από το μπαλκόνι του 7ου ορόφου...

Στις 6 το απόγευμα στην Νέα Ιωνία ένας 13χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, όταν έπεσε από τον 7ο όροφο της οικοδομής που έμενε.
 Όταν ο κόσμος βγήκε έξω είδε το παιδί μέσα στα αίματα, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το περιστατικό. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αυτοκτονία.
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 20:37
 
Μπορεί να μην έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες,
και μπορεί  ποτέ να μη διευκρινιστούν, 
και η περιέργειά μας ποτέ να μην ικανοποιηθεί.
Το γεγονός είναι ότι ένα 13χρονο παιδί βούτηξε στο κενό.
Γονείς, δάσκαλοι, κοινωνία, πολιτεία, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, 
Δεν είναι πια το καμπανάκι που χτυπάει
είναι καμπάνες, σήμαντρα...
δεν είναι δυνατόν, δε γίνεται,  να πέφτουν παιδιά στο κενό, κυριολεκτικά ή μεταφορικά.
Να γεμίσουμε αυτό το κενό, όλοι γνωρίζουμε τον τρόπο, 
αφού είναι ΕΝΑΣ.
ΑΓΑΠΗ θέλουν τα παιδιά. ΑΓΑΠΗ έμπρακτη....

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki