Tuesday 22 October 2019

Ασελγούσε σε Aνήλικα για πάνω από δεκαετία - Στη Δημοσιότητα τα Στοιχεία του Παιδεραστή

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη 29-9-2019 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ Βασίλειο του Ιωάννη και της Κυριακής, γεννηθέντα στις 20-9-1956 στο Καζακστάν.
Ο 63χρονος φέρεται για περισσότερα από 10 χρόνια να ασελγούσε σε βάρος ανηλίκων του πολύ κοντινού του περιβάλλοντος.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 21-1-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων προκειμένου να διαπιστωθούν και να εξιχνιαστούν άδηλες υποθέσεις παρόμοιων άδικων πράξεων σε βάρος ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-2478025 του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

astynomia.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Η πολλαπλή Κακοποίηση των Παιδιών

Η σεξουαλική εκμετάλλευση, παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών έχει εξελιχθεί σε επιδημία. 
Όσοι ειδικοί ασχολούνται με το θέμα λένε πως πάντα έτσι ήταν τα πράγματα, απλά τώρα υπάρχουν οι μηχανισμοί που επιλαμβάνονται τέτοιων ζητημάτων και πιο εύκολα γίνονται καταγγελίες. 
Όπως και να έχουν τα πράγματα, η εικόνα είναι τρομακτική. Τρομακτική ως προς τις επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση και στη ζωή των θυμάτων, αλλά και τρομακτικό να σκέφτεται κανείς πόσοι παιδεραστές κυκλοφοράνε ανάμεσά μας αποτελώντας εν δυνάμει κίνδυνο για κάθε παιδί.
Και τι κάνουμε ως Πολιτεία για την αντιμετώπιση του θέματος; Έχουμε κάνει το Σπίτι του Παιδιού, όπου ένα παιδί μπορεί να βρει καταφύγιο στο στάδιο της διερεύνησης, έχουμε περιφράξει τα σχολεία ώστε να μην μπορεί κάποιος άγνωστος να εισέλθει σε αυτά, μιλάμε διαρκώς για αυτό ώστε γίναμε -τουλάχιστον οι ενήλικες- πιο υποψιασμένοι. 
Τι γίνεται όμως όταν οι καταγγελίες φτάνουν στις Αρχές; Πώς τις χειρίζονται;
Πριν λίγες βδομάδες ένας έφηβος 14 χρονών κατάγγειλε πως υπόκειτο σε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή που του παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα. 
Ο δράστης συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος (υπό όρους) και προχθές συνελήφθη ξανά για παραγωγή πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά στα οποία κατά πάσαν πιθανότητα παρέδιδε ιδιαίτερα στο σπίτι του. 
Το υλικό αυτό δεν έγινε προφανώς στις μέρες που μεσολάβησαν μεταξύ της δεύτερης σύλληψής του και της απελευθέρωσής του, θα μπορούσε όμως στο διάστημα που αφέθηκε ελεύθερος να καταστρέψει τα τεκμήρια. 
Πολύ περισσότερο θα μπορούσε στο διάστημα αυτό να κακοποιήσει κι άλλα παιδιά. 
Ενώ λοιπόν συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου, κρίθηκε πως δεν αποτελεί κίνδυνο και αφέθηκε ελεύθερος (σε αντίθεση με τη 19χρονη, για παράδειγμα, που στάληκε στη φυλακή πριν δικαστεί γιατί είπε ψέματα και έβλαψε το δημόσιο συμφέρον).
Την περασμένη βδομάδα επίσης, 80χρονος, που βίαζε κοριτσάκι από τα 5 του χρόνια μέχρι και τα 10, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση (που σημαίνει 27 μήνες στη φυλακή). 
Η οικογένεια του παιδιού ενοικίαζε σπίτι από τον 80χρονο κι όταν ο πατέρας του κοριτσιού απελάθηκε, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση της οικογένειας βιάζοντας το παιδί που δεν έπρεπε να πει τίποτα για να μη μείνει άστεγη η οικογένειά του. 
Όπως οι αστυνομικές Αρχές χαρακτηρίζουν την παραγωγή πορνογραφικού υλικού με παιδιά πολύ σοβαρή υπόθεση, έτσι και οι δικαστές χαρακτήρισαν την πιο πάνω υπόθεση πολύ σοβαρή τονίζοντας τις τραυματικές επιπτώσεις στο κορίτσι. 
Αν δεν καταλάβαιναν τη σοβαρότητά της, πως θα τη χειρίζονταν δηλαδή; 
Θα εισηγούντο προεδρική χάρη; 

Best Boi Titan: Ο πρώτος Σκύλος Θεραπευτής για Κακοποιημένα Παιδιά

Πρωτοπορεί το Μπουένος Άιρες, με τον πρώτο σκύλο θεραπευτή παγκοσμίως που εργάζεται σε χώρο δικαστηρίου.

Best Boi Titan provides courtroom therapy to kids in Buenos Aires

Πιο συγκεκριμένα, στο δικαστήριο του Μπουένος Άιρες έχει διαμορφωθεί μια αίθουσα αναμονής μόνο για παιδιά. Εκεί τα παιδιά γνωρίζουν τον Τιτάν, το πεντάχρονο Γκόλντεν Ριτρίβερ, μπορούν να παίξουν μαζί του, να το χαϊδέψουν και να του προσφέρουν λιχουδιές.
Ο Τιτάν είναι ο πρώτος σκύλος θεραπευτής παγκοσμίως που εργάζεται σε χώρο δικαστηρίου.
Έχει περάσει από ειδική εκπαίδευση για να «δουλεύει» με παιδιά.
Όπως εξηγεί ο Γενικός Σύμβουλος Κηδεμόνων του γραφείου Δημόσιου Κατήγορου στη La Republica, «Ο Τιτάν μας συνοδεύει στο να υποδεχτούμε τα κορίτσια και τα αγόρια που έρχονται για να καταθέσουν. Ο σκύλος τους δείχνει την αγάπη του κι έτσι τα παιδιά ανοίγονται περισσότερο και δεν επικεντρώνονται στην κατάθεση, αλλά στο παιχνίδι και στην τρυφερότητα».
«Όταν τα παιδιά βγαίνουν από την αίθουσα κατάθεσης, ο Τιτάν τα βοηθάει να μειώσουν το συναισθηματικό στρες που νιώθουν μετά την αποκάλυψη της κακοποίησής τους. 
Κάθε παιδί που τελειώνει αυτή την οδυνηρή και τραυματική εμπειρία πηγαίνει να πει ένα αντίο στον Τιτάν, να παίξει και να φωτογραφηθεί μαζί του αποχωρώντας όσο γίνεται πιο ήπια και ευχάριστα», αναφέρει ο εκπαιδευτής του συγκεκριμένου σκύλου.

themamagers
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki