Thursday 2 June 2011

Γαλλία: Σκάνδαλο παιδεραστίας με πρώην υπουργό
Child sex claim adds to French elite's unease

Σάλος έχει (ξανα)ξεσπάσει στη Γαλλία, αυτήν τη φορά
με ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο παιδεραστίας και πρωταγωνιστή έναν πρώην υπουργό που δεν κατονομάστηκε

Στο χορό των σεξουαλικών σκανδάλων και ο Τζακ Λανγκ

Πάντως ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Τζακ Λανγκ
θεώρησε ότι αυτόν "φωτογράφισε" ο φιλόσοφος

και πρώην υπουργός Παιδείας, Λικ Φερί, και απείλησε με μηνύσεις όποιους 

"σπιλώσουν την τιμή του". Προκαταρκτική εξέταση διέταξε 

αργότερα και η Εισαγγελία του Παρισιού.

 Child sex claim adds to French elite's unease

Σε συνέντευξή του στο Canal+, ο Φερί δήλωσε πως, όσο ο ίδιος ήταν υπουργός, είχε μάθει ότι ένας πρώην συνάδελφός του είχε συλληφθεί στο Μαρακές του Μαρόκου για συμμετοχή σε σεξουαλικό όργιο με ανήλικα αγοράκια.
Οι δηλώσεις του Φερί ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από όλο το ιδεολογικό φάσμα, με τους περισσότερους πολιτικούς να επισημαίνουν πως η παιδεραστία αποτελεί έγκλημα, και σε περίπτωση που ο πρώην υπουργός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, τότε θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αστυνομία και όχι να εξαπολύει "αόριστες κατηγορίες".
Από την πλευρά του, μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Φερί -ο οποίος είχε υποστηρίξει πως τα όσα γνώριζε του τα επιβεβαίωσε πρώην πρωθυπουργός- "μαζεύτηκε".
Επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν έχει αποδείξεις, αλλά ότι το μοναδικό που έκανε είναι να μεταφέρει τα γεγονότα όπως του τα παρουσίασαν, ο τότε πρωθυπουργός (άγνωστο ποιος) και ορισμένοι πρώην υπουργοί, ο Φερί δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε αρκετά ΜΜΕ να αναπαράγουν πληθώρα σεναρίων για την ταυτότητα του υπουργού.

έθνος

Η Κοκκινοσκουφίτσα... στο σκαμνί, σε μια παράσταση από παιδιά με νοητική στέρηση

Τα παιδιά ηλικίας 14 έως 28 ετών, με μέτρια ως βαριά νοητική υστέρηση, στο πλαίσιο της παράστασης «Η Κοκκινοσκουφίτσα στη χώρα των Θαυμάτων» θα γίνουν λουλούδια, δέντρα αστυνόμοι, κλητήρες για να δικάσουν την Ντίνα την Κοκκινοσκουφίτσα που μπήκε στην χώρα των θαυμάτων και έκοψε τα λουλούδια.
Το κλασικό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, αλλά εμπλουτισμένο με οικολογικό μήνυμα, θα παρουσιάσουν παιδιά με νοητική στέρηση στο πλαίσιο των Ανοιξιάτικων Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης.  
Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου (ώρα 18.00), στο πλαίσιο των Ανοιξιάτικων Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (ΙΑΑ).

Οι Ανοιξιάτικες Εκδηλώσεις Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης έχουν σκοπό την προβολή του έργου και των υπηρεσιών που παρέχονται, στο Ινστιτούτο, στα παιδιά με νοητική υστέρηση, τα οποία μετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3-5 Ιουνίου με την συμβολή καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης, πολιτιστικών φορέων και ερασιτεχνικών σχημάτων, που θα εγγυηθούν ένα ξεχωριστό τριήμερο για τα παιδιά, τους γονείς και τους επισκέπτες.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά ηλικίας 14 έως 28 ετών, με μέτρια ως βαριά νοητική υστέρηση, στο πλαίσιο της παράστασης «Η Κοκκινοσκουφίτσα στη χώρα των Θαυμάτων» θα γίνουν λουλούδια, δέντρα αστυνόμοι, κλητήρες για να δικάσουν την Ντίνα την Κοκκινοσκουφίτσα που μπήκε στην χώρα των θαυμάτων και έκοψε τα λουλούδια.
«Με την παράσταση αυτή θέλουμε να δώσουμε ένα οικολογικό μήνυμα, να μην καταστρέφουμε τα φυτά. Τα παιδιά, λόγω της κατάστασής τους δεν μπορούν να μιλήσουν καλά, γι' αυτό και ο ρόλος των περισσότερων δεν έχει λόγο. Λίγα λόγια λένε μόνο όσα μπορούν να μιλήσουν καλύτερα. Γι' αυτό, τους ρόλους που έχουν λόγια, τους έχουν αναλάβει ο δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και εθελοντές. Τα παιδιά μετέχουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια εκδήλωση και βλέποντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους σκεφτόμαστε να το συνεχίσουμε», αναφέρει η υπεύθυνη του Κέντρου Ημερήσιας Απασχόλησης και του Προγράμματος Ανάπτυξης Εθελοντών του ΙΑΑ, Διαλεχτή Βουζίνα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, κουκλοθέατρο, αγώνες ταχύτητας, σκυταλοδρομίας και τσουβαλοδρομίας, παιχνίδια γνωριμίας με εθελοντές και εγκαίνια παιδικής χαράς. Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργεί έκθεση χειροποίητων κατασκευών, που δημιούργησαν εκπαιδευόμενοι στα επαγγελματικά εργαστήρια του Ινστιτούτου. 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (Κωνσταντινουπόλεως 22, Πεύκα Θεσσαλονίκης, λεωφορείο 64 Σ. Σταθμός - Φίλυρο, τηλ. 2310 673777, 2310 673700) στις 3/6 (18.00-19.30), στις 4/6 (10.00-12.00 και 18.00-21.30) και στις 5/6 (10.00-11.00 και 17.00-21.00).
 
πηγή

Πως να ανακουφίσεις το κλάμα του μωρού σου - How To Calm a Crying Baby

How To Calm Your Crying Baby
Why Do Babies Cry?


Για όλα τα μωράκια, το κλάμα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εκφράσουν τις ανάγκες τους. Ωστόσο, το κλάμα που δεν σταματάει μπορεί να σε γεμίσει με άγχος και αγωνία.
Κατ’ αρχήν, έλα να δούμε μαζί τι θέλει να μας πει ένα μωράκι που κλαίει επίμονα. Το κλάμα, λοιπόν, σημαίνει ότι το μωρό σου μπορεί να:
- πεινάει
- νυστάζει
- ζεσταίνεται ή να κρυώνει
- θέλει μια αγκαλίτσα
- έχει πυρετό
- θέλει καθαρή πάνα
- θέλει να ρευτεί
- πονάει γιατί βγάζει δοντάκια
- είναι κουρασμένο από τα έντονα ερεθίσματα του περιβάλλοντος (έντονοι θόρυβοι, φώτα)
Μην ανησυχείς, όμως. Δοκίμασε τους παρακάτω δοκιμασμένους τρόπους για να το ανακουφίσεις:
• Μάσηση: Δώσε του να μασουλίσει ένα λαστιχένιο παιχνιδάκι για τα δόντια, την πιπίλα ή να πιπιλίσει το δάχτυλό σου. Το μασούλημα στα μωρά σταθεροποιεί τον καρδιακό παλμό και χαλαρώνει το μωρό.
• Αγκαλίτσα: Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος ανακούφισης. Ξέχνα τις θεωρίες που λένε ότι η αγκαλιά κακομαθαίνει, τύλιξε το μωράκι σου σε μια κουβέρτα καλύπτοντας και το κεφαλάκι του και πάρε το μια γενναιόδωρη αγκαλιά. Μίλα του ήρεμα και χάιδευε ταυτόχρονα την πλατούλα του. Ποιο μωρό θα μπορούσε να αρνηθεί μια τέτοια προσφορά από τη μαμά;
• Τραγούδι: Μην αγχώνεσαι αν ποτέ δεν είχες καταφέρει να είσαι μέλος της σχολικής χορωδίας! Τώρα ήρθε η ώρα να δείξεις το ταλέντο σου. Χαλάρωσε το μωρό σου τραγουδώντας του το αγαπημένο σου τραγούδι σε ύφος νανουρίσματος και να ξέρεις ότι θα έχεις ένα σίγουρο θαυμαστή!
• Μασάζ: Τα μωρά λατρεύουν τα χάδια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δώσεις αργά, απαλά και ρυθμικά χάδια στη πλάτη και τα ποδαράκια του.
Σε κάθε περίπτωση όταν το κλάμα του μωρού σας είναι παρατεταμένο, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για να σας βοηθήσει.

πηγή

Αφιέρωμα για το καλοκαίρι στο Παιδικό Μουσείο

 4 και 5 Ιουνίου
Το Παιδικό Μουσείο προσκαλεί οικογένειες με παιδιά 3 έως 12 χρόνων στο αφιέρωμα για το καλοκαίρι που θα παρουσιαστεί το προσεχές σαββατοκύριακο, 4 και 5 Ιουνίου. Στα πλαίσια του αφιερώματος, σε κάθε έκθεμα του μουσείου θα πραγματοποιείται και ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τη θεματική του αφιερώματος (θαλασσινά επαγγέλματα, ασφάλεια το καλοκαίρι, άσκηση και διατροφικές συνήθειες, τέχνη & καλοκαιρινές δημιουργίες, καλοκαιρινές & δροσερές συνταγές).
Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά από τα εκπαιδευτικά προγράμματα:
Στο έκθεμα «Αγορά»: «Ένας ήλιος σαν μπισκότο»
Tα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά μαγειρικής και κατασκευάζουν μπισκότα μεγάλα σαν τον ήλιο, μπισκότα σε διάφορα χρώματα και σχήματα.
Στο έκθεμα «Πώς κινούμαι;»: «Βάρκα στο γιαλό»
Το ταξίδι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο πέλαγος ξεκινά με βάρκα το πεντάγραμμο, πανιά τις νότες και πλήρωμα παραδοσιακούς ελληνικούς σκοπούς. Τα παιδιά παράλληλα γνωρίζουν το έκθεμα και ανακαλύπτουν τρόπους άσκησης του σώματος που μπορούν να εφαρμόσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στο έκθεμα υπάρχει πλαστική βάρκα με κουπιά και δοκιμάζουν την τεχνική του κωπηλατείν.
Στο έκθεμα «Χτίζω και δημιουργώ»: «Το κουτί των συλλογών»
Τα παιδιά διακοσμούν το προσωπικό τους κουτί μέσα στο οποίο μπορούν να φυλάξουν ό,τι συλλέξουν από τις διακοπές τους.
Στο έκθεμα «Σοφίτα»: «Καλοκαιρινή μόδα του χθες»
Στο έκθεμα υπάρχει ένα ομοίωμα ανθρώπου, χωρίς το κεφάλι, που φοράει ριγέ μαγιό εποχής. Τα παιδιά φωτογραφίζονται τοποθετώντας το κεφάλι τους πίσω από το ομοίωμα. Παράλληλα, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους καλοκαιρινά αξεσουάρ (καπέλα, γυαλιά).
infokids

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki