Tuesday 29 August 2017

Μαρία Μουρτζάκη: «... από Οκτώβριο θα κάνω ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα μουσικής σε παιδιά στο χωριό μου.»

Μουσική και παιδιά
Μαρία Μουρτζάκη, 
είναι από το Αρκαλοχώρι, όπου και ζει με την οικογένειά της, κι έχει σπουδάσει μουσική. Η ίδια δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει τις πρώτες σπουδές της στο Αρκαλοχώρι, καθώς δεν υπήρχε σχολή. 
Έτσι αναγκαζόταν να πηγαινοέρχεται στο Ηράκλειο.

Τώρα θέλει να μεταδώσει τις γνώσεις της στα παιδιά της περιοχής, ώστε αυτά να έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τη μουσική χωρίς της δική της ταλαιπωρία. 
Έτσι ξεκινά να κάνει μαθήματα, δωρεάν, στο χωριό και καλεί όποιον ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί της.

Η ανάρτησή της στο facebook
Όλοι οι φίλοι εδώ γνωρίζουν ότι αγαπώ, σπούδασα και ασχολούμαι επαγγελματικά με την μουσική.....
Κατάγομαι από το Αρκαλοχώρι Κρήτης, όπου και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια και ζω με την οικογένειά μου ακόμα εδώ.
Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με την μουσική, δεν υπήρχε όμως κάποιο ωδείο στο χωριό και με πολλές θυσίες πηγαινοερχόμουν από το Δημοτικό και για πολλά χρόνια στο Ηράκλειο.
Με πολύ κόπο και έχοντας οικογένεια και παιδί κατάφερα και πήρα Πτυχίο Πιάνου, Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής.
Θέλοντας να κάνω κάτι για τα παιδιά στο χωριό μου και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχουν οι γονείς αυτές τις εποχές θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από Οκτώβριο θα κάνω ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα μουσικής σε παιδιά στο χωριό μου.
Όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να με βρουν να τους ενημερώσω σχετικά.

Αλήθειες που καταλαβαίνουν μόνο οι μαμάδες
που μεγαλώνουν αγόρια

Το να μεγαλώνεις κορίτσια σημαίνει πολύ ροζ, πολλές πριγκίπισσες και (στις περισσότερες περιπτώσεις) ήσυχο παιχνίδι. 
Το να μεγαλώνεις αγόρια, από την άλλη, σημαίνει περισσότερο μπλε, φασαρία, παρέα με σούπερ ήρωες, ίσως και λίγη περισσότερη βρωμιά. 
Οι απανταχού αγορομάνες θα συμφωνήσουν. 
Όπως θα συμφωνήσουν και στο ότι η σχέση με τους μικρούς τους πρίγκιπες είναι μοναδική, μαζί με τα πράγματα που έμαθαν δίπλα τους…
8 αλήθειες που καταλαβαίνουν μόνο οι μαμάδες που μεγαλώνουν αγόρια
1. Τα αγόρια χτυπάνε πάντα και παντού
Δεν χρειάζεται να παίξουν μαζί με άλλα παιδιά ή να μπλεχτούν σε καυγά. Το φαρμακείο είναι μονίμως ανοιχτό, ακόμα και όταν παίζουν μόνα τους. Θα δανειστούμε την ατάκα του κωμικού Χατζηπαύλου, ο οποίος σε παράστασή του έλεγε ότι ο λόγος που βγάζουμε υποκοριστικά στα αγόρια είναι γιατί μέχρι να πούμε ολόκληρο το όνομά τους δεν θα ‘χουν γλιτώσει το ατύχημα… δίκιο δεν έχει;

2. Η υπερκινητικότητα στο μεγαλείο της
Ναι, δεν μπορούν να κάτσουν ούτε μια στιγμή ακίνητα. Ναι, πρέπει πάντα να έχουν κάτι να απασχοληθούν. Ναι, ακόμα κι αν δεν έχουν τ' αγαπημένα τους παιχνίδια δίπλα θα βρουν μόνα τους τον τρόπο. Και εδώ «κολλάνε» και οι συνεχείς τραυματισμοί, αφού πολλές φορές τα αυτοσχέδια παιχνίδια που σκαρφίζονται μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνα.

3.  Τους αρέσει να κυκλοφορούν... γυμνά
Ένα από τα πιο αγαπημένα τους «χόμπι» είναι να κυκλοφορούν χωρίς ρούχα κι αυτό είναι κάτι που το δείχνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή της ημέρας. Ενώ μπορεί να κάνετε μισή ώρα να τα πείσετε να ντυθούν για το σχολείο, το να βγάλουν τα ρούχα τους μόλις γυρίσουν σπίτι είναι το πιο εύκολο πράγμα. Το να τους βάλετε τις πιτζάμες, πάλι, όχι...

4. «Μην πειράζεις άλλο το πουλάκι σου, Γιαννάκη!»
Όλες μα όλες οι μαμάδες, θα συμφωνήσουν ότι η ενασχόληση με το συγκεκριμένο σημείο του σώματός τους, αρχίζει από πολύ μικρή ηλικία- πάρα πολύ μικρή ηλικία. 
Ωστόσο, δεν πρέπει να σας ανησυχεί αυτό –ρωτήστε και τον άντρα σας, ο οποίος θα σας διαβεβαιώσει ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Απλώς, καθώς το αγόρι σας μεγαλώνει, αλλάζουν οι εντολές που του δίνετε. 
Το «Μην πειράζεις άλλο το πουλάκι σου, Γιαννάκη» γίνεται «Αμάν, σφεντόνα το  ‘χεις κάνει», το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε «Τουλάχιστον μην το κάνεις, όταν είναι κόσμος μπροστά!» και στην εφηβεία… «Πολλή ώρα δεν είσαι κλεισμένος στην τουαλέτα;».

5. Η τουαλέτα είναι θέμα- μεγάλο θέμα!
Δεν μιλάμε για την μετάβαση από την πάνα στο γιογιό, αλλά για την κανονική τουαλέτα όταν πια το αγόρι σας έχει μεγαλώσει. Είναι πολύ πιθανό για αρκετά χρόνια, η τουαλέτα σας να μοιάζει με δημόσιο ουρητήριο λόγω της… αστοχίας (εκ προθέσεως ή εξ αμελείας) από τον γιο ή τους γιους σας. Σε όσες μαμάδες το έχουν ήδη περάσει έχουμε να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» που το άντεξαν. Σε όσες το περνάνε τώρα, μην ανησυχείτε. Θα το συνηθίσετε!

6. Τα πάντα αποκτούν μια ιδιαίτερη μυρωδιά
Και σας το υπογράφουμε- όχι ευωδιαστά! Θα μυρίζει η ντουλάπα, τα σεντόνια, τα παπούτσια τους… κοινώς τα πάντα. Όσο ακόμα είναι μικρά και σας αφήνουν να καθαρίζετε το δωμάτιό τους, έχει καλώς. Στην περίοδο της προεφηβείας και αργότερα της εφηβείας, όμως, θα πρέπει απλώς να μην ακολουθείτε τις εντολές του γιου σας και να μην μπαίνετε στο δωμάτιό του (εξάλλου, είναι και για δικό σας καλό).

7. Καταλαβαίνεις ότι όντως υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στ’ αγόρια και τα κορίτσια
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα κορίτσια μιλάνε πιο γρήγορα και γενικώς ωριμάζουν σωματικά και πνευματικά πιο γρήγορα από μικρότερη ηλικία. Τα αγόρια έχουν μια περισσότερο σωματική, φυσική αλλά και αυθόρμητη προσέγγιση για το οτιδήποτε, κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα με τον δικό τους τρόπο και την παρέα τους εξαιρετικά διασκεδαστική!

8. To φαγητό είναι η έννοια της μαμάς
Μπορεί μικρά να έχουν ιδιοτροπίες, ακόμα και να τρώνε λίγο, όμως, ενώ αναπτύσσονται η φύση και η όρεξή τους θα τους καλεί να φάνε τα πάντα… σε τεράστιες ποσότητες. Το κόλπο του να μαγειρεύεις σκεπτόμενη ότι έχεις τα διπλάσια παιδιά στο σπίτι, θα βοηθήσει. Μιλώντας πάντα εκ πείρας.

Μαρία Κωνσταντοπούλου 
mama365.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki