Monday 13 November 2017

Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Πολλές υγιεινές τροφές και ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να εμποδίσουν πολλές ασθένειες. Κι ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στα παθογόνα.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα, πρέπει να είναι ισχυρό,
ώστε να καταπολεμά τα μικρόβια και τους ιούς που «κρύβονται» στον οργανισμό μας. Το να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας τρόφιμα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προάγουμε την υγεία μας.
.................
Προτιμώντας τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα, αντί εκείνων με υψηλή θερμιδική αξία, όπως τα μπισκότα και τα παγωτά, μπορείτε να «πολεμήσετε» πολλές ασθένειες.
Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Ψάρια
Για ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, οι διατροφολόγοι προτείνουν την κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων λιπαρά θαλασσινά την εβδομάδα. Τέτοια είναι οι σαρδέλες, ο σολομός, η ρέγκα και το σκουμπρί.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια και σε άλλα τρόφιμα όπως τα καρύδια, στους σπόρους λιναριού και στο έλαιο canola, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τη φλεγμονή. 
Αυξάνουν τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που ονομάζονται μακροφάγα, τα οποία καταπολεμούν τα ενοχλητικά βακτήρια.
Τα μονοακόρεστα λίπη στα τρόφιμα, όπως το ελαιόλαδο και το φύτρο σιταριού, επίσης προστατεύουν το σώμα μας από βακτήρια μικροοργανισμούς και ιούς. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ευνοούν την κατάθλιψη.

Πρωτεΐνη
Ο ψευδάργυρος, ένα ορυκτό, πλούσιο σε κρέατα όπως το συκώτι, το βόειο κρέας και το αρνί, συνεργάζεται με την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας για να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Ορισμένα είδη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των λευκών κυττάρων του αίματος, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ψευδάργυρο. 
Κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές φρέσκες επιλογές: χειμωνιάτικα κολοκυθάκια, λαχανικά, βατόμουρα κ.ά. Διαφορετικά μπορείτε πάντα να βρείτε αυτές τις τροφές κατεψυγμένες.

Εσπεριδοειδή
Μην παραλείπετε να τρώτε φυλλώδη λαχανικά, πιπεριές και εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C.
Αυτή η βιταμίνη αδρανοποιεί την ισταμίνη, την ουσία που είναι υπεύθυνη για την καταρροή και τη συμφόρηση και βοηθά στη μείωση της φλεγμονής που συνοδεύει τα κρυολογήματα και τους ιούς.
Σύμφωνα με μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley, από 160 υγιείς ενήλικες, εκείνοι που λάμβαναν 500 mg βιταμίνης C την ημέρα για δύο μήνες, σημείωσαν μείωση 24% στην C αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP), μία ένωση που σχετίζεται με τη φλεγμονή και χρόνιες παθήσεις.
Τα λαχανικά και φρούτα με έντονα χρώματα περιέχουν επίσης μεγάλες δόσεις αντιοξειδωτικών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών το χειμώνα. Βάλτε λοιπόν στη διατροφή σας τις φράουλες, το πεπόνι, τα μούρα, τις ντομάτες, το μπρόκολο και τις γλυκοπατάτες για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Για να κάνετε τα λαχανικά πιο ελκυστικά, προσθέστε τα σε σούπες, μαγειρευτά φαγητά και σάλτσες. Ή πίνετε ένα ποτήρι χυμού ντομάτας ή άλλων λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο για έξτρα βιταμίνη C.

Ξηροί καρποί
Αντί να προτιμήσετε τα πατατάκια για ένα σνακ το απόγευμα, αντικαταστήστε τα με μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή σπόρους
Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, καταπολεμά λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως το κρυολόγημα. Επίσης, αυξάνει τη δράση των αντισωμάτων και ορισμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, όταν είμαστε αγχωμένοι -και ποιος δεν είναι;
Ποιοι ξηροί καρποί και σπόροι είναι καλύτεροι;
• ¼ του φλιτζανιού ηλιόσποροι, περιέχει σχεδόν όλη τη βιταμίνη Ε που χρειαζόμαστε καθημερινά.
• ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα, παρέχει 50% των αναγκών μας.
• Τα βραζιλιάνικα καρύδια έχουν σημαντική ποσότητα σεληνίου, ενός ιχνοστοιχείου που συνεργάζεται με τη βιταμίνη Ε για να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού το χειμώνα.

Κρεμμύδι και σκόρδο
Τόσο τα σκόρδα, όσο και τα κρεμμύδια, περιέχουν ενώσεις που επιταχύνουν τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Εμποδίζουν τα κρυολογήματα και βοηθούν κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.
Εάν κρυώσετε και έχετε βουλωμένη μύτη, το σκόρδο θα βοηθήσει επίσης να καθαρίσει η μύτη σας..

Γιαούρτι
Σε μια μακρά μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι ενήλικοι που έτρωγαν ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι την ημέρα, είχαν 25% λιγότερα κρυολογήματα από εκείνους που δεν έτρωγαν.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι αυξάνει την παραγωγή μιας ουσίας που ονομάζεται ιντερφερόνη γ και η οποία βοηθά στο σταμάτημα της αναπαραγωγής του ιού.
Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να μειώσει τις άμυνές μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό και άλλα υγρά κάθε μέρα. Και αν είμαστε ήδη άρρωστοι, το διπλάσιο.

Ποιά τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε;
«Όχι» στη ζάχαρη και το λίπος
Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η διατροφή που είναι πλούσια, τόσο σε ζάχαρη, όσο και σε λίπος, μειώνει τον αριθμό των φυσικών κυττάρων που καταπολεμούν τις ασθένειες.
Ακόμα και μόλις δύο ζαχαρούχα αναψυκτικά την ημέρα, μπορεί να μειώσουν τη δύναμη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος κατά 40%.
Για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, οι ειδικοί σε θέματα υγείας, συμβουλεύουν επίσης να διατηρούμε ιδανικό βάρος, να λαμβάνουμε ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα που να παρέχει βασικά μέταλλα (όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο), να ασκούμαστε 30 έως 60 λεπτά τις περισσότερες ημέρες και να κοιμόμαστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

clickatlife.gr

Αυτά, δεν τα χωράει ο νους του ανθρώπου :(((
Craig Smith - Matthew Scully-Hicks and other criminals

Καταδικάστηκε για φόνο δίχρονου.  
Τον έχει επικηρύξει όλη η φυλακή

Την κεφαλή του επί πίνακι ζητούν οι άλλοι τρόφιμοι, καθώς το έγκλημά του χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως ειδεχθές.
Ο 28χρονος Βρετανός Craig Smith έφαγε λοιπόν ισόβια επειδή δολοφόνησε τον δύο ετών θετό του γιο Teddy Tilston
Ο άντρας χτύπησε το παιδί τόσο δυνατά στο στομάχι που του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία. Και η μητέρα του δεν έκανε τίποτα, κι έτσι κατηγορείται κι αυτή για συνέργεια σε φόνο.
.........
η συνέχεια εδώ
😪😪😪
Δολοφόνησε την 18 μηνών υιοθετημένη κόρη του
Ένας γυμναστής κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 18χρονης υιοθετημένης κόρης του, την οποία περιέγραψε ως «σατανά ντυμένος σαν μωρό».
Ο 31χρονος Matthew Scully-Hicks και ο σύζυγός του είχαν υιοθετήσει την Έλσι μόλις δύο εβδομάδες πριν τη δολοφονία της, στη Μεγάλη Βρετανία.
........
η συνέχεια εδώ
😪😪😪
Αυτός είναι ο 59χρονος που βίαζε την ανήλικη ανιψιά του
.............
η συνέχεια εδώ
😪😪😪
Αυτός είναι ο 29χρονος καθηγητής που ασελγούσε σε βάρος εννιάχρονου παιδιού, που του έκανε ιδιαίτερα
.....
η συνέχεια εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki