Thursday, 10 January 2008

Λευκό μου γιασεμί ... Καληνύχτα σας, με ένα υπέροχο τραγούδι!

Είναι φορές που χωρίς αφορμή,
κάτι γιορτάζει βαθιά στο κορμί,
και ξαναβλέπεις το φως,
σαν να `σουν χρόνια τυφλός.
Κι ένας αέρας ζεστός
γιασεμιά φορτωμένος,
φυσάει βουρκωμένος.
🌼
🌼
Είναι φορές που δεν ξέρω γιατί
κάτι νυχτώνει βαθιά και πενθεί
και δε σου κάνει κανείς
κι όπως γυρεύεις να βρεις
λίγο λευκό να πιαστείς
γιασεμί στο σκοτάδι
σαν άστρο ανάβει.
Λευκό μου γιασεμί,
μη νυχτώσεις.
🌼
Είναι φορές που χωρίς αφορμή,
μέσα μου τρέμει μια ξένη φωνή,
που μου θυμίζει στιγμές
από παλιές μου ζωές
και ένας αέρας ζεστός
γιασεμιά φορτωμένος,
φυσάει βουρκωμένος.
Λευκό μου γιασεμί,
μη νυχτώσεις.
🌼

Ελληνική Μυθολογία: Θησέας, ο γιός του Αιγέα

Ο Θησέας (αρχ. Θησεύς) ήταν βασιλιάς της Αθήνας στην ελληνική μυθολογία, γιος του Αιγέα και της Αίθρας, ο πιο δημοφιλής ήρωας στην αρχαία Ελλάδα μετά τον Ηρακλή.
Επειδή ο Αιγέας δεν είχε παιδιά παρά τις προσπάθειές του, πήγε στο Μαντείο των Δελφών και πήρε ένα δυσνόητο χρησμό. 
Επιστρέφοντας στην Αθήνα σκέφθηκε...




Choking game: Μια τραγική πράξη μιμητισμού και εγκληματικής χρήσης του Ιντερνετ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ...
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ...
ΓΟΝΕΙΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ
προστατεύστε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ...
ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ...
 
Η Είδηση...  
Πέμπτη, 10.01.08
Μια τραγική πράξη μιμητισμού και εγκληματικής χρήσης του Ίντερνετ αποκαλύφθηκε χθες στα Γιαννιτσά της Πέλλας.
Ένας νεαρός αποπειράθηκε να δημιουργήσει συνθήκες πραγματικού απαγχονισμού προκειμένου να επαληθεύσει εάν η ασφυξία -όπως διάβασε σε κάποια ιστοσελίδα- προκαλεί στύση… Το περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου. Ο 15χρονος έστησε την επιχείρηση απαγχονισμού μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού της γιαγιάς του, θεωρώντας ότι την τελευταία στιγμή θα μπορούσε να απελευθερώσει το βρόχο… Κατέληξε στην εντατική και σήμερα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Η απόπειρά του επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την ύπαρξη του εγκληματικού παιγνιδιού που σαρώνει σε διάφορες χώρες: Έφηβοι προκαλούν σκόπιμα στραγγαλισμό προκειμένου να βιώσουν την ευφορία που προκαλείται καθώς το αίμα επανέρχεται στο κεφάλι ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα «ασφυξίας»…


Ο 15χρονος δεν είχε κανένα από τα χαρακτηριστικά ενός «προβληματικού» παιδιού. Εξαιρετικό παιδί, άριστος μαθητής και από καλή οικογένεια. Οι κάτοικοι των Γιαννιτσών έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για το μαθητή της Γ’ τάξης του Γυμνασίου. Όσοι τον γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι είναι ένα παιδί πανέξυπνο, αλλά με έμφυτη περιέργεια. «Πάντα ρωτούσε “γιατί”. Ο,τι και αν του έλεγες είχε κάτι να σου απαντήσει. Πολύ έξυπνος, χαρούμενος, αξιαγάπητος», δήλωσε στον ΕΤ κάτοικος των Γιαννιτσών που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.Ο πατέρας του παιδιού εργάζεται στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ η μητέρα ασχολείται με τα οικιακά. Ο 15χρονος έχει έναν μικρότερο αδελφό με τον οποίο είναι πολύ καλοί φίλοι. Οι γονείς δεν είχαν ανησυχήσει από την όλο και αυξανόμενη ενασχόλησή του με το Ίντερνετ. Δεν είχε αλλάξει η συμπεριφορά του, δεν είχε παραμερίσει τα μαθήματά του. Ο ίδιος έλεγε ότι το Ίντερνετ τού είχε ανοίξει έναν καινούργιο κόσμο.

Θα μπορούσε, επιτέλους, να βρει απαντήσεις σε πολλές του απορίες.Το δυσάρεστο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου. Ο πατέρας πήρε το 15χρονο για να επισκεφτούν τη γιαγιά του στην παλιά Πέλλα. Ο νεαρός έπαιζε με τα ξαδέλφια του μέσα στο σπίτι, ενώ ο πατέρας και η γιαγιά έκαναν δουλειές στον κήπο. Ξαφνικά το παιδί σηκώνεται, πηγαίνει στη τουαλέτα και κλειδώνει την πόρτα. Ο πατέρας, αντιλαμβανόμενος την αργοπορία του παιδιού, ανησύχησε. Χτύπησε την πόρτα, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Τελικά, την έσπασε. Είδε το γιο του να έχει κάνει την πετσέτα βρόχο και να έχει κρεμαστεί από ένα γάντζο. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών και από την περασμένη Κυριακή βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.


Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Γάκη, ο 15χρονος μεταφέρθηκε με «ανοξαιμική βλάβη του εγκεφάλου, συνεπεία καρδιακής ανακοπής». Είναι σε μηχανική υποστήριξη και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Μόλις χθες οι γιατροί διαπίστωσαν βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία, αλλά δεν είναι ακόμη βέβαιοι να πουν αν θα του δημιουργηθούν μόνιμες βλάβες.


Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. Έχει προχωρήσει σε κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος έχει σταλεί σε ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Οι γονείς κατέθεσαν στην αστυνομία. «Είναι τραγικό γεγονός. Δυστυχώς, πολλοί νέοι όχι μόνο πιστεύουν, αλλά πολλές φορές πειραματίζονται με ό,τι διαβάζουν στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν sites που τους προτρέπουν να επιχειρήσουν να απαγχονιστούν προκειμένου να έχουν στύση και εκσπερμάτιση. Μέχρι στιγμής δεν συντρέχουν λόγοι για απόπειρα αυτοκτονίας», τόνισε στον Ε.Τ. ο αστυνομικός διευθυντής Πέλλας, Αθανάσιος Καρατζάς.


Ο Ε.Τ. είχε προειδοποιήσει για το επικίνδυνο παιχνίδι

Τραγική επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Ε.Τ. στις 3 Δεκεμβρίου, για το εγκληματικό «chocking game», αποτελεί η περίπτωση του 15χρονου μαθητή από τα Γιαννιτσά.
 
Το «παιχνίδι του πνιγμού» υπαγορεύει στους νέους να δέσουν μια ζώνη, ένα σκοινί ή ένα κασκόλ γύρω από λαιμό τους, αποκόπτοντας με αυτό τον τρόπο τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Λίγο προτού χάσουν τις αισθήσεις τους, απελευθερώνουν την πίεση -την οποία ασκούν οι ίδιοι ή κάποιος φίλος τους- και για ελάχιστα δευτερόλεπτα αισθάνονται έντονη ευφορία, καθώς το αίμα που έχει συσσωρευτεί στις αρτηρίες ρέει ξανά προς τον εγκέφαλο. Ο ελληνικός όρος του επικίνδυνου αυτού «παιχνιδιού» είναι υποξυφιλία, όρος που περιγράφει το να αρέσκεται κανείς σε συνθήκες που μειώνουν την οξυγόνωση. Αναφέρεται επίσης και σαν ασφυξιοφιλία, σεξουαλική ασφυξία, αυτοερωτική ασφυξία, αλλά και Kotzwarrism, από το μουσικό Kotzwarra που το 1791 έχασε τη ζωή του όταν συμφώνησε με μια πόρνη να του σφίγγει το λαιμό, ως μέρος της σεξουαλικής τους πράξης.

 
Το «
Choking game
», το οποίο σκοτώνει κατά μέσο όρο 500 παιδιά κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, κάνει το γύρο του κόσμου. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ -όπου το πρόβλημα εντοπίστηκε από το 1997- αποδίδει στο «chocking game» κάθε χρόνο 250 έως και 750 θανάτους. Οι ερευνητές αναφέρουν πως συνηθίζεται μεταξύ παιδιών ηλικίας 9-16 ετών, ενώ περίπου ένα στα τέσσερα παιδιά δηλώνει ότι το έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά. Υπολογίζεται ότι τρεις έφηβοι στις ΗΠΑ χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα και πολλοί άλλοι παθαίνουν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εφήβων που έχουν δοκιμάσει -ή και έχουν πεθάνει από αυτό- το «choking game» δεν είναι παιδιά που είχαν παρουσιάσει στο παρελθόν σημάδια ψυχολογικών διαταραχών.


http://www.e-tipos.com/newsitem?id=17847
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=21562

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki