Friday, 15 June 2012

Εκδήλωση για τους πρόσφυγες με θέμα:
Κανένα Παιδί Πίσω από τα Κάγκελα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες διοργανώνει ολοήμερη εκδήλωση για την παρουσίαση της εκστρατείας Κανένα Παιδί Πίσω από τα Κάγκελα – End Immigration Detention of Children αλλά και για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση του ασύλου στη χώρα μας την Παρασκευή 22 Ιουνίου, από τις 2.00 μ.μ. στο χώρο του HUB (οδός Αλκμήνης 5, Πετράλωνα)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με στόχο την προώθηση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και γενικότερα των ανθρώπων που δικαιούνται διεθνή προστασία, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ευάλωτη ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων και στις καταστροφικές για τη ψυχική και σωματική τους υγείας συνέπειες της κράτησής τους.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ http://www.gcr.gr

πηγή: koutipandoras

Έκλεψε γάλα για το παιδί της

Την εποχή των «άθλιων» ξαναζεί η Ελλάδα και το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο ήρθαν αντιμέτωποι με έναν θηλυκό «Γιάννη Αγιάννη».
Μια 32χρονη μητέρα αναγκάστηκε, για να μην πεθάνει από την πείνα το παιδί της, να μπει σε ένα σούπερ μάρκετ και να κλέψει γάλα. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι πολυεθνικού σούπερ μάρκετ έξω από το Ηράκλειο μήνυσαν την 32χρονη Ηρακλειώτισσα, γιατί έκλεψε δύο κουτιά γάλα και λίγα τρόφιμα για το παιδί της, όπως είπε.

Η σύλληψη της 32χρονης, η οποία κατάγεται από χωριό του Νομού Ηρακλείου, έγινε χθες το μεσημέρι, καθώς η πλευρά του σούπερ μάρκετ επέμενε ζητώντας τη σύλληψή της. Η Ασφάλεια Ηρακλείου που κλήθηκε τη συνέλαβε και τη μετέφερε στα κρατητήρια, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για συγκλονιστική υπόθεση.

Σήμερα, η 32χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αλλά η υπόθεση πλέον παίρνει τραγικές κοινωνικές διαστάσεις...

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

Η ανταγωνιστικότητα στα νήπια - Το παιδί θυμώνει όταν χάνει

Η λέξη “ήττα” είναι άγνωστη στα περισσότερα νήπια. Στην ηλικία των 3-5 περίπου χρόνων η ανταγωνιστικότητα είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς τους. Είτε πρόκειται για κάποιο παιχνίδι, είτε για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, θέλουν να είναι πάντα νικητές. 
Στα νήπια δεν αρέσει να χάνουν και, όταν χάνουν, δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την ήττα τους με αποτέλεσμα να ξεσπούν σε φωνές, κλάματα ή ακόμα και να εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά.
Η ανταγωνιστικότητα των παιδιών έχει τις ρίζες της, σε μεγάλο βαθμό, στους γονείς. Τις περισσότερες φορές ασυνείδητα, οι γονείς περνούν στο παιδί το μήνυμα ότι πρέπει να είναι πάντα νικητής. Σκεφτείτε απλά, καθημερινά πράγματα, όπως «ποιος θα πιει πρώτος το γάλα του», «ποιος θα ετοιμαστεί πιο γρήγορα», «ποιος θα κάνει την πιο ωραία ζωγραφιά» κλπ. 
Σκεφτείτε, επίσης, πόσες φορές αφήσατε επίτηδες το παιδί να κερδίσει σε κάποιο παιχνίδι και μετά το επιβραβεύσατε για την νίκη του.
Όλα αυτά αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα του παιδιού και το κάνουν να πιστεύει ότι πρέπει να είναι πάντα το καλύτερο, το γρηγορότερο και το πιο ικανό για να κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή των γονιών του.  
Στη ζωή, όμως, δεν γίνεται να είμαστε πάντα νικητές και έτσι, όταν έρθει η ώρα το παιδί να αντιμετωπίσει την ήττα, δεν ξέρει τον τρόπο και γι΄ αυτό θυμώνει και στεναχωριέται.
.
Αν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να διαχειρίζεται την ήττα του, ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:
Εξηγήστε στο παιδί ότι κάθε παιχνίδι έχει κανόνες, τους οποίους οφείλουμε να ακολουθούμε. Πολλά νήπια συχνά αλλάζουν τους κανόνες των παιχνιδιών σύμφωνα με το συμφέρον τους.
Επιμείνετε στην άποψη ότι δεν γίνεται να κερδίζει πάντα το ίδιο άτομο.
Μην αφήνετε συνέχεια το παιδί σας να κερδίζει, όταν παίζετε μαζί.
Προτιμήστε ομαδικά παιχνίδια, όπου συνήθως η νίκη και η ήττα εναλλάσσονται.
Πείτε στο παιδί ότι ο χαμένος πρέπει να λέει μπράβο στο νικητή και την επόμενη φορά να προσπαθεί περισσότερο για να κερδίσει.
Μην επιβραβεύετε μόνο τη νίκη, αλλά κυρίως την προσπάθεια.
Σε κάποιο παιχνίδι ορίστε βραβεία για το νικητή και τους ηττημένους.
Μην δημιουργείτε ανταγωνιστικές καταστάσεις ανάμεσα στα αδέρφια, αρκετό ανταγωνισμό νιώθουν από μόνα τους.
Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να φτάσετε στο άλλο άκρο και να κάνετε το παιδί σας ηττοπαθές. Απλά, βοηθήστε το να καταλάβει ότι η νίκη δεν είναι πάντα αυτοσκοπός.

πηγή:entertv
πηγή της πηγής: mother.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki