Thursday 22 November 2018

Οι καλύτερες συμβουλές για νέους γονείς

Πολλοί νέοι γονείς έχουν κατά καιρούς ευχηθεί τα παιδιά να ερχόντουσαν μαζί με εγχειρίδιο χρήσης. Ειδικά στην εποχή μας, που η πληροφόρηση είναι καταιγιστική από κάθε πιθανό μέσο και πρόσωπο, για την οποιαδήποτε απορία σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την καθημερινότητα ή και την ανάπτυξη του παιδιού, υπάρχουν περισσότερες από μία απαντήσεις που τελικά μόνο πιο περίπλοκα κάνουν τα πράγματα.
Οι καλύτερες συμβουλές για νέους γονείς
Σε μια προσπάθεια να δοθούν κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάποια από τα συνηθέστερα ερωτήματα γονιών, δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με διάσημους -επιστήμονες και μη- γονείς, οι καλύτερες γονεϊκές συμβουλές.

Η εκπαίδευση του γιογιό

«Όταν το παιδί πει "είμαι μεγάλο παιδί τώρα" ή "δεν θέλω πια να φοράω πάνα" σταματήστε ό,τι κάνετε και σπεύσατε στο κοντινότερο κατάστημα παιδικών ρούχων για να αγοράσετε τα πρώτα του εσώρουχα. Αν αφήσετε τη στιγμή να περάσει, πάει, την χάσατε!»
Kim Graham-Nye, συν-ιδρύτρια του gDiapers.

«Πηγαίνετέ τα στο μπάνιο κάθε 30 λεπτά και μην τους ξαναφορέσετε ποτέ πάνα»
Kristina B.

«Στο μπάνιο έχουμε βάλει έναν πολύχρωμο πίνακα που γράφει "Γιογιό – τα κατάφερα!", με αυτοκόλλητα που έχουν διαλέξει τα παιδιά. Κάθε φορά που πάνε στο γιογιό βάζουν και από ένα αυτοκόλλητο στον πίνακα. Στα τέσσερα αυτοκόλλητα κερδίζουν είτε μία επίσκεψη στο αγαπημένο τους γιαουρτάδικο, είτε ένα νέο βιβλίο, είτε μία βόλτα στον αγαπημένο τους παιδότοπο. Το 'κόλπο΄ αυτό αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό».
Tori Spelling, ηθοποιός και συγγραφέας

Μεγαλώνοντας καλά παιδιά

«Στον Λευκό Οίκο, ό,τι κι αν συμβαίνει, όταν πάει 6.30 το απόγευμα σταματάμε ό,τι κάνουμε και τρώμε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Αυτό δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για να μιλήσουμε στα παιδιά, να τα διδάξουμε κάτι και να συζητήσουμε όλοι μαζί».
Michelle Obama, Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α.

«Ο χαρακτήρας δεν είναι κάτι που μπορείς να διδάξεις στα παιδιά. Είναι κάτι που τους δείχνεις. Όχι σε κάποια ξεχωριστή στιγμή της ζωής σου, αλλά ως συνολικό άθροισμα της ημέρας σου. Θέλετε καλά παιδιά; Να είστε καλοί ενήλικες».
Kelly Combs, blogger

«Βοηθήστε τα παιδιά να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις. Υπάρχουν πράγματα που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε και πράγματα που μας αρέσουν αλλά που μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά. Η γραμμή αυτή καμιά φορά μπορεί να γίνει πολύ θολή».
Lisa Reynolds, αρχισυντάκτρια του RedPlum.com.

«Ο πιο σίγουρος τρόπος να κάνεις τη ζωή των παιδιών δύσκολη είναι να τους τα κάνεις όλα εύκολα. Προετοιμάστε τα παιδιά για το μονοπάτι τους. Όχι το μονοπάτι για τα παιδιά».
Betsy Brown Braun, συγγραφέας

«Ο ρόλος μας ως γονείς δεν είναι να φροντίζουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα. Είναι να τα προετοιμάζουμε ώστε να βρουν τη δική τους ευτυχία. Είναι καλό, λοιπόν, να αφήνουμε τα παιδιά να αποτυγχάνουν. Έτσι θα μάθουν να τα βγάζουν πέρα όταν πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουν και θα κερδίσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να έχουν θάρρος».
Marc Lore, συνιδρυτής του Diapers.com

Ύπνος

«Τα μεσάνυχτα δεν είναι η καλύτερη ώρα για να δοκιμάσετε μία νέα προσέγγιση στα ξυπνήματα του παιδιού. Διατηρήστε για τη στιγμή εκείνη την τρέχουσα μέθοδο που χρησιμοποιείτε και μην δοκιμάσετε από απελπισία κάτι νέο. Κάντε τα πλάνα σας το επόμενο πρωί, όταν θα μπορείτε να σκεφτείτε πιο καθαρά»,
Suzanne Hansen, σύμβουλος βρεφικού ύπνου

«Γύρω στις 6.00 το απόγευμα αρχίζω να χασμουριέμαι μπροστά στην 5χρονη κόρη μου και να της λέω πόσο αργά είναι. Δε μπορεί ακόμα να καταλάβει την ώρα, οπότε βρίσκω ευκαιρία να τη βάλω για ύπνο την ώρα που εγώ θέλω».
Kendra Robins, ιδρύτρια του Project Night Night, το οποίο δωρίζει πράγματα σε άπορα παιδιά

«Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τι ώρα είναι, αλλά ότι είναι ώρα για ύπνο. Όταν αφήνω τα παιδιά μου στη γιαγιά τους για δύο μέρες, τους λέω ότι θα την επισκεφτούν για 2 ύπνους. Έτσι καταλαβαίνουν ότι για να γίνουν αυτοί οι 2 ύπνοι πρέπει να πάνε στο κρεβάτι».
Molly H.

«Μην δημιουργείτε συνθήκες απόλυτης ησυχίας για να κοιμηθεί το μωρό στο σπίτι. Μάθετέ το να κοιμάται με θορύβους».
Jacki W.

Ο γάμος μετά το παιδί

«Βάλτε στόχο να κάνετε σεξ οπωσδήποτε μία φορά την εβδομάδα».
Suzanne B.

«Μια μαμά μου είπε κάποτε: Προσέλαβε μία babysitter για να βγαίνεις με τον άντρα σου ραντεβού ένα βράδυ κάθε εβδομάδα και πες της ότι ακόμα κι αν δεν βγείτε εσύ θα την πληρώσεις. Με τον τρόπο αυτόν θα βρείτε τον χρόνο για να βγείτε οι δυο σας... αναγκαστικά!»
Melissa Taylor, blogger

«Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν δεν θα θυμούνται ότι βγαίνατε έξω μία στο τόσο. Εσείς, όμως, θα το θυμάστε».
Elisa D.

«Ποτέ δε νιώθω ενοχές όταν βάζω τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση, αν είναι για Α. να απολαύσω ένα χαλαρωτικό μπάνιο, Β. να τους ετοιμάσω ένα ωραίο γεύμα, Γ. να κάνω σεξ. Κανένα από αυτά δεν διαρκεί τόση πολλή ώρα ώστε να 'κουρκουτιάσει΄ το μυαλό τους».
Erin Zammett Ruddy, blogger

Θηλασμός


«Αν θέλετε να μάθετε σε ένα μωρό που θηλάζει να πίνει από το μπιμπερό, η μαμά πρέπει να φύγει από το δωμάτιο ή και από το σπίτι. Πολλά μωρά, αν η μαμά είναι εκεί γύρω, αρνούνται να πιούν από το μπουκάλι».
Alan Greene, παιδίατρος

«Ο θηλασμός είναι μία επιλογή τρόπου ζωής. Όταν το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα μπορείτε να προσαρμοστείτε καλύτερα στις ανάγκες του μωρού σας, αντί να προσπαθείτε να χωρέσετε τον θηλασμό στο δικό σας πρόγραμμα και να συγχύζεστε».
Katie P.

«Έχω ποτήρια με νερό παντού στο σπίτι, οπότε όταν κάθομαι να θηλάσω μπορώ να ενυδατώνομαι πάντα».
Jessica C.

«Όταν βλέπετε το μωρό να ρουφά το δάχτυλό του ή να στροβιλίζεται γύρω-γύρω, έχει έρθει η ώρα για φαγητό. Ένα μωρό που έχει αρχίσει να κλαίει δύσκολα θα πιάσει τη θηλή, οπότε καλό είναι να παρατηρείτε τα σημάδια αυτά και να το θηλάζετε εκείνη την ώρα για μεγαλύτερη ευκολία».
Amy West, σύμβουλος θηλασμού

«Όταν το μωρό ξυπνά μέσα στη νύχτα, πηγαίνετε πρώτα τουαλέτα πριν το σηκώσετε. Δεν θα πάθει κάτι να περιμένει για ένα ακόμα λεπτό και εσείς θα μπορέσετε να το ταΐσετε πιο άνετα».
Abby R.

Διαχείριση χάους


«Αν έχετε αργήσει για κάπου, δεν φταίνε τα παιδιά. Μην τα βάζετε με εκείνα. Ξεκινήστε να ετοιμάζεστε νωρίτερα. Κάντε αυτή την αλλαγή στη ζωή σας και θα αλλάξουν τα πρωινά σας!»
Jaime G.

«Όταν έχετε τρομερά νεύρα, προσποιηθείτε ότι κάποιος σας βλέπει και σας κρίνει. Όταν δίδασκα, αν ένας μαθητής με έφτανε στα όριά μου, φανταζόμουν ότι εκείνη τη στιγμή περνούσα αξιολόγηση. Αυτό με έκανε να διατηρώ την ψυχραιμία μου. Το κάνω και τώρα ως μαμά και πετυχαίνει».
Allison McDonald, blogger

«Ο πατέρας μου περιέγραφε πάντα τις εξόδους ως περιπέτειες, ακόμα κι αν πηγαίναμε στο super market. Σήμερα κάνω το ίδιο με τον γιο μου και νομίζω πως η ζωή μας γίνεται πιο διασκεδαστική».
Joanna Goddard, blogger

Πρώτες εβδομάδες με το μωρό


«Βάζετε σε ένα ειδικό δυχτάκι για πλυντήριο όλα αυτά τα μικροσκοπικά καλτσάκια του μωρού, για να μην τα χάνετε και αναγκάζεστε να κάνετε ανασκαφές για να τα βρείτε μετά το πλύσιμο».
Jennifer W.

«Όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδί, η μητέρα μου είχε πει να βρίσκομαι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις ανάγκες των παιδιών. Να τα ταΐζω πριν πεινάσουν πολύ, να τους φέρνω κάτι να πιουν πριν διψάσουν πολύ και να τα βάζω για ύπνο πριν εξαντληθούν υπερβολικά».
Alan Greene, παιδίατρος

«Μην βγάζετε τη λερωμένη πάνα του μωρού αν δεν είστε εντελώς έτοιμοι να του βάλετε την καθαρή γιατί τα μωρά μπορεί να κάνουν πιπί ή κακά ανά πάσα στιγμή και να λερώσουν τα πάντα γύρω».
Laura S.

«Μένετε με τις πυτζάμες όταν έρχεται κόσμος για επίσκεψη. Θα νομίζουν ότι είστε έτοιμες να κοιμηθείτε ή ότι δεν έχετε προλάβει ακόμα να κάνετε μπάνιο και -να εύχεστε!- δεν θα κάθονται για πολλή ώρα».
Patti K.

«Στην τσάντα-αλλαξιέρα να έχετε πάντα, μα πάντα, μία δεύτερη μπλούζα και για εσάς».
Kayliegh M.

«Χρησιμοποιείτε πιάτα και ποτήρια μιας χρήσης τις πρώτες εβδομάδες για να αποφύγετε το πλύσιμο».
Christie B.

«Ξεχάστε τα φορμάκια με το πολλά κουμπιά. Βρείτε άλλα με εύκολο κούμπωμα ή φερμουάρ, γιατί στις 3.00 το ξημέρωμα δεν υπάρχει κουράγιο για αμέτρητα κουμπάκια».

Ana Connery, συντάκτρια του Parenting.com
Πηγή: Parenting
από Έλενα Μπούλια 
mama365.gr 
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki