Saturday, 25 January 2014

Βοήθεια στον μικρό Παναγιώτη Γεωργάτο

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ανακοίνωση

Ο μικρός Παναγιώτης Γεωργάτος, 4,5 ετών από την Κέρκυρα, πάσχει από νευροβλάστωμα, μορφή καρκίνου εξαιρετικά επιθετική.
Για να μπορέσει ο Παναγιώτης να επιβιώσει χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης. Το χρηματικό ποσό που απαιτείται, δυστυχώς είναι εξαιρετικά μεγάλο.
Για το λόγο αυτό.
1ο. Δημιουργήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στην Alpha Bankόπου μπορεί ο καθ΄ένας να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί.
2ο. Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί τηλεμαραθώνιος από το τηλεοπτικό κανάλι Start Channel”.
3ο. Κουμπαράδες τοποθετούνται σε διάφορα σημεία της πόλης..
Γίνεται έκκληση στους φοιτητικούς συλλόγους να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην διαδικάσία αυτή.
Και το πιο μικρό ποσό φέρνει τον Παναγιώτη ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία. Μπορείτε να επιλέξετε.
α. Να καταθέσετε το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό, ALPHA BANK
β. Να συμμετάσχετε στον τηλεμαραθώνιο στις 5 Φεβρουαρίου 2014 με οποιαδήποτε κατάθεση.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ηλεκτρονικά τον τηλεμαραθώνιο στο www.startmedia.gr

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα.
697-522-1066
697-967-4703
Από την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Εφηβεία είναι... » - Έφηβοι μιλούν για την εφηβεία

.Η εφηβεία των παιδιών μας είναι μια καταπληκτική εμπειρία  και για  τη δική μας ζωή. Είναι ευκαιρία, να δούμε νέες πτυχές του χαρακτήρα μας, που δεν τις είχαμε σκεφτεί ποτέ. Οι έφηβοι έχουν την ικανότητα, να φέρουν στη επιφάνεια τα κρυφά μας ελαττώματα.


 
Μας ωθούν σε συμπεριφορές τέτοιες, που φέρνουν στην επιφάνεια  τις αδυναμίες και τις ελλείψεις μας, τρωτά σημεία του χαρακτήρα μας,  που δεν φανταζόμαστε ότι είχαμε, και έτσι μας ευεργετούν. Είναι ευεργέτες μας οι έφηβοι, μας βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να τον διορθώσουμε.
Επομένως, η εφηβεία είναι μια πρόκληση για ολόκληρη την οικογένεια.  Είναι μια ηλικία που την περνάει ένας, αλλά έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικογένεια.
 
περισσότερα εδώ


Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Ο μέγας αυτός Άγιος Γρηγόριος ο Τριαδικός Θεολόγος και ιεράρχης γεννήθηκε στη Αριανζώ το 329 μ.Χ, ένα μικρό χωριό της Καππαδοκίας, κοντά στη κωμόπολη Ναζιανζώ, εξ ου αναφέρεται και ως Ναζιανζηνός. Οι γονείς του ήτον ευγενείς και δίκαιοι, Γρηγόριος και Νόννα ονόματι, σεβόμενοι εξ αγνοίας τα είδωλα.
Αφ' ότου δε εγέννησαν τον Γρηγόριο, ανεγεννήθησαν και αυτοί και εβαπτίσθησαν Χριστιανοί.
Ο πατέρας του μάλιστα έγινε αρχιερεύς της Ναζιανζού. Έτσι, ο νεαρός Γρηγόριος ανατρέφεται, μέσα σε χριστιανικό περιβάλλον. Από την παιδική του ηλικία φανέρωσε τα σπάνια χαρίσματα του. Αγάπησε με πάθος τα γράμματα και λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης των γονιών του μπόρεσε και σπούδασε στα καλύτερα σχολεία της εποχής του.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα γνώρισε το Μέγα Βασίλειο και στην Αλεξάνδρεια συνάντησε για πρώτη φορά το Μέγα Αθανάσιο και το Μέγα Αντώνιο.
Το 365 μ.Χ., ο Βασίλειος έφυγε από την Αθήνα, αλλά ο Γρηγόριος έμεινε και δίδασκε ρητορική για ένα χρόνο. Μετά άφησε κι αυτός την Αθήνα και επέστρεψε στη Ναζιανζώ. Όταν επέστρεψε, βαπτίστηκε χριστιανός από τον πατέρα του και έγραψε για το μυστήριο του βαπτίσματος. Ο Γρηγόριος συνιστά το νηπιοβαπτισμό και διδάσκει στους νέους της Ναζιανζού τη χριστιανική διδασκαλία. Ο πόθος του ήταν να ασκητέψει στον Πόντο κοντά στο φίλο του Βασίλειο, όπου και πήγε. Εκεί με το Βασίλειο έγραψε πολλά συγγράμματα.

Περί τα τέλη του 360 μ.Χ., μετά από παράκληση του πατέρα του αφήνει την έρημο του Πόντου και πηγαίνει στην πατρίδα του. Εκεί κατατάσσεται στις τάξεις του κλήρου, αλλά και πάλι φεύγει στην έρημο με σκοπό να προσευχηθεί, να δυναμώσει πνευματικά και να μπορέσει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του κληρικού. Ώριμος πλέον επιστρέφει και υπηρετεί το λαό ως ιερέας βοηθώντας τους φτωχούς και τους αρρώστους.
Την περίοδο αυτή ο Ιουλιανός ο Παραβάτης κήρυξε σφοδρό διωγμό εναντίον των χριστιανών. Εναντίον του Ιουλιανού αντέδρασαν οι δύο αγωνιστές της εποχής, ο Βασίλειος και ο Γρηγόριος. Οι λόγοι του Γρηγορίου χτυπούν σκληρά τον παραβάτη και χριστιανομάχο αυτοκράτορα, αλλά το αίμα των χριστιανών χύνεται αλύπητα.

Όταν πέθανε ο Ιουλιανός και σταμάτησε ο διωγμός, ο Γρηγόριος εργάζεται δίπλα στον πατέρα του και τον βοηθά με ζήλο στο κοινωνικό του έργο. Έτσι, η φήμη του Γρηγόριου απλώθηκε σε όλο το χριστιανικό κόσμο. Όταν πέθανε ο πατέρας του, φεύγει πάλι ο Γρηγόριος και πηγαίνει στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας με μοναδικό έργο την προσευχή και τη συγγραφή. Όταν κινδύνευε η Κωνσταντινούπολη από τις αιρέσεις, κάλεσαν το Γρηγόριο να πάει εκεί και να βοηθήσει την εκκλησία. Δεν μπορούσε ν’ αρνηθεί μπροστά στον κίνδυνο της ορθόδοξης πίστης. Πήγε εκεί και με τους πύρινους λόγους του και τα επιχειρήματα του έφερε σε δύσκολη θέση τους αιρετικούς και μετά από σκληρό αγώνα ελευθερώθηκε η εκκλησία. Εκείνο που ανέδειξε το Γρηγόριο μεγάλο δάσκαλο και ποιμένα της εκκλησίας ήταν η υπεράσπιση της ορθοδοξίας, που πέρναγε δύσκολες μέρες, από τον κίνδυνο των Αρειανών.

Στην Κωνσταντινούπολη, μόνο ένας μικρός ναός είχε απομείνει στους ορθοδόξους, που τον ονόμαζαν συμβολικά Αγία Αναστασία, ελπίζοντας πως εκεί θα αναστηθεί ξανά η Ορθοδοξία. Σ’ αυτόν το ναό ο Γρηγόριος εκφώνησε τους περίφημους πέντε λόγους για τη θεότητα του «Υιού και Λόγου του Θεού», με θαυμαστά αποτελέσματα. Η εκκλησία μας με βάση τα υψηλά θεολογικά του κηρύγματα και συγγράμματα τον τίμησε με τον τίτλο του Θεολόγου. Σε λίγο στέφθηκε αυτοκράτορας ο Μέγας Θεοδόσιος καθιερώνοντας με διάταγμα την ορθοδοξία. Τότε αναδείχτηκε ο Γρηγόριος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Πρόεδρος της Β’ Οικουμενικής Συνόδου. Από αυτή τη θέση, το 381μ.Χ., μαζί με άλλους άρχοντες της εκκλησίας στερέωσαν την πίστη και την ορθοδοξία συμπληρώνοντας το Σύμβολο της Πίστεως που άρχισε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος. Όμως η κακία και ο φθόνος δεν άφησαν για πολύ καιρό το Γρηγόριο στον πατριαρχικό θρόνο, επειδή μερικοί επίσκοποι από φθόνο αντέδρασαν στην εκλογή του. Η ευαίσθητη ψυχή του δεν το ανέχθηκε αυτό και για να εξασφαλίσει όμως την ειρήνη της εκκλησίας, με μια ηρωική πράξη, παραιτήθηκε από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο και την προεδρία της συνόδου και επέστρεψε στον τόπο του,τη Ναζιανζό και πρόσφερε τις υπηρεσίες του από το βαθμό του επισκόπου περνώντας την υπόλοιπη ζωή του με προσευχή, διάβασμα και συγγραφή βιβλίων.

Ένα πρωινό, στις 25 Ιανουαρίου το 391 μ.Χ., άφησε τα γήινα, για να πάει αιώνια κοντά στον αγαπημένο του Κύριο. Η αγία κάρα του βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος.
Ο Γρηγόριος διακρίθηκε για τον αγνό του χαρακτήρα και τις πολλές αρετές καθώς και για το τεράστιο συγγραφικό του έργο, που περιλαμβάνει λόγους, επιστολές και ποιήματα. Η Εκκλησία μας τον κατέταξε ανάμεσα στους αγίους της και τον τιμά ξεχωριστά στίς 25 Ιανουαρίου καθώς και στις 30 του ίδιου μήνα, γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ἀπολυτίκιον (Ἦχος α')
Ὁ ποιμενικὸς αὐλὸς τῆς θεολογίας σου, τὰς τῶν ῥητόρων ἐνίκησε σάλπιγγας· ὡς γὰρ τὰ βάθη τοῦ Πνεύματος ἐκζητήσαντι, καὶ τὰ κάλλη τοῦ φθέγματος προσετέθη σοι. Ἀλλὰ πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, Πάτερ Γρηγόριε, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Λόγοι και έργα των Πατέρων της Ορθοδοξίας 

Χρόνια Πολλά στα χαμομηλάκια (μικρά και μεγάλα),
που έχουν το όνομά του!!
 

Γιαγιά, με ποιον μοιάζει ο Άγιος Βασίλης;;;

«- Γιατί ρωτας Νικολακη;;
- Να, σε μια διαφημιση δειχνει ότι είναι ο μπαμπας των παιδιων.

-Μοιάζει …
 
Με την γειτόνισσα που ενώ περνάει δύσκολα, ψωνίζει για την οικογένεια που δεν εχει γαλα για τα δυο μικρα παιδάκια.
Με τον παππου που κρύβει το σοκολατακι στην τσέπη του για να το φέρει στο εγγονακι του.
Με την φίλη που διαθέτοντας τον χρονο που δεν της περισσεύει θα παρει τα παιδια από το ίδρυμα να τα παει στον γιατρο.
Με την θεια που σε ζεσταινει με την αγαπη της.
Με τον φίλο που θα παρει τηλεφωνο να δει γιατι εξαφανίστηκες την ωρα που εχεις μεγαλη αναγκη να μιλήσεις με καποιον.
Με τον ανθρωπο που τρεχει οποια ωρα και  αν είναι να σε βοηθησει σε ότι κι αν κανεις ακομα και αν δεν του το ζητήσεις.
Με τον δασκαλο που προσπαθει να σε μαθει γραμματα αλλα και ‘’ζωη’’.
Με τον φιλο που σου χαρίζει τις γνωσεις και την αγαπη του χωρις να ζητα ανταλλαγμα.
Με τον ανθρωπο που την ωρα της θληψης, σου σφίγγει το χερι χωρις να πει λεξη.
Με τον φιλο που χαιρεται με την χαρα σου.

-Και  αυτος που μας εφερε τα παιχνίδια;;;
-Εεεεε αυτος μοιαζει με την μαμα ή τον μπαμπα σου»

Εύχομαι στον καθενα σας να βρει τον δικο του Αι Βασιλη 
 
το βρήκαμε εδώ: dimiourgiespsihis

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki