Saturday 31 July 2021

Τι μπορείτε να κάνετε για να δροσίσετε το παιδί σας τις μέρες του καύσωνα

Διανύουμε ημέρες καύσωνα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εσείς οι γονείς αν αναζητάτε τρόπους για να δροσίσετε τα παιδιά σας τις ζεστές αυτές μέρες τότε διαβάστε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε.

Ντύσε το μικρό σου έξυπνα

Προτίμησε ρούχα τα οποία είναι ελαφρά, ανοιχτόχρωμα και άνετα. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα αντανακλούν πίσω μερική από την ηλιακή ακτινοβολία. Όσο για το ύφασμα; Εννοείται βαμβακερά, που δεν κολλάνε στο δέρμα και κρατούν τον ιδρώτα μακριά. Παράλληλα, μην παραλείπεις μερικά πολύ σημαντικά αξεσουάρ, όπως τα γυαλιά ηλίου και το ψάθινο καπέλο. 

Κάντε και ένα δροσερό μπάνιο

Όχι, πολύ κρύο, γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες ίσως φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Μία εναλλακτική λύση είναι να δροσίσεις το δέρμα των παιδιών με μια βρεγμένη πετσέτα ή να βρέξεις το κορμάκι του με λίγο νερό.

Βάλε το αντηλιακό 

Οι ακτίνες του ηλίου είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά για το δέρμα ενός ενός μικρού παιδιού. Πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπο του μικρού σου, έλεγξε ότι η κρέμα προστατεύει από την έκθεση στη Α και Β υπεριώδη ακτινοβολία. Φρόντισε να βάλεις και στο λαιμό, αλλά και στα αυτάκια του.

Διατροφή

Φρόντισε να εμπλουτίσεις το μενού του μικρού σου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που ούτως ή άλλως το καλοκαίρι προσφέρει σε πληθώρα. Καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, σταφύλια. Όλα πλούσια σε γεύση, χρώμα και θρεπτικά συστατικά.

onlarissa.gr

Ο Στέφανος ο «παιχταράς» και ο Στέφανος το Παλληκάρι

Πώς να το κάνουμε;
Οι χορηγοί γεμίζουν τις τσέπες 
ο Κότινος στολίζει την Σεμνότητα

Άλλο το «περί Πάτρης» 
Άλλο το "περί πάρτης"

Άλλο να σε αποκαλεί, τρελαμένη εντελώς, «παικταρά, παικταρά» μια VIP μεσόκοπη...
Άλλο η μάνα σου να σου λέει, όσα όλοι, μα όλοι μας θέλουμε να σου πούμε: «Στέφανε, τι κάνεις παιδί μου, πού είσαι; Πώς αισθάνεσαι; Μας έχεις τρελάνει...»

Άλλο να έρχεται σε σένα ο πρωθυπουργός μετά της συζύγου...
Άλλο να επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί σου (μετά την νίκη σου)...  
Άλλο οι καρδιές όλων μας να αγάλλονται με την χρυσή σου νίκη!!

Άλλο είναι να έχεις ύφος... 
Άλλο είναι να έχεις ήθος!!

Άλλο να ζεις μέσα στη χλίδα, με τις τσέπες τίγκα στο χρήμα... 
Άλλο να είσαι κλεισμένος, για έναν ολόκληρο χρόνο, στο Κωπηλατοδρόμιο και να πετυχαίνεις τον στόχο σου!!

Άλλο είναι να έχεις την στήριξη της διεθνούς ελίτ...
Άλλο να ακούει η υφήλιος τη δήλωσή σου: «Από την Πολιτεία δεν είχα καμία στήριξη»...

Πώς να το κάνουμε;
Άλλο εκκωφαντικός, άλλο διακριτικός

Άλλο να είσαι «παικταράς»... 
Άλλο να είσαι Παλληκάρι!!!

Το Χαμομηλάκι

Τα παιδιά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν Τραμπολίνο / Should you let your kids use trampolines?

Οι γιατροί προειδοποιούν, εδώ και καιρό, τους γονείς για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα τραμπολίνο.
Συγκεκριμένα ο χειρουργός- ορθοπεδικός, Randall Loder, τονίζει πως τα οστά των παιδιών είναι πιο μαλακά από τα αντίστοιχα των ενηλίκων και αναπτύσσονται ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης ενός παιδιού.

Should you let your kids use trampolines?

Έτσι, η διαδικασία της επούλωσης ενός σπασμένου οστού είναι πολύ πιο επώδυνη και περίπλοκη για τα παιδιά.

«Αρκετοί πιστεύουν ότι τα οστά των παιδιών επανέρχονται γρήγορα. Αρκεί απλώς να τοποθετηθεί ένας γύψος πάνω τους, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Θεωρώ πως οι περισσότεροι δεν κατανοούμε πλήρως τη σφοδρότητα και τη σοβαρότητα αυτών των χτυπημάτων», σημειώνει ο παιδίατρος κάνοντας αναφορά σε δύο σοβαρά περιστατικά τραυματισμού παιδιών την ώρα που έκαναν τραμπολίνο.

Ένα 13χρονο κορίτσι έμεινε παράλυτο από τον λαιμό και κάτω,
αφού έκανε ένα επικίνδυνο ακροβατικό σε τραμπολίνο και ένα 2χρονο αγοράκι έσπασε τον μηρό του, όταν χοροπηδούσε πάνω σε αυτό το λαστιχένιο παιχνίδι. Το αγοράκι δεν χτύπησε ούτε έπεσε απλώς κατέβηκε και πονούσε πάρα πολύ!

Τις εισηγήσεις του γιατρού υποστηρίζει και η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων, η οποία τονίζει πως καμία ηλικία δεν είναι η κατάλληλη για να κάνει ένα παιδί τραμπολίνο. Μάλιστα, σημειώνει πως τα παιδιά κάτω των 5 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού, από τα μεγαλύτερα.

onlarissa
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki