Tuesday 12 March 2024

Οι Αυθεντικοί Άνθρωποι... / Genuine (Authentic) people

... ένα «είδος» υπό εξαφάνιση
............
Δεν είναι εύκολο να συναντηθούν οι δρόμοι των μη αυθεντικών και των ειλικρινών ανθρώπων, εκείνων που προχωρούν μπροστά και ξέρεις ότι δεν θα γυρίσουν πίσω, αν έχουν κάποιο πρόβλημα μαζί σου.
10 characteristics of genuine people
        Ως άνθρωποι αποφεύγουμε την αυτοκριτική και είναι ευκολότερο για εμάς να κατηγορούμε τους άλλους, όταν κάτι δεν μας αρέσει.
Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε τους εαυτούς μας, να γίνουμε αντικειμενικοί και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
        Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν αναλογιστεί ποιοι είναι, και ως εκ τούτου γνωρίζουν ότι δεν είναι τέλειοι. Ούτε προσπαθούν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως κάτι που δεν είναι, σε αντίθεση με ορισμένα άτομα που προσποιούνται για το «φαίνεσθαι». Επιπλέον, οι γνήσιοι άνθρωποι συχνά λένε αυτό που σκέφτονται χωρίς να προσπαθούν να προσβάλουν, επειδή το να είναι ψεύτικοι είναι πέρα από τις δυνατότητές τους.

Τα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων
Είναι ωφέλιμο να συναναστρέφεσαι με αυθεντικούς ανθρώπους, επειδή είναι άτομα που γνωρίζουν τον εαυτό τους και εκφράζονται με δυναμισμό. Είτε στη δουλειά ή στη ζωή γενικά, θα σας επιτρέψουν να συνδεθείτε γρήγορα μαζί τους.
Αλλά πώς είναι οι αυθεντικοί άνθρωποι; 
Ποιες συνήθειες ή χαρακτηριστικά έχουν τα αυθεντικά άτομα; Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 10 χαρακτηριστικά για την αναγνώριση των αυθεντικών ανθρώπων.

1. Δε τους νοιάζει τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εκείνους
Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτούς. Είναι αυτό που πραγματικά είναι. 
Ξέρουν ότι κάποιοι θα τους συμπαθήσουν ενώ κάποιοι άλλοι θα τους αντιπαθήσουν. Οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν αποφάσεις με βάση τις πεποιθήσεις τους, παρόλο που γνωρίζουν ότι δεν θα τους συμπαθήσουν ορισμένοι. 
Ωστόσο, γνωρίζουν πως ό,τι κι αν κάνουν δεν γίνεται εις βάρος κάποιου άλλου .
Δεδομένου ότι οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το πώς φαίνονται στα μάτια των άλλων. Δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν κανένα, επειδή εντυπωσιάζουν τον εαυτό τους, είναι αρκετό γι’ αυτούς. Οι αυθεντικοί άνθρωποι βλέπουν τους εαυτούς τους να εξελίσσονται.

2. Είναι ανοιχτόμυαλοι
Οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι ανοιχτόμυαλοι με την έννοια ότι δεν κρίνουν τους ανθρώπους και δεν προσποιούνται. Οι αυθεντικοί άνθρωποι λένε πάντα τη γνώμη τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμούν τις απόψεις των άλλων.

3. Κοιτάζουν στα μάτια με ειλικρίνεια
Όταν κάποιος λαμβάνει υπόψη τη γνώμη σας, αλλά λέει κι αυτό που ο ίδιος νιώθει, αισθάνεται άνετα. 
Οι αυθεντικοί άνθρωποι, επειδή δεν προσποιούνται κάτι που δεν είναι και δεν χρειάζεται να ευχαριστήσουν κανέναν παρά μόνο τον ίδιο τους τον εαυτό, μπορούν λοιπόν να σε κοιτούν στα μάτια με ειλικρίνεια.

4. Αυτοανάπτυξη
Οι αυθεντικοί άνθρωποι αγωνίζονται για την προσωπική τους ανάπτυξη, επειδή δεν είναι μόνο ειλικρινείς με τους άλλους, αλλά και με τον εαυτό τους. Γνωρίζουν τους εαυτούς τους καλά και, παρόλο που μερικές φορές φοβούνται, αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους με θάρρος. 
Είναι άτομα που δεν τους αρέσει να λένε ψέματα σε κανέναν, πόσο μάλλον στον εαυτό τους. Παράλληλα, επειδή δεν χρειάζονται την έγκριση των άλλων, η δύναμή τους πηγάζει από μέσα τους και όχι από το τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνους.

5. Είναι γενναιόδωροι
Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν καλό υπόβαθρο και, ως εκ τούτου, είναι γενναιόδωροι και ευγενικοί. Όταν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, ανοίγεσαι στον κόσμο, νοιάζεσαι για τους άλλους και δείχνεις την καλύτερή σου πλευρά. 
Οι αυθεντικοί άνθρωποι τείνουν να είναι κοινωνικά δραστήριοι και συχνά ενδιαφέρονται για θέματα, όπως η πολιτική.

6. Δεν είναι υλιστές
Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι αυθεντικοί άνθρωποι αναζητούν τη δική τους προσωπική ανάπτυξη συνεπώς και η πηγή των κινήτρων τους είναι εσωτερική, όχι εξωτερική. 
Ο καπιταλισμός και ο υλισμός δεν συμβαδίζουν με τις αξίες τους. 
Η ευτυχία τους έρχεται από μέσα όπως άλλωστε και οι απολαύσεις τους. Με άλλα λόγια, απολαμβάνουν τις απλές απολαύσεις και δεν υποκινούνται από υλικά πράγματα, για παράδειγμα, να έχουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ή να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.

7. Αντιμετωπίζουν τους άλλους με σεβασμό
Όταν κάποιος έχει αναλογιστεί έντονα ποιος είναι και τι θέλει σε αυτή τη ζωή, είναι συνήθως ένα άτομο με ενσυναίσθηση. Γιατί δεν θέλουν ούτε να υποφέρουν οι ίδιοι ούτε κάποιος άλλος. 
Η συμπεριφορά τους διέπεται από αξίες όπως η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η συνεργασία… Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αυθεντικοί άνθρωποι, σε βάθος χρόνου, διατηρούν την αξιοπρέπειά τους ακέραιη.

8. Μπορείτε να τους εμπιστευτείτε
Αν είναι ο σύντροφός σου ή ο φίλος σου, οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι σίγουρα ένα δώρο εξ ουρανού. Γνωρίζετε ότι δεν θα είναι άπιστοι, ούτε θα σας πουν ψέματα, εκτός αν πρόκειται για την προστασία της συναισθηματικής σας υγείας. 
Οι αξίες που διέπουν τη συμπεριφορά τους, τις οποίες αναφέραμε προηγουμένως, είναι μια σταθερή βάση για εμπιστοσύνη. Δεν θα κάνουν ποτέ αυτό που δεν θέλουν να τους συμβεί.

9. Είναι πνευματικά ισχυροί
Με το να μην έχουν ανάγκη την έγκριση των άλλων και να βασίζουν την ευημερία τους στα δικά τους εσωτερικά κίνητρα, αυτοί οι τύποι ατόμων είναι συναισθηματικά ισχυροί. 
Όταν είσαι "αυθεντικός" και ακολουθείς το δρόμο της καρδιάς σου, δεν προσβάλλεσαι από την κριτική των άλλων. Αυτό κάνει ένα αυθεντικό άτομο να είναι ένα συναισθηματικά ισχυρό και με αυτοπεποίθηση.

10. Δεν είναι υποκριτές
Είναι άνθρωποι με ισχυρές ρίζες σε υγιείς αξίες, και ως εκ τούτου, είναι πιστοί στον εαυτό τους. Η αυτοπεποίθησή τους κάνει να λένε ό, τι έχουν να πουν, ανεξάρτητα από τη γνώμη των άλλων. Είναι άνθρωποι που μιλούν καθαρά και δεν υπόσχονται.

πηγή

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Γλυκό μωσαϊκό - Αν έχετε πιτσιρίκια, βάλτε τα να σας βοηθήσουν!!

... Το μωσαϊκό ή αλλιώς κορμός ή αλλιώς σαλάμι γλυκό (λόγω του σχήματός του), είναι ένα πολύ εύκολο σοκολατένιο γλυκό που τρώγεται κρύο και έχει έντονο άρωμα ποτού. 
Δεν είναι νηστίσιμο και είναι λίγο παχυντικό, αλλά το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να φας μεγάλη μερίδα για να το καταλάβεις σαν κάτι άλλα γλυκά που τρώς-τρώς και ακόμα δεν έχεις νιώσει γλυκάδα! Με ένα κομματάκι μωσαϊκό είσαι πλήρης και ευτυχής! 
Όσες συνταγές κι αν ψάξετε γι΄αυτή τη λιχουδιά, δεν θα βρείτε έντονες διαφορές και πολλές παραλλαγές (προσοχή! ο κορμός υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, το μωσαϊκό είναι πιο συγκεκριμένο!). 
Εγώ θα σας δώσω μια του Στέλιου Παρλιάρου, μόνο που εγώ αντικατέστησα το ρούμι με κονιάκ (πιο κλασική γεύση το κονιάκ στα γλυκά).

Υλικά για 10 περίπου κομμάτια:
400 γρ. μπισκότα petit beurre
125 γρ. βιτάμ (το μισό πακέτο από το χρυσόχαρτο)
1 κούπα γάλα φρέσκο
3/4 κούπας ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
4 κουτ. σούπας κακάο (εγώ βάζω το άγλυκο κακάο της ΙΟΝ)
30 γρ. ρούμι ή λίγο παραπάνω κονιάκ

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο, τόσο ώστε να λιώσουν αλλά να μην βράσουν, απλώς να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. 
Η μυρωδιά του βούτυρου είναι καθηλωτική, αλλά μην ξεχαστείτε πάνω από την κατσαρόλα εισπνέοντας, γιατί τα υλικά μας ΔΕΝ πρέπει να βράσουν! 
Παράλληλα, χοντροκόβουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ (εμένα αυτό το μπολ ήταν γυάλινο και αφού τελείωσα και το έπλυνα...έσπασε! Μάλλον ένιωσε ότι μετά από αυτή τη συνταγή, έκλεισε και ο κύκλος ζωής του και το χρέος που είχε προς την κουζίνα μου! Να ζήσουμε να πάρουμε κι άλλα να τα σπάμε!).
Όταν ζεσταθεί το μίγμα με το γάλα, προσθέτουμε και το κακάο με το κονιάκ και ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να ενωθούν όλα μαζί. 
Έπειτα, ρίχνουμε το υγρό μίγμα πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να ενσωματωθούν και αυτά στα υγρά, αλλά να μην λιώσουν. Κάποιοι αφήνουν πρώτα να κρυώσει αρκετά το μίγμα με το γάλα και μετά το ρίχνουν πάνω στα μπισκότα για να παραμείνουν πιο τραγανά, αλλά ο Παρλιάρος έτσι το λέει και οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε! Εξάλλου το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει!!
Αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε κυλινδρικά, έτσι ώστε να σχηματιστεί αυτό που λέμε ''σαλάμι''. 
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετά και σερβίρουμε σκέτο εντελώς! Δεν χρειάζεται τίποτα να το συνοδεύει γιατί είναι από μόνο του εντυπωσιακό!!!

EXTRAS: Αν έχετε πιτσιρίκια, βάλτε τα να σας βοηθήσουν!! Είναι πολύ δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το τρίψιμο των μπισκότων, το οποίο εμείς μπορεί να βαριόμαστε! Επίσης, για να τα εντυπωσιάσετε, όταν βάλετε το μίγμα στο αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε το με πολύχρωμη τρούφα και έπειτα τυλίξτε το. Όταν θα έρθει η ώρα να το κόψετε, θα έχει πολύχρωμες πινελιές!! Ειδικά για τα παιδάκια μας, αντικαθιστούμε αν θέλουμε το κονιάκ με φρέσκια πορτοκαλάδα!

Η αλήθεια για τις «τέλειες» "επώνυμες" μαμάδες

Το καλύτερο, προφανώς, θα ήταν να λέγαμε την αλήθεια γενικώς, αλλά καμιά φορά τα ζυγίζουμε τα πράγματα αλλιώς, καμιά φορά δεν είμαστε έτοιμοι ή ώριμοι, καμιά φορά το να πούμε την αλήθεια ή να ξύσουμε λίγο την επιφάνεια, θα σήμαινε ότι ξύνουμε και τη δική μας επιφάνεια, άουτς.

Παράδειγμα.
Μαμά επώνυμη. 

Μαμά εμφανώς ανορεξική. 
Μαμά εμφανώς δυστυχισμένη. 
Μαμά που για κάποιο λόγο, ωστόσο, θέλουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους ότι είναι χαρούμενη, τρυφερή, γκλάμορους, γελαστή, τρισευτυχισμένη. 

Και ποστάρουμε φωτογραφίες της και επιλέγουμε, για πολλοστή φορά, να προβάλλουμε πάνω της μια αλήθεια που δεν κατεβαίνει ούτε χιλιοστό κάτω από την επιφάνεια.

Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με αυτό. Έγραψα μέχρι και βιβλίο για να το εξηγήσω. Και είναι το εξής:

Πρέπει κάποια στιγμή να επιτρέψουμε, ίσως και να αναγκάσουμε, τους γονείς να πουν όλες τις αλήθειες τους, ακόμα κι εκείνες που ξεφεύγουν από την τελειότητα.
Πρέπει να σπάσουμε αυτό το απαίσιο ροζ εκκρεμές που μας υπνωτίζει στο να λέμε (στους γύρω μας και στον εαυτό μας) 
ότι όλα είναι καλά και να τολμήσουμε να πούμε ότι είμαστε τρομαγμένοι, 
ότι θέλουμε να το σκάσουμε μια νύχτα στα κρυφά, 
ότι πότε πότε, ή συνέχεια, νιώθουμε πιο μικροί από τα παιδιά μας, 
ότι δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα, 
ότι αυτοσχεδιάζουμε για τα πάντα, 
ότι έχουμε κατάθλιψη, 
ότι ζούμε μία φρίκη γιατί δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα εκείνη την εφηβική διατροφική διαταραχή (είναι τρομαχτικά δύσκολο να είσαι έγκυος ή/και μαμά όταν έχεις ξεπεράσει μια διατροφική διαταραχή, πόσο μάλλον, φαντάζομαι, όταν είσαι ακόμα μέσα σ' αυτήν), 
ότι θέλουμε να τα πνίξουμε ώρες ώρες, 
ότι καμιά φορά πιστεύουμε ότι θα τρελαθούμε, 
ότι καμιά φορά τρελαινόμαστε σίγουρα, 
ότι καμιά φορά δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι πως είμαστε οι σωστοί άνθρωποι στη σωστή θέση, 
ότι μια κατάχρηση είναι το μόνο που μπορεί αυτή τη στιγμή να μας κρατήσει ζωντανούς.
Ότι… δεν ξέρω, συμπληρώστε όποιο φρικιαστικό και απαίσιο και ντροπιαστικό πράγμα σας έχει περάσει για μια στιγμή από το μυαλό και το μαζέψατε βιαστικά γιατί δεν έχετε δει κανέναν άλλο γονιό, ποτέ, να σκέφτεται έτσι. Είναι καιρός και είναι απαραίτητο να δούμε τέτοιους γονείς, όλοι μας. Να δούμε τους εαυτούς μας κάτω και από τέτοιο φως. Και να το φωνάξουμε, σε περίπτωση που οι γύρω μας, από κεκτημένη ταχύτητα, επιμένουν να το βλέπουν κι αυτό ροζ.
Αυτό σημαίνει να μιλάμε. Και να σπρώχνουμε και τους άλλους να μιλήσουν.
Με το να παρουσιάζουμε ως τέλειους επώνυμους ανθρώπους που περνάνε το δικό τους ζόρι, μέσα τους, ούτε σ' εκείνους επιτρέπουμε να πουν μια αλήθεια που θα την άκουγαν πολλοί, ούτε όλους εμάς τους υπόλοιπους βοηθάμε να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τις μαύρες μας σελίδες. Απλώς διαιωνίζουμε μια κουλτούρα γονεϊκής τελειότητας που, νομίζω, κανέναν ποτέ δεν έκανε πραγματικά πιο ευτυχισμένο.

Πηγή: http://stellakasdagli.com

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki