Friday 21 February 2020

Πώς να μιλήσετε χωρίς φωνές στα παιδιά σας

Οι περισσότεροι έχουμε φωνάξει κάποια στιγμή στα παιδιά μας. Ωστόσο, για ορισμένους γονείς, η φωνή γίνεται μια κακή συνήθεια
Αυτό όμως που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι οι φωνές είναι μια στρατηγική πειθαρχίας που μπορεί να κάνει τα προβλήματα συμπεριφοράς ακόμα χειρότερα. 
Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο, γιατί οι φωνές θα φέρουν περισσότερα νεύρα και φωνές.
περισσότερα εδώ
...............
Οι πίνακες που ακολουθούν δίνουν καλές ιδέες για μια ζωή 
χωρίς φωνές, προσβολές και ουρλιαχτά! 

e-didaskalia
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Τι είδους παιδιά μεγαλώνουμε;;;;; / Schoolboy bullied over his dwarfism begs mum for rope to kill himself

Μια απογοητευμένη μητέρα μοιράστηκε την οδυνηρή στιγμή που ο εννιάχρονος γιος της με νανισμό ζήτησε ένα σχοινί για να τερματίσει τη ζωή του.
Η Yarraka Bayles μοιράστηκε την έκρηξη του γιου της στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να δείξει στους γονείς και στους δασκάλους πόση ζημιά προκάλεσαν οι θύτες της.
Όπως είχε πάρει στο αυτοκίνητο μετά το σχολείο, ο Quaden ήταν σε πλημμύρες δάκρυα λέγοντας στη μαμά του: 
«Δώστε μου σχοινί, θέλω να σκοτωθώ». 
Το αγόρι είπε επίσης: 
«Θέλω μόνο να μαχαιρωθώ στην καρδιά ... Θέλω κάποιον να με σκοτώσει.»

A distraught mother has shared the painful moment her nine-year-old son with dwarfism asked for a rope to end his life. Yarraka Bayles shared her son’s outburst on social media to show parents and teachers how much damage his bullies have caused. 
As he was picked up in the car after school Quaden was in floods of tears, telling his mum: ‘Give me a rope, I want to kill myself.’ The boy also said: ‘I just want to stab myself in the heart… I want someone to kill me.’
.................
Read more: metro
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ποια μικρόβια «κρύβονται» στο μπάνιο σας;

Σίγουρα θα έχετε δει στη τηλεόραση διαφημίσεις καθαριστικών προϊόντων που συνηθίζουν να οπτικοποιούν τα βακτήρια, τη μούχλα και τους μύκητες ως μικρά άσχημα πλασματάκια με κοφτερά δόντια, αποκρουστικό δέρμα και άσχημη συμπεριφορά! Οι διαφημίσεις αυτές συνήθως υποστηρίζουν ότι τα μικρόβια στο μπάνιο σας αυξάνονται καθημερινά, «εξαπολύοντας» επιθέσεις κατά του νιπτήρα, της τουαλέτας και της μπανιέρας.
Ποια είναι όμως τα πραγματικά μικρόβια που «κρύβονται» στο μπάνιο σας και πως μπορείτε να απαλλαγείτε απ’ αυτά;

Τα μικρόβια είναι παντού
Τα κακά νέα είναι ότι σε ότι αφορά τα μικρόβια του μπάνιου είναι παντού. Μάλιστα, πολλά από αυτά τα μικρόβια ζουν εντός του ανθρώπινου οργανισμού.

«Το ανθρώπινο σώμα έχει περισσότερα μικρόβια απ’ ότι κύτταρα», εξηγεί ο Δρ Φίλιπ Μ. Τιερρο, διευθυντής Κλινικής Μικροβιολογίας και Διαγνωστικής Ανοσολογίας στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Tisch, της Νέας Υόρκης. «Το 90% του συνόλου των κυττάρων στο σώμα μας είναι τελικά μικροβιακά κύτταρα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε στην απομόνωση αποφεύγοντας τα βακτήρια», εξηγεί. Αλλά ο Δρ Τιερρο υπογραμμίζει ότι τα περισσότερα είναι τελείως ακίνδυνα για τον άνθρωπο.
Φυσικά, όχι όλα. Άρα, τα επιβλαβή μικρόβια που ενδεχομένως να «φιλοξενεί» το μπάνιο σας μπορεί να ανήκουν σε μια από τις παρακάτω ομάδες:
  • Γαστρεντερικοί ιοί που προκαλούν στομαχικές αδιαθεσίες στους ανθρώπους. Σ΄ αυτά περιλαμβάνονται ο νοροϊός, που συνήθως ενοχοποιείται για τα ξεσπάσματα γαστρεντερίτιδας κυρίως σε κρουαζιερόπλοια. Οι ιοί αυτοί συνήθως εντοπίζονται στο κάθισμα της τουαλέτας και μεταδίδονται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μάλιστα, μπορούν να επιβιώσουν σε στέρεες επιφάνειες για έως και μια εβδομάδα, σύμφωνα με τον Δρ Τιερρο.
  • Εντερικοί παθογόνοι οργανισμοί που εξαπλώνονται από τα μολυσμένα τρόφιμα (και εντοπίζονται στα κόπρανα). Στους οργανισμούς αυτούς περιλαμβάνονται η σαλμονέλα, το E.coli, η shigella και το καμπυλοβακτηρίδιο. Το E.coli O157 προκαλεί διάρροια συνδυαστικά με αίμα στα κόπρανα. 
  • Δερματικοί και αναπνευστικοί οργανισμοί, όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, περιλαμβανομένου και του ανθεκτικού στα αντιβιοτικά στελέχους MRSA, και ο σταφυλόκοκκος της ομάδας Α. 
  • Επιδερμόφυτοι μύκητες, που μεταδίδονται όταν περπατάμε με γυμνά πόδια στο μπάνιο. 
  • Άλλοι υπολειμματικοί μύκητες, όπως αυτοί στις ντουζιέρες και τις μπανιέρες. Δεν προκαλούν λοιμώξεις, αλλά επιδεινώνουν το άσθμα και τις αλλεργίες.
Όπως πριν εκκενώσετε το μπάνιο σας και ξεκινήσετε την απολύμανση, μάθετε και τα καλά νέα: Αν καθαρίζετε τακτικά και εφαρμόζετε απλές συμβουλές υγιεινής, τα μικρόβια του μπάνιου σας δεν είναι απειλητικά για την υγεία σας. «Μόνο το 1%-2% των μικροβίων είναι παθογόνα, δηλαδή μπορεί να προκαλέσουν νοσηρότητα», εξηγεί ο Δρ Τιερρο. Βεβαίως, είναι πολύ πιθανό να κολλήσετε κάτι, αλλά η καλή προσωπική υγιεινή, το καθαρό σπίτι και η σωστή συντήρηση των τροφίμων, θα σας βοηθήσουν να είστε πάντα υγιείς.
Διατηρείστε το μπάνιο καθαρό
Αν ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες καθαριότητες του μπάνιου, όταν χρησιμοποιείτε το μπάνιο σας, τότε θα αποφύγετε την μετάδοση των προαναφερόμενων μικροοργανισμών.

Τακτική καθαριότητα: Αυτό σημαίνει να καθαρίζετε το πάτωμα του μπάνιου και τις συμπαγείς επιφάνειες με απολυμαντικό σε εβδομαδιαία βάση και πιο ενδελεχή καθαριότητα μια φορά τον μήνα. Αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας ή επισκέπτης έχει γρίπη ή διάρροια, θα πρέπει να κάνετε καθημερινή καθαριότητα.
Χρησιμοποιείστε το κατάλληλο καθαριστικό μπάνιου. Επιλέξτε κάποιο που να περιέχει χλώριο ή φτιάξτε το δικό σας με ένα φλιτζάνι χλωρίνη σε ένα λίτρο νερό για αποτελεσματική απολύμανση.
Προσοχή στην λεκάνη της τουαλέτας. «Εκεί καταλήγουν όλες οι σωματικές εκκρίσεις. Μετά από μερικές ώρες χρήσης, τα μικρόβια αρχίζουν να δημιουργούν αποικίες, επιτρέποντας σε παθογόνους οργανισμούς να επιβιώσουν ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε ταμπλέτες χλωρίνης στο καζανάκι», εξηγεί ο Δρ Τιερρο. Για αποτελεσματική απολύμανση αφήστε την παχύρευστη χλωρίνη να μείνει στη λεκάνη και το κάθισμα της τουαλέτας για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε με νερό και σαπούνι.
Κρατήστε το πάτωμα και τους τοίχους του μπάνιου καθαρά και χωρίς μούχλα. Φροντίζετε να αλλάζετε τακτικά και την κουρτίνα του μπάνιου (ανά τρίμηνο τουλάχιστον), ανάλογα με το πόσο σχολαστικοί είστε γενικά με την καθαριότητα του μπάνιου.
Για τους λεκέδες του μπάνιου, χρησιμοποιήστε είτε χλωριούχο διάλυμα σε σπρέι, είτε αντιβακτηριδιακά πανάκια.
Μην ξαναχρησιμοποιείτε σφουγγάρια, τα οποία «φιλοξενούν» βακτήρια και τελικά αφήνουν τις επιφάνειες του μπάνιου πιο βρώμικες. Αγοράστε φθηνά σφουγγάρια ή τρίψτε τις επιφάνειες με παλιές πετσέτες ή πανάκια.
Στην μάχη για την αποφυγή των βακτηρίων του μπάνιου θα πρέπει επίσης να έχετε καλή προσωπική υγιεινή:
  • Μετά από κάθε χρήση της τουαλέτας πλένετε πάντα τα χέρια σας και ειδικά πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας.
  • Κατεβάζετε το καπάκι της τουαλέτας, πριν τραβήξετε το καζανάκι, ώστε να αποφύγετε τη διασπορά των μικροοργανισμών στην ατμόσφαιρα. 
  • Αλλάξτε οδοντόβουρτσα μετά την ανάρρωσή σας από κάποια ασθένεια.
Αν εσείς και η οικογένειά σας ακολουθήσετε πιστά αυτά τα απλά μέτρα, τότε δεν έχετε να φοβάστε τα μικρόβια του μπάνιου. «Η πλειοψηφία των μικροβίων είναι άκακα, καθώς συντελούν στην ανοσία μας», υπενθυμίζει ο Δρ Τιερρο. «Βέβαια, θα πρέπει πάντα να ξέρετε ποια μπορεί να απειλήσουν την υγεία σας και πώς να τα αντιμετωπίσετε, αν θέλετε να αποφύγετε καταστάσεις που θα ταλαιπωρήσουν την υγεία σας», καταλήγει ο Δρ Τιερρο.

health.in.gr,WebMD
in.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki