Monday 19 March 2007

Αυτοκτονία παιδεραστή - Τετάρτη 12 Μαΐου 2004

Αυστραλός πρώην διπλωμάτης αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακές της Ινδονησίας, όπου βρισκόταν κατηγορούμενος για παιδεραστία.

Ο Γουίλιαμ Μπράουν είχε καταδικασθεί πριν από μια μέρα σε 13 χρόνια φυλάκισης για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο 13χρονων αγοριών.Ο πρώην διπλωμάτης είχε παραδεχτεί ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τα δύο αγόρια, ισχυριζόταν όμως ότι ενήργησαν με τη θέληση τους χωρίς να τους ασκηθεί βία από τον ίδιο.

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της ποινής του, οι φύλακες βρήκαν τον πρώην διπλωμάτη κρεμασμένο στο κελί του.



Αυστηρότατη ποινή (!!!)

Ο Γουίλιαμ Μπράουν συνταξιοδοτήθηκε από το διπλωματικό σώμα το 1996 και εγκαταστάθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου είχε υπηρετήσει ως Αυστραλός διπλωμάτης από το 1982 έως το 1984.

Η ποινή του θεωρήθηκε από τις αυστηρότερες (!!!) για τα ινδονησιακά δικαστικά δεδομένα και εκτιμάται ότι οφειλόταν στη θέση του καταδικασθέντος στο διπλωματικό σώμα.

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντόνερ, δήλωσε ότι η αυτοκτονία του πρώην Αυστραλού διπλωμάτη είναι μεν ένα τραγικό γεγονός, ανάλογο όμως, της αποτρόπαιας πράξης του.

Ο ίδιος νωρίτερα είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για την ποινή που είχε επιβληθεί στον Γουίλιαμ Μπράουν.

Μεγάλο σκάνδαλο στην Πορτογαλία - Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2003

Στην Πορτογαλία οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη εναντίον δέκα ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ένας πρώην υπουργός, ένας ανώτατος διπλωμάτης και δύο τηλεπαρουσιαστές, με τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατά συρροήν, που διαπράχθηκε σε δημόσια ορφανοτροφεία.

Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνεται ο πρώην υπουργός Εργασίας του σοσιαλιστικού κόμματος Πάουλο Πεντρόζο, ο πρώην πρέσβης της χώρας στη Νότια Αφρική, Ζόρζε Ρίτο, και οι τηλεπαρουσιαστές Κάρλος Κρουζ και Ερμάν Ζοζέ.

Οι διωκτικές αρχές διενεργούσαν για πάνω από ένα χρόνο προανάκριση μετά από καταγγελίες ότι παιδιά που διέμεναν στα κρατικά ιδρύματα «Κάζα Πία» (= Ευσεβής Εστία !!!) της Λισαβώνας έπεσαν θύματα δικτύου παιδεραστών.

Ο εκ των κατηγορουμένων κ. Πεντρόζο διατείνεται ότι είναι αθώος, δηλώνει ότι έχει γίνει στόχος εκστρατείας σπίλωσης του και ζητά να αρθεί η κοινοβουλευτική του ασυλία ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει το όνομά του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις καθώς θεωρείται ότι θα αποτελέσει δοκιμασία για το δικαιϊκό σύστημα της Πορτογαλίας.

Συλλήψεις παιδεραστών γονέων - ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΑ...

Aμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια επιχείρησης που αποσκοπούσε στην εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδεραστείας που χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο για τη διανομή προνογραφικών φωτογραφιών.

Το δίκτυο
9 Αμερικανοί κατηγορούνται
1 καταδικάστηκε
1 αυτοκτόνησε
6 μη-Αμερικανοί κατηγορούνται και μπορεί να εκδοθούν στις ΗΠΑ
4 κατηγορούνται στις χώρες τους

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά τους και αντήλλαξαν φωτογραφίες με άλλους παιδεραστές.
Σε μία μάλιστα περίπτωση λέγεται πως οι παιδεραστές είχαν ανταλλάξει παιδιά τα οποία κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.
Η επιχείρηση για την εξάρθρωση του δικτύου άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η φιλανθρωπική οργάνωση "Save the Children" ('Σώστε τα παιδιά') έδωσε στην δανική αστυνομία φωτογραφίες ενός άντρα που κακοποιούσε την 9χρονη κόρη του.

"Η οικογενειακή εστία έγινε για τα παιδιά αίθουσα τρόμου"
Ρόμπερτ Μπόνερ, Αμερικανός αξιωματούχος


Σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών, τουλάχιστον 45 είναι τα παιδιά ηλικίας από δύο μέχρι 14 ετών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, τα περισσότερα από τους ίδιους τους γονείς τους.
Δέκα συλλήψεις έγιναν στις ΗΠΑ και δέκα σε διάφορες ευρωπαικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αγγλίας.

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2002 - 22:51 ('Ωρα Λονδίνου)

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki