Η κοτόσουπα χαρακτηρίζεται σαν ‘πενικιλίνη στο πιάτο’.
Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται L-κυστεΐνη και προστατεύει κυρίως από
μολύνσεις του λαιμού. Η κυστεΐνη βοηθάει στην υγροποίηση και
απομάκρυνση της βλέννας από τη μύτη και τους πνεύμονες.
Φροντίστε η
σούπα σας να μην περιέχει πολύ αλάτι αλλά να είναι πλούσια σε λαχανικά.
από
iatronet
|
Η κοτόσουπα χαρακτηρίζεται σαν ‘πενικιλίνη στο πιάτο’. |
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο κατά προτίμηση βιολογικό (αν έχουμε χωριάτικο, ακόμη καλύτερα)
- 2 πατάτες σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια σε κύβους
- 1 μεγάλο πράσο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 2-3 καρότα σε κύβους ή ροδέλες
- Σέλινο ή σέλερι σε χοντρά κομμάτια
- 1 ολόκληρη ντομάτα ξεφλουδισμένη
- Αλάτι
- Διάφορα πολύχρωμα πιπέρια τριμμένα (όχι αν είναι για παιδιά)
- 1 ½ φλ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
Εκτέλεση:
Βάζω το κοτόπουλο ολόκληρο ή σε μερίδες, (όπως θέλω), σε κατσαρόλα με
νερό να το σκεπάζει καλά. Αφαιρώ τον αφρό που θα βγει στην επιφάνεια,
το σκεπάζω και το αφήνω να βράσει, προσθέτοντας και αλάτι. Αφού βράσει,
το βγάζω και το κρατώ ζεστό.
Σουρώνω το ζουμί, το βάζω πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτω ζεστό νερό αν
χρειάζεται, ρίχνω τα πολύχρωμα πιπέρια και όλα τα λαχανικά. Τα αφήνω να
βράσουν κι αυτά, χωρίς να λιώσουν, τα θέλουμε «ζωντανά», διότι θα
βράσουν και με το ζυμαρικό μας.
Αφαιρώ την ντομάτα, την λιώνω στο μπλέντερ και την ρίχνω πάλι στην
κατσαρόλα λιωμένη. Στο σημείο αυτό, προσθέτω και το ζυμαρικό και τα
βράζω όλα μαζί.
Καθαρίζω το βρασμένο κοτόπουλο από το δέρμα και τα κόκαλα, το κόβω κομμάτια και το ρίχνω στη σούπα μου.
Ένας άλλος τρόπος που σας προτείνω, είναι να σουρώσετε όλα τα
λαχανικά, αφού βράσουν, να τα λιώσετε στο μπλέντερ, να ρίξετε τον πολτό
στο ζουμί του κοτόπουλου και να προσθέσετε μετά το ζυμαρικό, σερβίροντας
με τις μερίδες του κοτόπουλου δίπλα στη σούπα.