Wednesday, 26 March 2014

Κι ένα άρρωστο παιδάκι μπορεί να παίξει!

Ένα παιδί έχει στο μυαλό του πάντα το παιχνίδι, ακόμη κι όταν είναι άρρωστο.  Κι αν οι ενήλικες προτιμούμε να είμαστε κάτω από μια ζεστή κουβέρτα βλέποντας τηλεόραση όταν είμαστε άρρωστοι, τα παιδιά τις περισσότερες φορές εξακολουθούν να θέλουν να παίξουν! Δείτε μερικές ιδέες για ήρεμα παιχνίδια που θα απασχολήσουν και θα διασκεδάσουν ένα παιδί, σύμφωνα με το mamakid, ώστε να αποφύγετε γκρίνιες και νεύρα.

Επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ:
Τα παιχνίδια αυτά δεν είναι κινητικά και δεν κουράζουν το παιδί, αλλά θυμηθείτε ότι το μικρό ή μεγαλύτερο παιδί μπορεί να είναι πιο ευέξαπτο και να μην μπορεί να χειριστεί ένα έντονα ανταγωνιστικό ή δύσκολο παιχνίδι. Κρατήστε τις απαιτήσεις σε χαλαρό επίπεδο και διαλέξτε ένα εύκολο παζλ ή ένα επιτραπέζιο που δεν καταλήγει σε νικητή.

Χειροτεχνίες, κατασκευές, ζωγραφική:
Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες, χρησιμοποιήστε πολύχρωμα χαρτόνια, χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια ή απλώς ζωγραφίστε. Μην ξεχνάτε και ένα πολύ ωραίο υλικό, όπως ο πηλός, μάλιστα ειδικοί αναφέρουν ότι η επαφή με το γήινο αυτό υλικό έχει έναν θεραπευτικό χαρακτήρα και βοηθά πολύ στην έκφραση του εαυτού.

Βιβλία:
Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στη  βιβλιοθήκη; Ζητήστε από το παιδί να διαλέξει το αγαπημένο του βιβλίο και διαβάστε το. Μια ωραία επιλογή, επίσης, είναι και τα βιβλία με αυτοκόλλητα, που ενθουσιάζουν πολύ τα μικρότερα παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες:
Είτε σε άλμπουμ, είτε πλέον σε ψηφιακή  μορφή στον υπολογιστή σας, μπορείτε να περάσετε όμορφα βλέποντας φωτογραφίες από πρόσφατες διακοπές σας ή να του δείξετε πώς ήταν μικρό, νεογέννητο, στη βάφτισή του κτλ. Σίγουρα θα περάσετε όλοι πολύ όμορφα και θα σας έρθουν στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις.

Τραγούδια ή διηγήσεις παραμυθιών σε CD:
Ο ήχος είναι ένα όμορφο και διακριτικό ερέθισμα που ξεκουράζει και αναζωογονεί. Βάλτε στο παιδί τα αγαπημένα του τραγουδάκια, μουσική ή να ακούσει τη διήγηση ενός παραμυθιού.

Τηλεφώνημα ή email:
Ένα τηλεφώνημα σε αγαπημένα πρόσωπα, όπως οι παππούδες ή ένα αγαπημένο συγγενικό πρόσωπο μπορεί να κάνει ένα παιδί να νιώσει όμορφα και να επικοινωνήσει με ανθρώπους που δεν μπορεί εκείνη τη στιγμή να συναντήσει. Θα χαρεί να ακούσει τα περαστικά τους, θα ανακουφιστεί να «γκρινιάξει» για την αρρώστια του και θα ζήσει όμορφες στιγμές επικοινωνίας. Φυσικά, μην ξεχνάμε τις πιο σύγχρονες μορφές επικοινωνίας ,στις οποίες ίσως το παιδί σας έχει γίνει πια εξπέρ, όπως τα email ή τα sms!
Θυμηθείτε ότι όσο κεφάτο κι αν δείχνει ένα άρρωστο παιδί, δεν παύει να έχει να αντιμετωπίσει έναν ιό και ο οργανισμός του να είναι εξασθενημένος. Οπότε, μην παρασύρεστε και δημιουργήστε ευκαιρίες για συχνά διαλείμματα και ξεκούραση, πριν φτάσει στα όριά του. Κάντε συχνές εναλλαγές όταν δείτε ότι βαριέται ή κουράζεται και μην θέτετε απαιτήσεις, π.χ. στο πόσο καλά ζωγράφισε.
Ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με το άρρωστο παιδάκι κι έτσι θα περάσετε κι εσείς όμορφο χρόνο, ακόμη κι αν χρειάστηκε να μείνετε πίσω στη δουλειά σας. Η παρουσία σας και η ασχολία μαζί του ίσως είναι από τα πιο σημαντικά που θα εισπράξει και θα το κάνουν να νιώσει όμορφα και να θεραπευτεί συντομότερα!


91χρονος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 16χρονη, με βαριά νοητική υστέρηση

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας, από την σύλληψη του 91χρονου γνωστού Χαλκιδέου, ο οποίος φέρεται να αποπλάνησε και να ασέλγησε σε 16χρονη κοπέλα, η οποία πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η υπόθεση, αποκαλύφθηκε προχθές (23/3) το απόγευμα, όταν η 16χρονη πήγε στην Ασφάλεια Χαλκίδας μαζί με την θεία της και την μητέρα της και κατήγγειλαν τον 91χρονο για αποπλάνηση και ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κοπέλας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το Σάββατο 22 Μαρτίου και ...


περισσότερα εδώ: madata
eviazoom

Όταν η μητέρα εγκαταλείψει το παιδί της...

H απουσία της μητέρας αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια, ένα κενό που μπορεί να προκαλέσει βαθιά τραύματα και απειλητικά συναισθήματα στο παιδί.
.
Κανείς δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει πως η μητρική παρουσία στη διαδικασία ανάπτυξης ενός παιδιού είναι, όχι μόνο σημαντική, αλλά και κρίσιμη.


 
Τι συμβαίνει, όμως, όταν η μητέρα εγκαταλείπει την οικογένειά της; Ποιες είναι οι επιπτώσεις που υφίσταται το παιδί; Μπορεί ο πατέρας να καλύψει αυτό το κενό και αν ναι, πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Είναι γεγονός πως η μητέρα είναι το πρόσωπο αναφοράς για ένα παιδί από τη στιγμή που έρχεται στη ζωή και για πάντα από εκεί και πέρα. Η παρουσία της, σωματική και ψυχική, είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη και την επιβίωσή του. Η μητέρα είναι αυτή που θέτει τον εαυτό της πάντα διαθέσιμο, ψυχικά και σωματικά, στις ανάγκες του παιδιού της, είναι το πρώτο αντικείμενο αγάπης του, είναι το ασφαλές λιμάνι στο οποίο θα καταφύγει ακόμα και στην ενήλικη ζωή του, προκειμένου να βρει παρηγοριά, ανακούφιση και απαντήσεις στα προβλήματα της ζωής. Άρα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι η απουσία της αφήνει ένα μεγάλο και συχνά τρομακτικό κενό, που μπορεί να έχει ουσιαστικές συνέπειες στον παιδικό ψυχισμό.
Κατά τη βρεφική ηλικία, ο άνθρωπος έχει ανάγκη τη διαθεσιμότητα της μητέρας του για να νιώθει ασφάλεια. Όταν η μητέρα εξαφανιστεί από κοντά του για οποιονδήποτε λόγο, το παιδί βιώνει έντονα το άγχος του αποχωρισμού, άγχος που το αντιλαμβάνεται ως απειλή ακόμα και προς την ίδια του την επιβίωση.
Κάτι τέτοιο, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά από το περιβάλλον του παιδιού, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην μετέπειτα ψυχική του υγεία προκαλώντας ψυχικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα οριακή (μεταιχμιακή) διαταραχή προσωπικότητας ή κατάθλιψη. Όσο το παιδί μεγαλώνει, αντιλαμβάνεται πιο συνειδητά τον ρόλο και τη διαφορετικότητα κάθε γονέα.  Τα παιδιά περνούν την γνωστή φάση του οιδιποδείου, φάση σημαντική για τη σωστή διαμόρφωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Ταυτόχρονα τα παιδιά σε αυτή την ηλικία βιώνουν αισθήματα παντοδυναμίας.
Μια εγκατάλειψη από την μητέρα μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα θυμού, αλλά και ενοχών στο παιδί, αφού το παιδί θα έχει την τάση να κατηγορεί τον εαυτό του για την απουσία της μητέρας του. Όσο τώρα το παιδί θα εισέρχεται στην περίοδο της εφηβείας η εγκατάλειψη θα ενέχει περισσότερη σύγκρουση και θυμό.
Η εφηβεία είναι το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο ο έφηβος ουσιαστικά αναδομεί και διαμορφώνει την ταυτότητά του. Αν η μητέρα αποχωρήσει από την οικογένεια ο έφηβος θα αναστατωθεί πάρα πολύ, θα νιώσει ανασφάλεια, θυμό, ματαίωση και μια απέραντη αίσθηση κενού, τα οποία σε συνδυασμό με την τάση συνεχούς κριτικής και την ανάγκη αυτονόμησης του εφήβου μπορεί να οδηγήσουν σε παραβατική συμπεριφορά ή χρήση ουσιών, όπως αλκοόλ ή ναρκωτικά κ.α. Όλες οι συνέπειες όμως δεν είναι ίδιες και με την ίδια ένταση για κάθε παιδί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από το περιβάλλον, αδιαμφισβήτητο ρόλο παίζει η ιδιοσυγκρασία και το ψυχικό υπόβαθρο κάθε παιδιού. Αυτό διαφοροποιεί το πώς κάθε παιδί αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται την απουσία της μητέρας του, γεγονός που σε συνδυασμό με το οικογενειακό του περιβάλλον επηρεάζει και τις επιπτώσεις που  αυτή θα έχει στην ανάπτυξή του.

Ο ρόλος του πατέρα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος στην αναγκαιότητα του, να βιώσει το παιδί όσο πιο ανώδυνα γίνεται τα νέα δεδομένα.
Ο πατέρας, ο οποίος ξαφνικά μένει μόνος του, έχει πρωτίστως να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τα δικά του συναισθήματα απόγνωσης, θυμού, μελαγχολίας και άγχους για το μέλλον. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατός ούτως ώστε να μην τα μεταφέρει στο παιδί, το οποίο στρέφεται τώρα αποκλειστικά σε αυτόν για να βρει ένα ασφαλές περιβάλλον για να αναπτυχθεί. Είναι πολύ σημαντικό ο γονέας που μένει πίσω, να αναγνωρίζει και να επεξεργάζεται τα συναισθήματά του, ενώ ταυτόχρονα πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον, όπως οι πατρικοί ή μητρικοί γονείς και ειδικά πρόσωπα θηλυκού γένους, όπως οι γιαγιάδες μπορούν να ελαφρύνουν το κενό που αφήνει η μητέρα και να συνδράμουν πρακτικά και ψυχικά στην καλύτερη ανάπτυξη του παιδιού. Ο πατέρας πρέπει να συζητάει με το παιδί του όσα εκείνο νιώθει, να τα αντέχει, να το στηρίζει και να το παρηγορεί. Ειδικά σε περιπτώσεις που τα παιδιά νιώθουν ενοχές για την μητρική εγκατάλειψη, πρέπει ο πατέρας να τους εξηγεί ότι όσα συμβαίνουν δεν είναι δική τους ευθύνη.
Είναι επίσης πολύ πιθανό ο πατέρας να κλειστεί στον εαυτό του προκειμένου να «πενθήσει» για την εγκατάλειψη που βιώνει και ο ίδιος ή να γίνει πολύ προστατευτικός υπερ-επενδύοντας στο παιδί του, κάτι που επίσης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού. Γι’ αυτό, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, καλό θα ήταν ο πατέρας να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί τη δυσκολία που αντιμετωπίζει και να βρει τη δύναμη να μεγαλώσει το παιδί του με όσο το δυνατόν πιο σωστά εφόδια.
Συνοψίζοντας, λοιπόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η απουσία της μητέρας αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια, ένα κενό που μπορεί να προκαλέσει βαθιά τραύματα και απειλητικά συναισθήματα στο παιδί. Παρόλα αυτά, πρέπει να κρατάμε στο νου μας ότι αν το παιδί μεγαλώσει σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον με αγάπη και κατανόηση, έχει όλες τις προοπτικές να εξελιχθεί σε έναν ενήλικα με υγιή και ώριμη προσωπικότητα.

Ιουλία Κατσαΐτη
Ψυχολόγος

Μάνα για... κλάμματα - Τιμωρεί το παιδί της με καυτερή σάλτσα και παγωμένο ντους! - Δείτε το videο (αν αντέχετε) 'Hot sauce mom' convicted of child abuse in Alaska


What a bitch!!
Μητέρα θέλοντας να τιμωρήσει το αγοράκι της που της είπε ψέματα και έκανε ζαβολιές στο σχολείο, το έβαλε να κρατήσει στο στόμα του καυτερή σάλτσα και ύστερα το ανάγκασε να κάνει ντους με παγωμένο νερό μέσα στον χειμώνα!

Η αδελφή του μικρού, απαθανάτισε τις τραγικές στιγμές του αγοριού την ώρα που το μάλωνε η μητέρα τους και το βίντεο προβλήθηκε σε εκπομπή που γνωρίζει μεγάλη τηλεθέαση.
πηγή

Καταργούν την «Ημέρα του πατέρα», για να μη στεναχωρηθούν τα παιδιά που έχουν δυο μαμάδες!!

«Τι είδους παιδαγωγική είναι αυτή η οποία βασίζεται στην απόκρυψη μιας φυσικής αρχής και μιας βαθιάς και υπέροχης αλήθειας, ότι κάθε παιδί γεννιέται από την αγάπη και την ένωση μιας μαμάς και ενός μπαμπά;»

Ένας δήμος της Ρώμης πρότεινε να απαγορευθεί η τήρηση των Ημέρας του Πατέρα στο νηπιαγωγείο Ugo Bartolomei σε περιπτώσεις όπου ένα παιδί μπορεί να προέλθει από «οικογένεια» ομοφυλόφιλων γυναικών.
Η απόφαση του Δήμου της Ρώμης II εξόργισε ​τους γονείς, πολλοί από τους οποίους προχώρησαν σε καταγγελία στο δημαρχείο της πόλης.
.......................................
Η Emma Ciccarelli, πρόεδρος του Φόρουμ των Οικογενειακών Ενώσεων του Λάτσιο, δήλωσε: «Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς δεν είναι η διαμάχη ... αλλά η ευημερία του παιδιού. Πώς μπορούν άλλα παιδιά να ζουν στην Ιταλία χωρίς να έχουν και τους δύο γονείς τους; Σκέφτομαι τα πολλά ορφανά παιδιά ή τα παιδιά των χωρισμένων γονιών».

«Και μετά, τι; Θα διαγράψουμε επίσης την Ημέρα της Μητέρας για όλες τις αντίστροφες περιπτώσεις;»


περισσότερα εδώ: agioritikovima

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki