Monday, 17 March 2008

Οι Μαργαρίτες της ζωής

Η Μαργαρίτα είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Πριν τρία χρόνια η ζωή της άλλαξε για πάντα.

Ήταν τότε που διαγνώσθηκε ο Διαβήτης της.
Από τότε τσεκάρει το αίμα της κάθε μέρα και θα κάνει ενέσεις για όλη την υπόλοιπη ζωή της. Τουλάχιστον 6 ενέσεις την ημέρα και τουλάχιστον 10 τρυπήματα την μέρα στο δάχτυλο. Για πάντα.

Ο Διαβήτης της, δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ, ποτέ δεν θα απαλλαγεί απ’ αυτόν.
Ο Παιδικός Διαβήτης, ο Διαβήτης τύπου 1, είναι ισόβια ασθένεια.
ΔΕΝ υπάρχει, ακόμα, θεραπεία γι’ αυτόν. Κάθε ημέρα είναι μια καλά σχεδιασμένη ημέρα. Κάθε μέρα είναι μια μάχη με τον Διαβήτη, μια μάχη με την τροφή, την άσκηση την ινσουλίνη.
24 ώρες την μέρα. 7 μέρες την βδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο. Ο Διαβήτης δεν κοιμάται ποτέ. 3.650 τρυπήματα στο δάχτυλο τον χρόνο.

Αλλά η Μαργαρίτα είναι γενναία.

Αναρωτιέται ΓΙΑΤΙ, αλλά δεν το βάζει κάτω.

Ελπίζει να βρεθεί η θεραπεία του Διαβήτη και πορεύεται.
Αγωνίζεται κάθε μέρα και Νικάει.
Υποφέρει αλλά Χαμογελάει.
Αγωνιά αλλά γελάει.
Είναι παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους μας.
Η Μαργαρίτα και η κάθε Μαργαρίτα, είναι σημείο αναφοράς.


Οι Μαργαρίτες αγαπούν τη ζωή, μας αγαπούν όλους.
Δεν έχουμε παρά να κάνουμε το ίδιο, το οφείλουμε στις Μαργαρίτες της ζωής.
 

Κάθε Μαργαρίτα μας κάνει καλύτερους.

Εκπομπή για την παιδεραστία - παιδοφιλία

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε.
Ονομάζομαι Βιβή Μπλούτσου και είμαι δημοσιογράφος στο «Κουτί της Πανδώρας» με τον Κώστα Βαξεβάνη που προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 12 τα μεσάνυχτα.
Στην εκπομπή της Τρίτης 18 Μαρτίου, ερευνούμε το θέμα της παιδεραστίας- παιδοφιλίας και φιλοξενούμε ειδικούς που δίνουν χρηστικές οδηγίες για τους γονείς, αλλά και για τις συμβουλές που πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους, προκειμένου να μην έρθουν ποτέ αντιμέτωπα με αυτού του είδους τις θηριωδίες.
Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στη θέση του θύματος.
Σας αποστέλλω το δελτίο Τύπου της συγκεκριμένης εκπομπής και ευελπιστούμε στην προβολή από το blog σας, αυτής της έρευνας.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
συνεχίστε το δημιουργικό έργο σας!

================================

Δολοφονία παιδικών ψυχών

«… Είχα συγκεκριμένες μνήμες σεξουαλικής κακοποίησης, δηλαδή πάντα ήξερα ότι και αυτό είναι μέρος της ιστορίας μου, όμως η εικόνα του άντρα ήταν θολή. Θυμόμουν καθαρά τα διάφορα δωμάτια του σπιτιού μας και ήταν πιο έντονες οι αναμνήσεις κακοποίησης κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Επίσης θυμόμουν πράγματα που συνέβησαν πριν ή μετά τα τραυματικά περιστατικά. Ο άνδρας αυτών των αναμνήσεων με φρόντιζε, ζούσε στο σπίτι μας, αλλά αρνιόμουν να δεχθώ ότι ήταν ο πατέρας…».

Η Τόνια γνώρισε τη χειρότερη μορφή παιδεραστίας. Την βίαζε ο ίδιος ο πατέρας της.
Πριν από μερικές ημέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάλεσε μια μητέρα να για αναγνωρίσει ανάμεσα σε φωτογραφίες παιδιών που κακοποιούνταν σεξουαλικά και που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, το δικό της.
Είδε σε μια από αυτές τις φωτογραφίες το παιδί της να βιάζεται από τον πατέρα του.
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για το κρυφό «σαράκι» της κοινωνίας, την παιδεραστία.

Διαδικτυακή ανατριχίλα

«Έθνος» 15/3/2008

Κάθε μέρα το Ιντερνέτ... εμπλουτίζεται με 200 νέες φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Αυτήν τη στιγμή στο Διαδίκτυο ξεπερνούν τις 200.000 οι ιστοσελίδες που εμπορεύονται παιδική πορνογραφία.

Οι 9 από τις 10 φωτογραφίες που «αναρτώνται», περιλαμβάνουν σεξουαλική πράξη. Τα κέρδη που αποφέρει στους διακινητές το φρικτό αυτό υλικό υπολογίζονται ετησίως σε δισεκατομμύρια δολάρια (μόνο για το 2003 ξεπέρασαν τα 3 δισ.).

Τα στοιχεία σοκάρουν και προκαλούν συναγερμό στις ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, κινητοποιούν φορείς και ειδικούς.

Η φρίκη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν συνειδητοποιήσει κάποιος ότι το 73% των ανθρώπων που προωθούν παγκοσμίως τέτοιο υλικό στο Ιντερνέτ, είναι άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του ανήλικου θύματος.

Τέσσερις στους 10 κατόχους υλικού παιδικής πορνογραφίας έχουν καταδικαστεί κατά το παρελθόν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που καταγγέλλονται στις Αστυνομικές Αρχές αντιπροσωπεύουν μόλις το 35% του συνόλου «της φρίκης».

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε συζήτηση που διοργανώθηκε από το «Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά», σε συνεργασία με την Interpol, τη Microsoft και την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Η συζήτηση οργανώθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση στη χώρα μας ειδικού τετραήμερου «σεμιναρίου» για αστυνομικούς και εισαγγελείς, στο οποίο «δίδαξε» 9μελής ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά, την Interpol και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η εκπαίδευση αυτή είναι η 30ή κατά σειρά που πραγματοποιείται παγκοσμίως, ωστόσο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο χώρας (σε αυτή την περίπτωση της Ελλάδας).

Η συζήτηση είχε θέμα τα «Εγκλήματα κατά των παιδιών με τη χρήση της τεχνολογίας. Αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου».

Η καταπολέμηση
Οι ειδικοί προσπάθησαν να εστιάσουν στην υλοποίηση σχεδίων δράσης για την καταπολέμηση των εγκλημάτων κατά των παιδιών με τη χρήση της τεχνολογίας, όπως -μεταξύ άλλων- τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία με στόχο να μάθουν τα παιδιά να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, με έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικοοικονομικά ομάδες.

Αλλά και τη σύσταση Ομάδας Δράσης Εφήβων 13-16 ετών, που ασχολούνται με το Ιντερνέτ, ώστε μέσα από τη συνεργασία τους με τις αστυνομικές Αρχές να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη σύγχρονη μάστιγα.

Παράλληλα, αναζητήθηκαν από διεπιστημονική επιτροπή λύσεις μέσω του ισχύοντος νομοθετικού και κοινωνικού πλαισίου που θα συμβάλουν στην καλύτερη περιφρούρηση των δικαιωμάτων των θυμάτων.

«Να συνεργαστούμε για να εξαλείψουμε τους κινδύνους»

Η περιγραφή των εικόνων που «ανεβαίνουν» καθημερινά στο Διαδίκτυο είναι ανατριχιαστική. «Το 92% των φωτογραφιών αυτών περιλαμβάνει σεξουαλική πράξη. Δεν πρόκειται δηλαδή για μια φωτογραφία ενός γυμνού παιδιού. Και πρόκειται για το ψηφιακό υλικό που έχει καταφέρει να εντοπίσει η Αστυνομία σε παγκόσμιο επίπεδο», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» η Μάχη Λαζαρίδου, υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Από τα παγκόσμια στοιχεία προέκυψε ότι το 21% των «αναρτήσεων» απεικονίζουν βιασμό και δεμένα παιδιά που δεν μπορούν να αντιδράσουν. Επίσης, το 19% από τις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν ήταν θύματα κάτω των 3 ετών, το 39% κάτω των 6 και το 82% κάτω των 12 ετών».

Σύμφωνα με την έρευνα του Διεθνούς Κέντρου που αφορά την Ελλάδα, το 92% των γονιών αναζητά πληροφορίες για το πώς θα προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους του Ιντερνέτ. Το 44% των γονιών περιμένει αυτήν την πληροφορία από τα ΜΜΕ και το σχολείο. «Η τεχνολογία είναι εργαλείο που βοηθάει τα παιδιά, αλλά πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε πώς θα προστατευθούν από τους κινδύνους. Οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε για το επιτύχουμε», λέει η κ. Λαζαρίδου.

ΚΛΑΡΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΓΙΩΤΗ
clarayen@pegasus.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki