Wednesday 7 June 2017

Γερμανία: Έστειλαν επιστολή απέλασης σε μωρό 5 μηνών

Οι γονείς του μπορούν να μείνουν στη χώρα!!

Γίνεται ένα μωρό 5 μηνών να εκδιωχθεί από μία χώρα, ενώ οι γονείς του μένουν σε αυτή; Στη Γερμανία, ναι.
...........
Ο Γιασίν Ναζάρι γεννήθηκε στη Γερμανία, από Αφγανούς γονείς, οι οποίοι έφτασαν εκεί πριν από δύο χρόνια, αναζητώντας άσυλο, γράφει η Telegraph. Το αίτημα των Ζμαράι και Ναζιμέχ Ναζάρι απορρίφθηκε δύο ημέρες πριν από τη γέννηση του Γιασίν, αλλά τους επετράπη η παραμονή στη χώρα, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Στον 15χρονο γιο τους, Μιλάντ, επετράπη η παραμονή, γιατί έχει λευχαιμία. Ομως οι δικηγόροι των Ναζάρι επιμένουν ότι πρέπει να μείνουν μαζί του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 
Παρόλα αυτά, οι γονείς έμειναν άφωνοι όταν πήραν την επιστολή που είχε παραλήπτη το πέντε μηνών αγοράκι τους. 
Σε αυτή επισημαίνεται ότι ο Γιασίν δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κινδυνεύει με διώξεις στο Αφγανιστάν, καθώς δεν έχει πάει ποτέ εκεί.
............
περισσότερα εδώ

Γιατί είναι ωραίο να είσαι παιδί; - Όσα κάνουν τα παιδιά
και δεν μπορούν να κάνουν οι μεγάλοι

Τα παιδιά μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο ανά πάσα στιγμή

από Φοίβη Γλύστρα
"Αφήστε το παιδάκι να παίξει όπως θέλει", "Μην το μαλώνετε, παιδί είναι.", "Τα παιδιά, είναι παιδιά!" κι άλλες πολλές φράσεις δικαιώνουν "ανάρμοστες" συμπεριφορές των παιδιών και μας θυμίζουν, ότι η περίοδος χάριτος έληξε όταν ενηλικιωθήκαμε. Δείτε ποια είναι τα στοιχεία της ξέγνοιαστης, ελεύθερης ζωής των παιδιών που κάνουν τους ενήλικες να... σκάνε από τη ζήλια τους!

Όταν είσαι παιδί, μπορείς να φτύσεις επί τόπου το φαγητό που δεν σ' αρέσει!
Μια καλοκάγαθη θεία με αμφίβολο ταλέντο στη μαγειρική σου δίνει να δοκιμάσεις τη σπεσιαλιτέ της. Και η γεύση είναι, το λιγότερο, απογοητευτική. Και τότε εύχεσαι να μπορούσες να φτύσεις επί τόπου τη δολοφονική μπουκιά βροντοφωνάζοντας "μπλιαχ!" -όπως ο δίχρονος γιος σου.
Τα παιδιά παίρνουν αυτό που θέλουν
Δεν θα ήταν πιο ωραία η ζωή, αν μπορούσε κανείς να αρπάξει το λαχταριστό κολατσιό του διπλανού του στη δουλειά απλά και μόνο επειδή το λιμπίστηκε;
Μπορούν να ξεκαρδίζονται στα γέλια με οτιδήποτε!
Ήχοι που προκαλούνται από φυσικές λειτουργίες του σώματος (αντιλαμβάνεστε σε ποιες περιπτώσεις αναφερόμαστε, ας μην επεκταθούμε), αστείες τούμπες ή αλλόκοτα σαρδάμ που κάποιος έκανε αρκούν για να κάνουν ένα παιδί να σκάσει στα γέλια. 
Αν είσαι μεγάλος πρέπει να δείξεις ωριμότητα και να συγκρατηθείς. Η ενήλικη ζωή δεν έχει και πολλή πλάκα.
Όταν κουράζονται να περπατούν, κάποιος τα κουβαλάει!
Πρόκειται για ένα απ' τα πιο αξιολήζευτα προνόμια των παιδών. Ακόμη και πριν από τα έξτρα κιλάκια της εγκυμοσύνης, το να σας πάρει ο σύντοφός σας στους ώμους του επειδή γκρινιάξατε ότι κουραστήκατε να περπατάτε, θα ήταν μάλλον αδύνατο, αν όχι ανάρμοστο.
Μπορούν να κάνουν βόλτα με το καροτσάκι του super market
Όσοι από 'σας κρατάτε ζωντανό το παιδί μέσα σας, σίγουρα το έχετε ήδη σκεφτεί: είναι τέλειο να κάνεις βόλτα με το καρότσι του super market!
Μπορούν να φάνε με τα χέρια (και με τα πόδια)
Ένα νήπιο, προκειμένου να φάει, επιτρέπεται να το κάνει όπως του αρέσει: με τα χέρια, με μακροβούτι στο πιάτο ή και με τα πόδια αν το ευχαριστεί.
Επιτρέπεται να κυκλοφορούν γυμνά όποτε το θελήσουν
Αν το παντελόνι σας στενεύει ή αν η ζέστη σάς κάνει να θέλετε να ξεριζώσετε το δέρμα σας μία είναι η λύση: υπομονή. 
Αντιθέτως, το μονάκριβό σας, μπορεί να τα πετάξει όλα και να απολαύσει την ελευθερία του, κυκλοφορώντας γυμνό, όποτε το θελήσει.
Τα παιδιά μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο ανά πάσα στιγμή
Αν είσαι παιδί, όταν η νύστα έρχεται είναι ευπρόσδεκτη! Αντιθέτως, το να γείρετε λίγο στο γραφείο επειδή μια ξαφνική νύστα σας κατέκλυσε ή να ροχαλίσετε εν τω μέσω μιας κοινωνικής εκδήλωσης δεν αποτελεί επιλογή. 
Μακράν το μεγαλύτερο προνόμιο των παιδιών.
Τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να απολογηθούν για τα λάθη τους
Είναι παιδιά, και τα παιδιά κάνουν λάθη. Εσείς όμως είστε ένας ώριμος ενήλικας, που υποχρεούται να αναγνωρίσει το λάθος του, να σκύψει το κεφάλι και ταπεινά να ζητήσει συγγνώμη.
Τα παιδιά σταματούν ό,τι κάνουν για να ασχοληθούν με κάτι που τους τράβηξε την προσοχή
Θα ήταν ωραία να μπορούσατε να κοκκαλώσετε το αυτοκίνητο στη Μεσογείων για να χαζέψετε τη βιτρίνα με τα παπούτσια που υπέπεσαν στην αντίληψή σας. 
Ή να διακόψετε μια σοβαρή συζήτηση προκειμένου να επισημάνετε ότι "το παγωτό είναι τέλειο" και ότι ευχαρίστως θα τρώγατε ένα ακόμη.
Mπορούν να πουν ό,τι θέλουν!
Ένα παιδί μπορεί να κοιτάξει με ειλικρινή απορία στα μάτια τη γειτόνισσά σας και να τη ρωτήσει "Γιατί είσαι τόσο χοντρή;" (χωρίς να το μηνύσουν για εξύβριση).
Τα παιδιά τραγουδούν όπου κι όπως θέλουν
Αν νιώσουν την επιθυμία να τραγουδήσουν δυνατά -και απολύτως φάλτσα- τον εθνικό ύμνο, το "Τρίγωνα κάλαντα" ή το "Ήταν ένα μικρό καράβι" στο δρόμο είναι απλώς χαριτωμένα. 
Εσείς, αντίστοιχα, θα ήσασταν απλά ο τρελός του χωριού.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki