Sunday 17 December 2017

Ψευδής πιστοποίηση εμβολιασμού για ιλαρά - Τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν φτάσει περίπου τα 800


Καταγγελία του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ με αφορμή τη συμπλήρωση 800 κρουσμάτων της επικίνδυνης ασθένειας

Στην αύξηση των κρουσμάτων της ιλαράς στην Ελλάδα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, τόνισε: 
«Τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν φτάσει περίπου τα 800. Η ιλαρά είναι μία εξαιρετικά μεταδοτική νόσος. Έχει βρει έδαφος σε ανεμβολίαστους ανθρώπους ή σε ανθρώπους που δεν έχουν περάσει στα νιάτα τους τη νόσο. Ήδη θρηνούμε δύο θανάτους».

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι υπάρχουν γιατροί που πιστοποιούν στο βιβλιάριο υγείας ενός παιδιού ότι έχει εμβολιαστεί για ιλαρά, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

«Έχουμε δει και γιατρούς που με ελαφρά τη καρδία βγάζουν πιστοποιητικό ότι έχει εμβολιαστεί ένα παιδί και φαίνεται εμβολιασμένο στο βιβλιάριο υγείας ενώ δεν είναι. Έχουμε δει πάρα πολλά, τα καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε με κάθε τρόπο» πρόσθεσε.

Η ζωή μας πίσω από μία οθόνη

Πόσες οθόνες υπάρχουν στη ζωή μας; 
Η τηλεόραση, ο υπολογιστής, το κινητό; 
Πόσες ώρες περνάμε πίσω από αυτές τις οθόνες; 
Πόσες από αυτές τις ώρες είναι δημιουργικές, μάς προσφέρουν νέες γνώσεις και ερεθίσματα, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους; 

Πώς αισθανόμαστε όταν - επιτέλους - ξεκολλήσουμε από αυτές τις οθόνες;
Συνήθως έχουμε αδειάσει. Υπάρχει ένα αίσθημα κενότητας μέσα μας. Δεν έχουμε αντλήσει τίποτα το ουσιαστικό ∙ αντιθέτως, έχουμε σπαταλήσει όλη μας την ενέργεια και πλέον δεν υπάρχει διάθεση για τίποτα καινούριο.

Στις οθόνες αυτές, διαδραματίζονται οι - ψεύτικες συνήθως - ζωές των άλλων.
Οι διαφημίσεις, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι σειρές, οι εκπομπές, τα μέσα μαζικής «επικοινωνίας» παρουσιάζουν τις εξιδανικευμένες ζωές των άλλων. Ονειρικές διακοπές, πεντακάθαρα, υπερπολυτελή σπίτια, ιδανικές σχέσεις, αγαπημένες οικογένειες, χαμόγελα και όλα αυτά εξαφανίζονται μόλις σβήσουν τα φλας και οι κάμερες.
Βγαίνουμε για να συναντήσουμε φίλους και κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης είμαστε κολλημένοι στην οθόνη του κινητού – μήπως χάσουμε τις εξελίξεις!

Περνάμε τη ζωή μας παρακολουθώντας τις ζωές των άλλων.
 
Και η δική μας ζωή πού βρίσκεται; 
Υπάρχει, συνεχίζεται ή βιώνεται παθητικά; 
Εξελίσσεται ή θα παραμείνουμε απλοί θεατές ακόμα και της δικής μας ζωής; 
Έχουμε γίνει παθητικοί δέκτες των αλλαγών, των εξελίξεων, των καταστάσεων. Δεχόμαστε ό,τι συμβαίνει χωρίς αντίδραση, χωρίς αμφισβήτηση. Τι μας συμβαίνει; Ποια είναι η πραγματική δύναμη που έχουν αυτά τα μέσα τεχνολογίας;
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αποφασίσει να κλείσουν δια παντός αυτές τις οθόνες και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.
Οι ζωές των άλλων δεν θα μας αλλάξουν, δεν θα μας εξελίξουν, δεν θα μας προσφέρουν αγάπη, αλληλεπίδραση, γέλιο, ευτυχία.

Ας αποφασίσουμε να σβήσουμε τις οθόνες, να σηκωθούμε από τον καναπέ, να δημιουργήσουμε ενεργά τη ζωή μας. 
Ας μην αφήσουμε άλλο λεπτό να περάσει με ανούσιες παρακολουθήσεις οθονών
πηγη
ΜΥΓΔΑΛΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki