Thursday 3 December 2009

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Mikael Andersson: Χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, ακατανίκητος!

Αγωνιστής της ζωής και είδωλό μου.
Γεννήθηκε χωρίς χέρια και χωρίς πόδια, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ζήσει μια σχεδόν πλήρη ζωή, αφού έγινε επιχειρηματίας, οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών!



ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR UNICEF

Από 21 έως 23 Δεκεμβρίου στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

Η UNICEF πραγματοποιεί από 21 έως και 23 Δεκεμβρίου στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο της Bazaar 2009 με πλήρη σειρά Καρτών και Δώρων.

Οι φίλοι της UNICEF και των παιδιών θα έχουν τη δυνατότητα μοναδικών επιλογών ευχετήριων καρτών με πρωτοποριακό φινίρισμα, μοντέρνα χρώματα, πρωτότυπα σχέδια και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και μια συλλεκτική συλλογή από 15 αποκλειστικές κάρτες για την 60η επέτειο της κάρτας UNICEF, όλα σε άριστη ποιότητα. Αναπτυγμένες από τη UNICEF οι πρωτότυπες ιδέες δώρων περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά, συλλεκτικά και χειροποίητα είδη. Όλοι θα βρουν την κατάλληλη κάρτα ή το δώρο να συνοδεύσουν τις ευχές τους. Κάρτες, παιχνίδια, διακοσμητικά, ατζέντες και ημερολόγια, μπλουζάκια, εσάρπες, φουλάρια, κεριά, στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και πολλά άλλα. Φέτος υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα με την νέα σειρά από γούρια και διακοσμητικά ρόδια και σκόρδα που θα φέρουν καλοτυχία στο σπίτι των φίλων σας και το δικό σας. Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει το «Καράβι» του 2010 που φιλοτέχνησε ειδικά για τη UNICEF ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος.

Στον ίδιο χώρο το κοινό μπορεί να δει έκθεση φωτογραφίας για την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο αφιερωμένη στο πρόβλημα της πείνας και του υποσιτισμού των παιδιών.

Θα υπάρχει χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ενώ εθελοντές και μέλη της UNICEF θα ενημερώνουν το κοινό για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Η UNICEF, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές συνεισφορές προσκαλεί τους υποστηρικτές των παιδιών να ενισχύσουν την προσπάθειά της δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να απολαύσουν τα δικαιώματά τους στην επιβίωση, την ανάπτυξη, την προστασία και τη συμμετοχή.

Ώρες λειτουργίας του Bazaar από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

1984-2009: 25 χρόνια θυμάτων του Μποπάλ: κινητική ανεπάρκεια
Bhopal Disaster - BBC - The Yes Men

(από το πράσινο χαμομηλάκι)

3 Δεκεμβρίου 1984

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη χειρότερη, όπως έχει χαρακτηριστεί, βιομηχανική καταστροφή όλων των εποχών, αυτή της Union Carbide στο Μποπάλ της Ινδίας, τρεις φωτογράφοι ξεκινούν «αντιστροφή μέτρηση» ως τις 3 Δεκεμβρίου, με μια φωτογραφία θύματος από το Μποπάλ κάθε μέρα... 
Ο Κώστας Πλιάκος μιλάει για το Μποπάλ και το project «Bhopal XXV»
«....Θυμάμαι πολύ έντονα την είδηση για το ατύχημα στο Μποπάλ. Θυμάμαι την τηλεόραση να δείχνει εικόνες από ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος και γυναίκες να τρέχουν στους δρόμους.  
Τότε δεν συγκράτησα το όνομα Μποπάλ. Το θυμήθηκα χρόνια αργότερα όταν έτυχε να διαβάσω τα γεγονότα. Δεν ξέχασα ποτέ όμως το όνομα Union Carbide. Ήταν τόσο εύηχο, σαν σλόγκαν που σου μένει για πάντα στη μνήμη.
Πέρυσι τέτοια εποχή συμπληρώνονταν 24 χρόνια από το ατύχημα. 
Μέχρι εκείνη τη στιγμή τα θύματα του Μποπάλ δεν είχαν αποζημιωθεί (ούτε και σήμερα), το εργοστάσιο της Union Carbide, ήταν ένα φάντασμα από σκουριασμένα σίδερα στην άκρη της πόλης (και εξακολουθεί) και χιλιάδες τόνοι χημικών παρέμεναν (και παραμένουν) θαμμένοι στο έδαφος γύρω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου δηλητηριάζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα....
....Το δηλητήριο αυτό δημιούργησε νέες γενιές θυμάτων....» 

περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki