Thursday, 12 March 2015

Μητέρα παραπέμπεται
επειδή χτυπούσε το ανήλικο παιδί της!

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενη για απλή ενδοοικογενειακή βλάβη, παραπέμπεται μια αλλοδαπή, κάτοικος Ρόδου, που φέρεται να χτύπησε το ανήλικο παιδί της.

Στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί κατηγορούμενος ήταν και ο σύντροφός της, σε βάρος του οποίου όμως δεν έγινε κατηγορία με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Δύο κάτοικοι του νησιού, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, κατήγγειλαν τον Ιούλιο του 2013 ότι οι δύο κατηγορούμενοι διαμένουν σε διαμερίσματα επί της οδού Καλλιπάτειρας στο Καρακόνερο και έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι ηλικίας 2 ετών, ενώ η πρώτη κατηγορούμενη έχει και έναν υιό ηλικίας 5 ετών, ο οποίος διαμένει μαζί με το ζευγάρι και την ετεροθαλή αδελφή του.

Οι γείτονες υποστήριξαν ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2011 έως 7 Ιουλίου 2013 υπήρξαν έντονα επεισόδια μεταξύ της μητέρας και του ανηλίκου υιού της η οποία, χτυπώντας τον, προσπαθούσε να τον σωφρονίσει.
Οι μάρτυρες και γείτονες των κατηγορουμένων είδαν τον ανήλικο να έχει εκχυμώσεις στο πρόσωπο, στις παρειές και στον τράχηλο, μώλωπα κάτω του αριστερού οφθαλμού και 2 αποχρωματισμένες περιοχές από παλαιό τραυματισμό στον τράχηλο, όπως διαπιστώθηκε και από την ιατρική εξέταση που ακολούθησε.
Στο παρελθόν ένας μάρτυρας είχε ακούσει φωνές της μητέρας και είχε αντιληφθεί κλάματα του μικρού αγοριού έχοντας προσπαθήσει να επέμβει και κάνοντάς της σχετική παρατήρηση.
Ο ανήλικος είχε εξομολογηθεί στους μάρτυρες ότι τα τραύματα τα είχε προκαλέσει η μητέρα του χτυπώντας τον.

Δαμιανός Αθανασίου

Τα λάθη των γονιών στο ιατρείο του παιδίατρου

Σίγουρα οι επισκέψεις στον παιδίατρο δεν είναι η πιο ευχάριστη υπόθεση, ωστόσο πολλές φορές οι γονείς άθελα τους δυσκολεύουν τα πράγματα.
Ας δούμε κάποια λάθη που όλοι οι παιδίατροι θα ήθελαν να αποφεύγουν οι γονείς.
4 Mistakes Parents Make at the Pediatrician's Office

Δεν πηγαίνουν προετοιμασμένοι.

Σε κάθε επίσκεψη θα πρέπει να έχετε προετοιμάσει τα θέματα τα οποία θα συζητήσετε με τον γιατρό. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να πείτε με σιγουριά για παράδειγμα κάθε πόσες ώρες το παιδί ανεβάζει πυρετό ή τι χρώμα έχουν τα κακά του όταν έχει διάρροια. Αυτές οι λεπτομέρειες θα βοηθήσουν τον γιατρό να κάνει καλύτερη διάγνωση. Επίσης, αν έχετε προετοιμάσει τις ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε για κάποιο σημαντικό θέμα που σας απασχολεί, θα φύγετε και εσείς οι ίδιοι πιο καλυμμένοι και πιο ήσυχοι από το ιατρείο.

Επεμβαίνουν στην προτεινόμενη θεραπεία.
Έχετε επιλέξει έναν παιδίατρο γιατί εμπιστεύεστε τις γνώσεις και την εμπειρία του και πιστεύετε πώς είναι ο καλύτερος για το παιδί σας. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον πιέζετε να σας γράψει αντιβίωση χωρίς λόγο ή να επιμένετε για κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο, αν εκείνος θεωρεί ότι δεν χρειάζεται.

Χρησιμοποιούν τον παιδίατρο ως απειλή για το παιδί.
Αν θέλετε το παιδί σας να μην φοβάται και να εμπιστεύεται τον γιατρό του, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τον χρησιμοποιείτε ως απειλή. Φράσεις όπως «Αν δεν κάτσεις καλά, θα πω στο γιατρό να σου κάνει εμβόλιο» δεν βοηθούν καθόλου.

Ξεχνούν ότι αυτοί και ο παιδίατρος πρέπει να λειτουργούν σαν ομάδα.
 Μπορεί ο γιατρός να είναι ο ειδικός, αλλά κανείς δεν ξέρει το παιδί του καλύτερα από τον ίδιο τον γονέα. Είναι σημαντικό ανάμεσα στα δυο μέρη να υπάρχει εμπιστοσύνη και καλή επικοινωνία, αφού και οι δυο έχουν ένα κοινό ενδιαφέρον: την καλή υγεία και ανάπτυξη του παιδιού.  

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki