Wednesday 6 May 2020

Έτσι θα μάθει στο παιδί να ζωγραφίζει μονόκερους / Learn How to Draw, Color and Paint Unicorn

Οι μονόκεροι είναι από τα πιο αγαπημένα πλάσματα μικρών και μεγάλων.
Τα τελευταία χρόνια τους βλέπουμε ολοένα και περισσότερο.
Τώρα που τα μικρά παιδιά είναι ακόμα στο σπίτι, μπορούμε να μάθουμε στο παιδί να τους ζωγραφίζει με δύο πολύ εύκολα YouTube tutorials.
Πάρτε χρώματα, λευκά χαρτιά και καθίστε μαζί του να φτιάξετε έναν υπέροχο μονόκερο.


4moms
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Έτσι μαθαίνει το παιδί σου γρήγορα ποδήλατο

Στην ηλικία των 5 ετών τα παιδιά μπορούν να κάνουν πια τα πρώτα τους πειράματα με το δίκυκλο ποδήλατο. Για να τα καταφέρουν όμως, πρέπει κατ’ αρχάς μα αισθανθούν άνεση και σιγουριά για τις ικανότητές τους, κάτι που δεν συμβαίνει με όλα τα πιτσιρίκια αυτής της ηλικίας.

Παρόλο λοιπόν, που τα συνομήλικά τους μπορεί να απολαμβάνουν την βόλτα τους με το ποδήλατο, το δικό σας ίσως να μην αισθάνεται ακόμη έτοιμο να τολμήσει βόλτα με ποδήλατο χωρίς τις βοηθητικές ρόδες. Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές, το ποδήλατο δεν είναι ζήτημα ισορροπίας αλλά θέμα ψυχολογίας
Μην το πιέζετε, λοιπόν! Αφήστε να περάσουν μερικές μέρες και μετά συζητήστε μαζί του την πιθανότητα μιας νέας προσπάθειας σιγά σιγά.  
Ποδήλατο βήμα-βήμα:  
  1. Ρυθμίστε τη σέλα έτσι ώστε το παιδί να ακουμπά και τα δύο πέλματα των ποδιών του στο έδαφος με τεντωμένα πόδια. Σε περίπτωση που το παιδί βελτιώσει αργότερα την ισορροπία και την ικανότητα «οδήγησής» του, θα μπορούσε η σέλα του ποδηλάτου να σηκωθεί σταδιακά προς τα επάνω βελτιώνοντας την ικανότητα ώθησης των πεντάλ. Το τιμόνι δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από τα χέρια του και φυσικά φορέστε του οπωσδήποτε κράνος. 
  2. Ξεχάστε προς το παρόν τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής με τα πολλά ποδήλατα. Για να αποφύγετε τις άσχημες πτώσεις, το ιδανικό είναι να κάνει στην αρχή ποδήλατο σε μαλακό έδαφος και κατά προτίμηση με ελαφριά κατηφορική κλήση.  
  3. Για να βρει την ισορροπία του, πρέπει οπωσδήποτε να χαλαρώσει και να αποκτήσει λίγη ταχύτητα. Βλέποντάς σας κοντά του, θα φτιάξει πολύ η διάθεσή του.  
  4. Προτρέψτε το να δοκιμάσει να ισορροπήσει τσουλώντας στο δρόμο αφήνοντας τα πόδια μα κρέμονται ελαφρώς ανοιχτά, χωρίς να τα έχει πάνω στα πετάλια. Αφήστε το να το επαναλάβει αρκετές φορές. Μετά πείτε του να δοκιμάσει να κάνει πετάλι, για να συνεχίσει το ποδήλατο να τσουλάει.  
  5. Βοηθήστε το παιδί να βρει την ισορροπία του κρατώντας με το ένα χέρι σας το τιμόνι και με το άλλο τη σέλα.  
  6. Αφήστε το χέρι από το τιμόνι, εξακολουθώντας όμως να στηρίζετε με το άλλο την σέλα, μέχρι να μάθει να κρατά τέλεια ισορροπία.  
  7. Στις πρώτες προσπάθειες δείξτε στο παιδί πώς να σταματά το ποδήλατο όχι με τα φρένα, αλλά βάζοντας κάτω τα πόδια. Μην καθυστερήσετε όμως πολύ να του μάθετε πως λειτουργούν και τα φρένα.  
  8. Μην βιαστείτε με τις στροφές. Για να μάθει ν’ αλλάζει κατεύθυνση, θα πρέπει πρώτα να περάσουν δύο με τρεις μέρες.    
  9. Αν δεν είστε και εσείς σίγουροι, τότε ρισκάρετε να του μεταδώσετε το άγχος και την φοβία σας.  
  10. Καλό θα ήταν, μέχρι το παιδί να μάθει να κάνει καλά ποδήλατο να φοράει μακρύ παντελονάκι για να προστατεύσει την επιδερμίδα του από τα πρώτα ποδηλατικά ατυχήματα.    
Συμβαίνουν και ατυχήματα  
Έπεσε και αρνείται να ξανακάνει ποδήλατο χωρίς τις βοηθητικές ρόδες; Εξηγήστε του ότι τα «ατυχήματα» αυτά είναι αναπόφευκτα στις πρώτες προσπάθειες. Προσπαθήστε να μην δώσετε ιδιαίτερη σημασία, ούτε να τονίσετε τις πρώτες του αποτυχίες για να μην το αποθαρρύνετε. Αν επιμείνει, ξαναβάλτε τις βοηθητικές ρόδες μέχρι ν’ αποκτήσει πάλι εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

imommy.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki