Sunday 31 July 2011

Σύλληψη 26χρονου που εξέδιδε ανήλικες στην Ιταλία

Συνελήφθη 26χρονος Ρουμάνος που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια στην Ιταλία.

Ρουμάνος, 26 ετών, που κατεζητείτο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, ως μέλος οργανωμένου κυκλώματος σωματεμπορίας, που μετέφερε ανήλικα κορίτσια από τη Ρουμανία στην Ιταλία, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, συνελήφθη χτες από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Ασφάλειας Αττικής.
Ο συλληφθείς, μέσω της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, θα εκδοθεί στην Ιταλία.

www.kathimerini.gr 
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μικρός Αίας

ο 11χρονος γιος της Σοφίας
αποπειράται τα πρώτα του συγγραφικά βήματα

 Τον Μικρό Αίαντα θα τον βρείτε στο Ιπτάμενο Κάστρο του.

Kαλώς ήλθατε στο ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΟ! Ένα κάστρο που ταξιδεύει τα παιδιά και τους εφήβους στον κόσμο του βιβλίου, του παραμυθιού, της ζωγραφικής και της γνώσης.

Είμαι ο Ροζ Ιππότης, ο βιβλιοθηκονόμος του Ιπτάμενου Κάστρου.
Βέβαια εσείς βλέπετε έναν ιπποπόταμο και δεν σας αδικώ!
Τα φαινόμενα όμως πολύ συχνά απατούν. Διότι εμένα που με βλέπετε, κατά βάθος είμαι ιππότης. Πραγματικός ιππότης! Ένας ιππότης σε ένα σώμα ιπποπόταμου φυλακισμένος!
Αχ! Κάποτε ήμουνα πολύ δυστυχισμένος!
Σιγά σιγά όμως το συνήθισα και προσπαθώ να είμαι ευτυχισμένος.
Αφήστε τα! Είναι πολύ μεγάλη ιστορία!
θα σας την πω με την πρώτη ευκαιρία.

Ένα site για παιδιά και εφήβους με κεντρικό σημείο αναφοράς το παραμύθι και το παιδικό βιβλίο, που υποστηρίζει και προωθεί μια πολυδιάστατη και γόνιμη διαδραστική σχέση με το διαδίκτυο.


Η αξία των καρπών του καλοκαιριού

Αν τρώμε καλά σήμερα, θα είμαστε πιο υγιείς αύριο. Και μπορεί κάποτε η γνώση της σωστής επιλογής να ήταν απλή και αυτονόητη, σήμερα όμως με την πληθώρα αγαθών έχει σημασία να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Τα φρούτα αποτελούν βασικά και αναπόσπαστα συστατικά μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.


Οι Έλληνες μάλιστα έχουμε την τύχη και την ευλογία να απολαμβάνουμε πληθώρα φρέσκων φρούτων,
αφού η χώρα μας τα συγκαταλέγει στα κύρια αγροτικά προϊόντα της. Πρόκειται για τρόφιμα ανεκτίμητης αξίας, όπως μας λέει ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Χάρης Γεωργακάκης, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής. Μας παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, όπως υδατάνθρακες, διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, καθώς επίσης και πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών συστατικών. Το καλοκαίρι μάλιστα η συνεισφορά τους στον οργανισμό μας είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς με τις υψηλές θερμοκρασίες έχουμε αυξημένες απώλειες σε νερό και ηλεκτρολύτες. Η κατανάλωση φρούτων και φρέσκων χυμών αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να αναπληρώσουμε τις απώλειες των απαραίτητων αυτών συστατικών. 

Δύο-τρία φρούτα ημερησίως αποτελούν τη minimum ποσότητα που χρειαζόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενα φρούτο ισούται με: 1 μεγάλη φέτα καρπούζι ή το 1/3 από ένα μέτριο πεπόνι ή 3- 4 μικρά βερίκοκα ή 1 τσαμπί από 10- 12 ρώγες σταφύλι ή 3 μέτρια σύκα. 


BΕΡΙΚΟΚΑ
Οι ζουμεροί καρποί των κρεμαστών κήπων της Βαβυλώνας τα «χρυσόμηλα»,... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki