Tuesday 29 January 2008

Μαμά μου..

Μαμά μου....
Εσύ που με γέννησες από ενα λάθος, μια απροσεξία της στιγμής, εσύ που σου γινα βάρος αντί χαρά....

Μαμά μου, εσύ που τυλιγμένη στα δίχτυα των ναρκωτικών και της προσωπικής σου οδύσσειας, ξέχασες πως είχες το χάρισμα να δίνεις ζωή, και τη δική μου ζωή βρέθηκες να ορίζεις.....
Μαμά μου, που με ξεχνάς και με πουλάς,
μαμά μου που με πονάς,
μαμά μου που δεν ηθελες να σαι η μαμά μου,
μαμά μου που με άφησες σε κάποιο ίδρυμα, για να μην είμαι εμπόδιο στον προσωπικό σου το λαβύρινθο....
Μαμά μου, που άφησες το παιδικό μου κορμάκι να βασανιστεί και να ματώσει,
μαμά μου που με ξέχασες,
μαμά μου που ποτέ δε με αγάπησες όπως οι μαμάδες αγαπάνε τα παιδάκια τους, ίσως γιατί κανείς δε σου μαθε πώς είναι τέτοια αγάπη....
Μαμά μου....
Εσύ που η τύχη κι ο θεός δε θέλησαν να σου δώσουν το χάρισμα να γεννήσεις ζωή, εσύ που με ονειρευόσουνα μα ποτέ δε με είχες, εσύ που θυσίασες το κορμί και το μυαλό σου σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γίνεις η μαμά μου....
Μαμά μου, εσύ που δεν ένιωσες πως είναι να βγάζεις απο μέσα σου ζωή, εσύ που δεν πόνεσες για να με φέρεις στον κόσμο, εσύ που έκλαψες, κι εταξες, και ανέβηκες γονατιστη τα σκαλιά στη Χάρη της, για να σε αξιώσει να γίνεις η μαμά μου....
Μαμά μου, που με αγκάλιασες και χάιδεψες τα μπερδεμένα μου μαλλιά, που σκούπισες τα δάκρυά μου, φρόντισες τις πληγές μου ώσπου να πάψουν να αιμορραγουν και να αρχίσω ξανά να χαμογελάω....
Μαμά μου, που έκανες την ψυχή σου αγρό για να ανθίσω και γω το τσαλαπατημένο χαμομηλάκι,
μαμά μου, άδικος είναι τούτος ο κόσμος που ήρθαμε, μα πάντα θα φροντίζεις να μου δείχνεις την ανθισμένη του πλευρά....

Ομολόγησε το βιασμό του γιου του... Ανεπιθύμητος στις φυλακές

Σιωπή απʼ όλους, που γνώριζαν το έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης
του 7χρονου απʼ τον “πατέρα”
Το βιασμό του παιδιού του ομολόγησε προχθές το πρωί ο 32χρονος Γιάννης Μακρυδάκης στην Αστυνομία λίγες ώρες πριν οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της φρικτής ιστορίας από το εφτάχρονο παιδί του, θύμα του νοσηρού μυαλού του 32χρονου άνδρα.
Ο Μακρυδάκης περιέγραψε τι γινόταν στο σπίτι όταν έλειπε η μητέρα του και η γιαγιά του παιδιού, λέγοντας ότι δεν καταλάβαινε τι έκανε, γιατί ήταν μεθυσμένος.
Συγκεντρωμένοι Ηρακλειώτες στη λ. Δικαιοσύνης τον αποδοκίμασαν το πρωί του Σαββάτου, εκφράζοντας την επιθυμία τους να τον αφήσουν οι αστυνομικοί για να του αποδοθεί Δικαιοσύνη από τον κόσμο. Ο 32χρονος απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια.
 
Γνώριζαν
Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν μικρό ή μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στο έγκλημα που συντελούνταν άγνωστο για πόσο καιρό στο κορμί και στην ψυχή του εφτάχρονου παιδιού από τα Δειλινά.
Η γειτονιά που έβλεπε τα εμφανή σημάδια στο πρόσωπο του μικρού Κώστα και υποψιαζόταν ένα μέρος της φρίκης, σιωπούσε. Με την αποκάλυψη της αλήθειας, οι περισσότεροι μίλησαν και είπαν ότι άκουγαν φωνές, βρισιές και κατάρες, όταν η πόρτα και τα παράθυρα στο σπίτι της οδού Θράκης ήταν ανοιχτά.
Το σχολείο του παιδιού που δεν μπήκε στον κόπο να ερμηνεύσει την περίεργη συμπεριφορά του 7χρονου… Συμπεριφορά που δεν είχε να κάνει μόνο με τις επιδόσεις του ως μαθητή.
Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που επισκέφτηκαν κάποιες φορές την οικογένεια, προσπάθησαν να πάρουν το παιδί από εκεί, δεν τα κατάφεραν και συνέστησαν απλώς , όπως καταγγέλλουν τώρα οι κάτοικοι των Δειλινών, να ασπριστούν οι τοίχοι του σπιτιού με ασβέστη και να καθαριστεί το εσωτερικό του. Κανείς όμως δε μίλησε και όταν πριν από ένα μήνα ο μικρός είχε μία μελανιά στο πρόσωπο, στο ύψος του ματιού.
 
Εξαίρεση μία ηλικιωμένη γυναίκα που τηλεφώνησε δύο φορές στην Πρόνοια, περιγράφοντας ένα μέρος της ιστορίας, όπως εκείνη το είχε αντιληφθεί, βλέποντας το παιδί να παίζει έξω από την αυλή της. Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα ο εφτάχρονος βγήκε στη γειτονιά για να παίξει με τα άλλα παιδιά. Κάποιοι παρατήρησαν το σημάδι κάτω από το μάτι του. «Κωστάκι, τι έχεις παιδί μου» τον ρώτησε η μητέρα ενός φίλου του. «Έπεσα από το κρεβάτι» της απάντησε εκείνο. «Μου λες την αλήθεια; Ποιος στο έκανε» ξαναρώτησε εκείνη. «Η γιαγιά μου» της είπε ο ανήλικος και απομακρύνθηκε.
 
(Κατόπιν εορτής...)
Για τον 32χρονο Γιάννη Μακρυδάκη, τον πατέρα που κατηγορείται και ομολόγησε τη σωματική και συστηματική σεξουαλική κακοποίηση του γιου του, όλοι είχαν χθες να θυμηθούν κάτι αρνητικό. Ο 32χρονος εγκαταστάθηκε μαζί με την μητέρα του Βασιλεία Μπιτζνάκη 71 ετών στην οδό Θράκης 7, όταν ήταν παιδί, σύμφωνα με παλαιότερους κατοίκους της περιοχής. Παντρεύτηκε τη γυναίκα με την οποία απέκτησε τον πιτσιρικά και στη συνέχεια τους εγκατέλειψε.«Το Γιάννη τον θυμάμαι από παιδί. Δημιουργούσε πάντα προβλήματα. Ήταν κι εκείνος παραμελημένος. Τριγυρνούσε ως παιδί πάντοτε βρώμικο και αφόδευε στις αυλές των σπιτιών. Όταν μεγάλωσε μας δημιουργούσε άλλου είδους προβλήματα. Ήρθαν από τη Μεσαρά όταν πέθανε ο πατέρας του.
 
Η μητέρα του ξανάφτιαξε τη ζωή της με κάποιο άλλο άντρα που δε ζει”, δήλωσε στην «Π» ένας ηλικιωμένος. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας όταν δε δούλευε στο εργαστήριο που φτιάχνει ντόνατς, είτε κοιμόταν, είτε περιφερόταν μεθυσμένος. Προσφάτως τράκαρε με ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και όταν το είδε, έβριζε και απειλούσε ότι θα βάλει σε όλους φωτιά.
Λίγο καιρό πριν όπως μας είπε μία γυναίκα που ήταν μπροστά στο περιστατικό, φώναζε στο γιο του: «Κώστα, Κώστα που είσαι αναθεμάσε. Πάλι πεινάς;» «Δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα, έβριζε το παιδί και τη μάνα του. Ήταν στον κόσμο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το παρατσούκλι του ήταν εξωγήινος». «Το χτυπούσε συνέχεια το παιδί και το βλαστημούσε. Δεν τολμούσαμε να του πούμε τίποτα, γιατί φοβόμασταν. Δε ξέραμε όταν έκλειναν την πόρτα ότι γινόταν αυτό που μάθαμε από τους δημοσιογράφους» μας είπε μία ηλικιωμένη κυρία.
 
Η ομολογία
Ο 32χρονος Γιάννης Μακρυδάκης από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνήθηκε ότι εκείνος χτύπησε και βίασε το παιδί του. Δικαιολογήθηκε ότι δεν πήγε από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο- παρά το ότι εκείνος τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ από το τηλέφωνο της 71χρονης μητέρας του- λέγοντας ότι εργαζόταν και δεν μπορούσε να μην πάει στο μεροκάματο.
Έκλαιγε κι έλεγε ότι δεν «πείραξε εκείνος τον 7χρονο». Το Σάββατο το πρωί όμως, αρκετή ώρα πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα «έσπασε» και παραδέχτηκε την κτηνωδία που διέπραττε για μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του διευθυντή της Υ.Α και παρουσία κι άλλων αξιωματικών της Ασφάλειας ομολόγησε τις πράξεις του, τις οποίες απέδωσε, στα βιώματά του ως παιδί στο αλκοόλ και στα χάπια που έπινε λέγοντας ότι δεν ήξερε τι έκανε.
Πράξεις που ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες. «Ομολόγησε ότι η κτηνωδία γινόταν μέσα στο σπίτι, όταν έλειπε η μητέρα του και επαναλήφθηκε πέντε με έξι φορές» μας είπε αξιωματικός της Αστυνομίας.
 
Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (για βιασμό κατʼ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των δέκα ετών κατʼ εξακολούθηση, ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατʼ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη από την οποία επήλθαν ψυχικά τραύματα κατʼ εξακολούθηση) και τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια στην οποία θα απολογηθεί σήμερα. Σε βάρος της 71χρονης γιαγιάς του παιδιού ασκήθηκε δίωξη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία (αφορά στην σωματική κακοποίηση του παιδιού).

Του Θάνου Περβολαράκη
για περισσότερα:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki