Friday 4 December 2020

Δεκάδες τάμπλετ έξω από ΜΕΘ σε νοσοκομείο των ΗΠΑ για τα τελευταία αντίο των συγγενών

Μια συγκλονιστική φωτογραφία από το νοσοκομείο της Μασαχουσέτης κάνει το γύρο του διαδικτύου η οποία δείχνει τάμπλετ συγκεντρωμένα έξω από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του γενικού νοσοκομείου. 

Πρόκειται για δεκάδες tablets που δίνουν σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση για να μιλήσουν με τους συγγενείς τους. 

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλλον στις περισσότερες τα χρησιμοποιούν για αποχαιρετισμούς, όταν ένας ασθενής δηλαδή διασωληνώνεται και θέλει να αποχαιρετήσει τους συγγενείς του.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης είναι ένα πρωτοποριακό νοσοκομείο, το οποίο εδώ και τρία χρόνια κάνει εκτεταμένη χρήση των tablets, μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία για πολλά πράγματα. Γιατροί και νοσοκόμες τα χρησιμοποιούν για παράδειγμα ακόμα και για να βλέπουν το ιστορικό των ασθενών.

Όταν ξέσπασε η πανδημία, στο νοσοκομείο, συνδύασαν tablets με κάμερες και μέσω ειδικής εφαρμογής νοσοκόμες και γιατροί μπορούσαν από μακριά να παρακολουθούν συνέχεια τους ασθενείς με Covid 19. Όταν η πανδημία έφθασε στην κορύφωσή της και οι νεκροί πολλαπλασιάζονταν κάθε μέρα τα tablets που ήδη είχαν προμηθευτεί και χρησιμοποιούσαν, έδωσαν την ευκαιρία στους μελλοθάνατους να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους και να τους αποχαιρετούν.

Πηγή

Μαθητές αγόρασαν tablet με τα λεφτά της εκδρομής

Το Γενικό Λύκειο Τραγαίας στη Νάξο μάλλον δεν θα το γνωρίζει η υπουργός Παιδείας. Όπως και οι μαθητές του συγκεκριμένου λυκείου δεν γνωρίζουν τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η υπουργός Παιδείας ώστε να τους εξασφαλίσει ισότιμη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση. Γιατί η πολυδιαφημισμένη προμήθεια των σχολείων με tablet είναι μια υπόθεση για εσωτερική κατανάλωση στους διαδρόμους του υπουργείου και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Γι’ αυτό λοιπόν και οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας, με τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει πέρυσι για την φετινή τους πενθήμερη εκδρομή και η οποία ελέω πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί, αγόρασαν τρία tablets και τα πρόσφεραν στη διεύθυνση του σχολείου ώστε να τα χρησιμοποιήσουν όσοι έχουν ανάγκη.

Σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Γενικού Λυκείου Τραγαίας στα social media αναφέρεται: «Το καλύτερο «χριστουγεννιάτικο δώρο» δεχτήκαμε σήμερα στο σχολείο μας από τους μαθητές της Γ' Λυκείου!!! Τα παιδιά πρόσφεραν στο σχολείο και στους συμμαθητές τους τρία tablets, τα οποία αγόρασαν με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους που αναβλήθηκε!!!  Παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ, σας ευχόμαστε Χαρούμενες Γιορτές και καλή τύχη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!!!»


Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki