Monday 13 November 2023

Μερικά από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της Αθήνας που τα... κατεδάφισαν

    Αν πάρει κανείς στα χέρια του δύο φωτογραφίες της Αθήνας, μία σημερινή και μία προ 80ετίας, θα αντιληφθεί πως η πόλη έχει αλλάξει.
    Εκεί που τώρα βρίσκονται οι μεγάλες και καμιά φορά άχαρες και γκρίζες πολυκατοικίες, παλιότερα στεγάζονταν μερικά από τα πιο όμορφα νεοκλασικά και μέγαρα της πόλης, διάσημα για τους μεγάλους κήπους και τις μαρμάρινες αυλές τους.
    Και ενώ από τα τέλη του 19ου αιώνα ο νεοκλασικισμός γνώριζε μεγάλες δόξες στα αθηναϊκά κτίρια, μετά και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η αισθητική άλλαξε και τα νεοκλασικά άρχισαν να αντικαθίστανται από μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα.
    Τώρα, πια, πολλά ιστορικά κτίρια δεν υπάρχουν και μερικά μόνο που έχουν διασωθεί μένουν να θυμίζουν μια Αθήνα πολύ πιο διαφορετική (όμορφη) απ' τη σημερινή.
...........
η συνέχεια στην πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

🌹Ο Μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Καραΐσκος

«Ξεκίνησα τη χρήση ουσιών στα εφηβικά μου χρόνια.

Όσο περνά ο καιρός αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και είτε αποφασίζεις αν θα ακολουθήσεις τον θάνατο ή θα κάνεις στροφή.

Όταν τερμάτισα την πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο σκεφτόμουν "κοίτα που ήσουνα στη χρήση και που είσαι τώρα"...».

🌹Ο μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Καραΐσκος, που κατάφερε να βγει από τον εφιάλτη της τοξικοεξάρτησης και κυνηγά τα όνειρά του.

#Καραΐσκος #AthensMarathon
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

13 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης!! World Kindness Day

Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης (World Kindness Day) καθιερώθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης (World Kindness Movement), που συσπειρώνει εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις – μέλη του Κινήματος. 
Η Καλοσύνη είναι ένα θεμελιώδες μέγεθος της ανθρώπινης κατάστασης, που γεφυρώνει τις διαφορές φυλής, φύλου, θρησκείας και πολιτικής.

© SanSimera.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki