Saturday 2 February 2019

«Κύμα» Αλληλεγγύης Για Το Κορίτσι Που Διάβαζε Κάτω Από Στύλο Φωτισμού Στην Αγριά

Παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας.

Ένα «κύμα» αλληλεγγύης δέχτηκε η οικογένεια από την Αγριά που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και το Υπουργείο Εργασίας μέσω του γραφείου της κ. Φωτίου αναλαμβάνει να λύσει όλα τα ζητήματα με τα επιδόματα και τις προνοιακές παροχές που τυχόν δικαιούται η οικογένεια, αλλά δεν κινητοποιήθηκε για να διεκδικήσει.



Από το γραφείο της κ. Φωτίου επικοινώνησαν με τη «Θ» (e-thessalia) και στη συνέχεια με φορείς που ήδη κινητοποιήθηκαν ώστε να ενημερωθεί η οικογένεια για τις κοινωνικές παροχές που δεν έχει αξιοποιήσει και ήδη δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες.

Το πρόβλημα που αναδείχθηκε από πρωτοσέλιδο της «Θ» (e-thessalia)μετά από παρέμβαση του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Ζάχου, ο οποίος σοκαρίστηκε από το θέαμα ενός ανήλικου παιδιού της οικογένειας που διάβαζε στο πεζοδρόμιο του σπιτιού, κάτω από τον στύλο του δημοτικού φωτισμού, «σήκωσε» ένα «τσουνάμι» ανθρωπιάς. 

Η οικογένεια με τα τρια ανήλικα κορίτσια, που μέχρι χθες ζούσε με κομμένο ρεύμα, ενισχύθηκε οικονομικά από συγγενείς και γείτονες και έγινε η άμεσα η επανασύνδεση, μετά την δημοσιότητα που έλαβε το πρόβλημα ενώ στην πόρτα της εμφανίστηκαν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τις οποίες η μητέρα ζήτησε να αποχωρήσουν λέγοντας πως εάν χρειαστεί κάποια στήριξη θα επικοινωνήσει μαζί τους.

Με διακριτικότητα θα χειριστούν το θέμα των δυο κοριτσιών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, οι εκπαιδευτικοί καθώς κλήθηκαν από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας και τον διευθυντή κ. Σαβελλίδη να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα των παιδιών, με όσα μέσα απαιτούνται.

Το ζήτημα έλαβε πανελλήνια διάσταση και δεκάδες άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να προσφέρουν βοήθεια στην οικογένεια, ακόμα και από το εξωτερικό. Τα τηλέφωνα στη «Θ» δεν σταμάτησαν να χτυπούν, ενώ οργανώσεις αλληλεγγύης έχουν ήδη μιλήσει με την μητέρα που δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους και να λάβει βοήθεια σε υλικά αγαθά.

Ήδη από το πρωί η οικογένεια δέχεται στήριξη από ανθρώπους που δεν αντιμετωπίστηκαν όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες, με την ευγενική άρνηση της μητέρας να δεχτεί τη βοήθειά τους.
Σημειώνεται ότι το επίδομα αναπηρίας του πατέρα διεκόπη για να περάσει ξανά από επιτροπή και δεν υπάρχει εισόδημα στο σπίτι.

ideopigi
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Φτιάξτε πρωτότυπα σουβέρ από ύφασμα!

Τα σουβέρ από ύφασμα είναι σίγουρο πως θα σας ενθουσιάσουν!
Είναι ιδανικά για να ακουμπάτε τον καφέ, το τσάι ή τη ζεστή σοκολάτα.
Επίσης, θα κάνουν τις επιφάνειες που θα τα ακουμπήσετε να φαίνονται πιο «μαλακές».

Περισσότερα στο Εργόχειρον

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους,
τα μουσεία και τα μνημεία του δημοσίου είναι ελεύθερη.
Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους. 
 
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου,  η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.
 
ΠΗΓΗ:DIMOSIO.GR
piraeus365.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki