Wednesday, 1 February 2012

Στη φυλακή ο παιδεραστής δικαστής,
που κυκλοφορούσε ελεύθερος και δίκαζε!!

Στη φυλακή οδηγήθηκε για αποπλάνηση... του ανήλικου παιδιού του δικαστής, ο οποίος μέχρι χθες κυκλοφορούσε ελεύθερος και ανέβαινε στην έδρα για ν’ απονείμει Δικαιοσύνη. 

Οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν να κινήσουν
τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι
εξακολουθούσε να δικάζει!!!

Ξεπερνώντας και την πιο διεστραμμένη φαντασία ο δικαστής που υπηρετούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα διοικητικά δικαστήρια, υποχρέωνε το πεντάχρονο τότε παιδί του να βιώνει έναν εφιάλτη, σημαδεύοντας για πάντα την ψυχή του.
Με την απειλή ότι …δεν θα του πάρει παγωτό, εξανάγκαζε το παιδί να δέχεται και να υπακούει στις πιο νοσηρές του διαθέσεις. Πάγωσαν οι παράγοντες του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ακούγοντας τις περιγραφές που είχαν δυστυχώς πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που κατά τα άλλα είχε δώσει όρκο να υπηρετεί το νόμο και το Δίκαιο. Ποινή κάθειρξης 6 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης που έδειχνε πλέον το δρόμο της φυλακής στο δικαστή ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών αλλά η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, από τις αρχές Απριλίου του 2011 που είχε εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση, ο δικαστής παρέμενε ελεύθερος. Και όχι μόνο αυτό.
Συνέχιζε ν’ ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν να κινήσουν τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι εξακολουθούσε να δικάζει... 

Ελλήνων αποθέωση στις ΗΠΑ μαζί με την έκθεση
για το Βυζάντιο

Ελλήνων αποθέωση στις ΗΠΑ μέσα από έκθεση με 564 έργα
Μαζί με την παρουσίαση για το Βυζάντιο, μια ελληνική «επέλαση» στην Αμερική
Ελλήνων αποθέωση στις ΗΠΑ μέσα από έκθεση με 564 έργα
Το αντίγραφο της νεκρικής χρυσής μάσκας
του Αγαμέμνονα



Οι αρχαίοι Ελληνες από άκρου εις άκρον της χώρας, από την Κρήτη του Μίνωα ως τη Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τους κυκλαδίτες εμπόρους και ναυτικούς του Προϊστορικού Αιγαίου ως τις πολύχρυσες Μυκήνες του Αγαμέμνονα και φυσικά από τον Λεωνίδα της Σπάρτης ως τους μεγάλους άνδρες της Αθηναϊκής Δημοκρατίας Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Δημοσθένη παρελαύνουν στη μεγάλη έκθεση που πρόκειται να παρουσιασθεί στις ΗΠΑ το 2013 – 2014 με τίτλο «Οι Ελληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» (The Greeks: From Agamemnon to Alexander the Great).
Η έκθεση, που εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είναι διοργάνωση του National Geographic σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες του και θα παρουσιασθεί στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης, στο Μουσείο του National Geographic Society της Ουάσιγκτον αλλά και σε μία από τις πόλεις Λος Αντζελες, Σικάγο ή Τέξας. Το κόστος της θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το National Geographic ενώ θα συμπέσει χρονικά με την έκθεση για το Βυζάντιο που οργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον και στο Μουσείο Γκέτι του Λος Αντζελες με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση μιας «ελληνικής επέλασης» στην Αμερική.
Στον αριθμό των 564 φθάνουν τα αρχαία έργα τέχνης και αντικείμενα που θα φύγουν από την Ελλάδα για τη μεγάλη έκθεση η οποία καλύπτει την περίοδο από το 6000 π.Χ.ως τον 2ο π. Χ. αιώνα. Ολα, μάλιστα, είναι πρώτης ποιότητας έργα προκειμένου να αναδειχθεί πραγματικά το θέμα, χωρίς κατά το δυνατόν εκπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο επομένως που όχι μόνον μουσεία αλλά και αποθήκες άνοιξαν προκειμένου να γίνει η επιλογή τους. Ιδιαίτερη έμφαση εξάλλου δίνεται στα μακεδονικά ευρήματα, που είναι τα λιγότερο γνωστά στο εξωτερικό, πλην όμως εξόχως εντυπωσιακά τόσο ως αντικείμενα όσο και για την ιστορική τους σημασία. Η επιλογή τους έγινε από δεκαμελή επιτροπή. Ιδού ορισμένα από τα εκθέματα:
Μαρμάρινα ειδώλια από την Αίγινα (6η-5η χιλιετία π.Χ.), μαρμάρινα κυκλαδικά ειδώλια, μία χρυσή κύλικα με τον Ταφικό κύκλο Α΄ των Μυκηνών, Κούρος και Κόρη, προτομές του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Δημοσθένη, το ανάγλυφο του «Αυτοστεφανούμενου» από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αργυρό αττικό τετράδραχμο, η περίφημη Δέσποινα των Αιγών, το ζεύγος των χάλκινων περικνημίδων από τον τάφο του Φιλίππου, μακεδονικό χρυσό και αργυρό διάδημα, χρυσό στεφάνι μυρτιάς από τον τάφο της βασίλισσας Μήδας, ο Αλέξανδρος της Πέλλας. Επίσης, η ταφική πυρά με τα οστά του δειροτομηθέντος νεκρού της Ελεύθερνας (βρέθηκε αποκεφαλισμένος και δεμένος πισθάγκωνα στην άκρη της καύσης πολεμιστή), αντίγραφο της περίφημης στήλης της Δημοκρατίας και αντίγραφο της νεκρικής χρυσής μάσκας του Αγαμέμνονα.

Η διάρθρωση της έκθεσης γίνεται σε εννέα θεματικές ενότητες:
...

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Προς όλες τις συλλογικότητες, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους υγειονομικούς που αντιλαμβάνονται την αξία της αλληλεγγύης, ειδικά μέσα στην ζοφερή περίοδο της οικονομικής κρίσης με τη διευρυνόμενη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η επίσκεψη των ασθενών γίνεται μετά από ραντεβού,
που μπορεί κάποιος να κλείσει στο τηλέφωνο
2109631950
, τις πρωινές ώρες 10:00 με 13:00
από Δευτέρα έως και Σάββατο.
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), ξεκίνησε με την ουσιαστική βοήθεια του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης την  λειτουργία του στις 15-12-11 σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης  στην πρώην αμερικάνικη βάση. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο παρέχοντας ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη εντελώς δωρεάν σε ανασφάλιστους-ες, συμπολίτες μας με τακτικό ιατρείο παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, ορθοπεδικό,ωτορινολαρυγγολογικό, πνευμονολογικό, ουρολογικό, οδοντιατρικό, και κυτταρολογικό ( pap test )
Το ΜΚΙΕ διαθέτει επίσης ομάδα ψυχολόγων η οποία παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον συμπολίτη μας την έχει ανάγκη, καθώς και ομάδα ρεφλεξολόγων και οπτομετρητή
Στον χώρο του ιατρείου λειτουργεί και κοινωνικό φαρμακείο ( με εθελοντές φαρμακοποιούς ), το οποίο συνεχώς δέχεται τις δωρεές με φάρμακα και άλλου είδους φαρμακευτικά υλικά που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του ιατρείου μας. Ήδη μέσα σε λίγες εβδομάδες... 

Περίπου 2.000 λαθρομετανάστες
πνίγηκαν στη Μεσόγειο το 2011


πνίγηκαν αβοήθητοι στα νερά της Μεσογείου
"Το 2011 ήταν το πιο φονικό έτος για αυτή την περιοχή από τότε που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ξεκίνησε να καταγράφει στατιστικά στοιχεία", δήλωσε η Σιμπέλα Ουίλκις εκπρόσωπος της οργάνωσης σε συνέντευξη Τύπου.
Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι πνίγηκαν ή εξαφανίστηκαν το 2011 προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο, που αποδείχθηκε η πιο φονική θάλασσα για τους πρόσφυγες την περσινή χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

περισσότερα εδώ

Ο μήνας Φεβρουάριος — The Month of February

Καλό μήνα χαμομηλάκια 😄

Φεβρουάριος: ο μήνας των καθαρμών
Φεβρουάριος ή Φλεβάρης
Ονομασία του μήνα Φεβρουαρίου
Ετυμολογία μήνα: Ο Φεβρουάριος παράγεται από το λατινικό ρήμα februare, που σημαίνει καθαίρω, αγνίζω, αποβάλλω τα καθάρματα.
The Month of February, by ABEL GRIMMER
Ο Φεβρουάριος προστέθηκε στο Ρωμαϊκό έτος σαν ο τελευταίος μήνας από τον Πομπίλιο Νουμά. Είναι μήνας διαβατήριος και αποκαθαρκτικός. Το 153 π,χ. μεταφέρθηκε στη θέση που έχει σήμερα (δεύτερος μήνας του έτους), και σε αυτή τη θέση διατηρήθηκε και στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Στη διάρκειά του οι Ρωμαίοι διοργάνωναν τελετές καθαρμών και εξαγνισμών.
Η λατινική λέξη februa σημαίνει καθάρσιος-καθαρκτικός και το ουδέτερο πληθυντικού februa, σήμαινε όχι μόνο καθαρτήριος, αλλά και συγκεκριμένα ειδική γιορτή που γίνονταν τον μήνα Φεβρουάριο.
Ο μήνας λοιπόν που περιλάμβανε τους καθαρμούς ονομάστηκε Februarious mensis και μετά από παράλειψη του mensis (μήνας) έμεινε η λέξη Φεβρουάριος.
Η Άλκη Κυριακίδου-Νέστορος αναφέρει ότι ο Φέβρουος ήταν ο θεός των νεκρών και η Φεβρούα ήταν η θεά που επόπτευε τους καθαρμούς και τους εξαγνισμούς.
Ο μήνας Φεβρουάριος ήταν αφιερωμένος λοιπόν από τους Ρωμαίους στον εξαγνισμό και επιπρόσθετα, επειδή ήταν πολύ βροχερός τον είχαν αφιερώσει στον Ποσειδώνα.
Ο Φεβρουάριος αντιστοιχούσε προς τον αττικό μήνα Ανθεστηριώνα.

Με την καθιέρωση του Ιουλιανού ημερολογίου (46 π.χ.) περιορίστηκαν οι μέρες του μήνα αυτού από 30 που ήταν ως τότε σε 29, και την εποχή του αυτοκράτορα Αυγούστου του αφαιρέθηκε μια ακόμη ημέρα, που προστέθηκε στον μήνα Αύγουστο προς τιμήν του Αυτοκράτορα.

Ονομασίες λαϊκές για το μήνα Φεβρουάριο
Για να συντονιστεί το ημερολόγιο των 365 ημερών προς το ηλιακό έτος, καθιερώθηκε η αύξηση των ημερών του Φεβρουαρίου κατά μια, κάθε τέσσερα χρόνια.
Ο λαός μας τον αποκάλεσε Κουτσοφλέβαρο, επειδή έχει 28 ημέρες και κάθε τέσσερα χρόνια 29. Κάθε τέσσερα χρόνια που έχουμε δίσεκτο έτος, ο λαός μας πιστεύει ότι είναι κακότυχο. Το δίσεκτο έτος  δεν πρέπει να φυτεύουν αμπέλια οι γεωργοί ούτε να γίνονται γάμοι ούτε να χτίζονται σπίτια.
Λέγεται επίσης ΦλιάρηςΛηψομήνας, Κουτσός, Κουτσούκης ή Μικρός (Κύπρος).
Στον πόντο τον Φεβρουάριο τον ονόμαζαν συνήθως Κούντουρος, γιατί έχει κοντή ουρά, αφού είναι λειψός σε σχέση με τους άλλους. 
Επίσης σε κάποια μέρη λεγόταν Κούτσουρος, διότι κατά κάποιο τρόπο είναι κουτσουρεμένος.
Οι δύο λέξεις Φεβρουάριος, Φλεβάρης δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους άσχετα αν συμπτωματικά ταιριάζουν τόσο ώστε η μια να προέρχεται από την άλλη.
 

Το ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ είναι ρωμαϊκό από τους Ρωμαίους θεούς Φεβρούα των καθαρμών και Φέβρουο των νεκρών.
Το ΦΛΕΒΑΡΗΣ βγαίνει από τη λαϊκή ελληνική παράδοση και έχει σχέση με τις φλέβες της γης. Ο λαός μας κατά τον Δ.Σ. Λουκάτο, παρετυμολόγησε τον μήνα και τον ονόμασε Φλεβάρη, επειδή «ανοίγει τις φλέβες του» και γεμίζει τη γη νερά.
Κατ' άλλους λέγεται Φλεβάρης, γιατί παγώνει τις φλέβες της γης. Στη Θράκη υπάρχει το ρήμα φλεβαρίζω= πλημμυρίζω, επειδή τα χωράφια «φλεβαρίζουν από τις βροχές
Λέγεται και τρυγητής γιατί στον αγροτικό βίο, ο Φλεβάρης είναι ο μήνας των αμπελιών. Τότε γίνεται το κλάδεμα, το καθάρισμα και το τσάπισμα των αμπελιών. Τότε βάζουν και καταβολάδες, δηλαδή φυτεύουν αμπέλια (εκτός και αν είναι δίσεχτος ο χρόνος). Για αυτό του το περιεχόμενο ο Φλεβάρης λέγεται όπου είναι ανεπτυγμένη η αμπελουργία και Κλαδευτής.
Για τον άστατο καιρό, ο Φλεβάρης λέγεται επίσης και Μεθυσμένος, γιατί δεν ξέρει τι κάνει.

Γιορτές το μήνα Φεβρουάριο
Του Αγίου Τρύφωνα 1 Φεβρουαρίου.
Ο Άγιος Τρύφωνας θεωρείται
φύλακας των αμπελιών.
Της Υπαπαντής 2 Φεβρουαρίου. Γιορτάζεται σε ανάμνηση της συναντήσεως... 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki