Thursday 7 February 2019

HIDETAKE TAKAYAMA 「Express feat. Silla (múm)」
Whenever I close my eyes/Can't forget your smile.

Lyrics for Express (mum) 
I see the clouds 
Beneath my feet 
I hear you call on me 
Up above your voice

Tears through the clouds 
I hear your voice 

I've been trying hard to forget all the times we had together babe 
I've been trying hard to rise up above my own fears 
Cause 

You see my soul 
You see my heart and soul for what they are 
I skip a beat when you are near to me 
I feel so high so 

I see the clouds 
Beneath my feet I hear you call on me 
Up above your love 
Breaks through the clouds 
I love your voice 

I've been missing you since you what your way 
I can't forget your words 
I've been missing you since summers gone 
I believe you 

You see my soul 
You see my heart and soul I'm so 

I see your soul 
I see your heart and soul for what they are 
I see your face when I close my eyes 
When I close my eyes 
I see your face 

Whenever I close my eyes 
Whenever I close my eyes 
Whenever I close my eyes 

Can't forget your smile.

******************
https://www.youtube.com/watch?v=f89FnJZKqu4
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Γενοκτονία!

γενοκτονία (η) ουσ. [<γένος+κτείνω] η εξόντωση γένους, φυλής

Οι Ευρωπαίοι έποικοι έφτασαν στην Τασμανία, ένα νησί ίσης έκτασης με την Ιρλανδία, το 1800. 

Εκεί ζούσαν περίπου 5.000 Τασμανοί, σε απόλυτη απομόνωση από κάθε άλλη ανθρώπινη επαφή για 10.000 χρόνια. Ήταν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες και δεν διέθεταν μεταλλικά εργαλεία, γεωργία, κτηνοτροφία και γραπτή γλώσσα.
Μόλις οι λευκοί βρέθηκαν εκεί ξεκίνησαν να τους εξοντώνουν. Οι ιθαγενείς είχαν επικηρυχτεί από τις αρχές: 5 λίρες για κάθε ενήλικο και 2 για κάθε παιδί.
Το 1876 πέθανε η τελευταία Τασμανή, η Truganini.
Αυτή ήταν σίγουρα μια γενοκτονία. Το γένος των Τασμανών δεν υπάρχει πια.

Η τελευταία Τασμανή 

Στην Αυστραλία οι έποικοι έφτασαν το 1788. Εκεί ζούσαν περίπου 300.000 Αβορίγινες. Το 1921 είχαν μείνει μόνο 60.000. Είναι αυτό γενοκτονία;
Πως μπορούμε να ορίσουμε επακριβώς τι είναι γενοκτονία και τι όχι;
Εξαρτάται απ’ τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώνονται ή από την αιτία για την οποία σκοτώνονται;


«Στη γενοκτονία τα θύματα επιλέγονται επειδή ανήκουν σε κάποια ομάδα. 

Όσο για το καθοριστικό χαρακτηριστικό της ομάδας, αυτό μπορεί να είναι φυλετικό (εξολόθρευση μαύρων Τασμανών από λευκούς Αυστραλούς), εθνικό (θανάτωση λευκών Σλάβων -των Πολωνών αξιωματικών στο Κατίν, το 1940- από λευκούς Ρώσους), εθνοτικό (αλληλοεξόντωση των Χούτου και Τούτσι, δύο ομάδων μαύρων Αφρικανών), θρησκευτικό (αλληλοεξόντωση μουσουλμάνων και χριστιανών στο Λίβανο) ή πολιτικό (εκκαθαρίσεις Καμποτζιανών από τους ερυθρούς Χμερ).»

Η πρόθεση έχει σημασία;
«Μετράει ως γενοκτονία ο μαζικός θάνατος ανθρώπων ως αποτέλεσμα σκληρών πράξεων που δεν είχαν σχεδιαστεί ειδικά για να τους σκοτώσουν;»
Οι Ινδιάνοι Τσόκτο, Τσεροκί και Κρικ στις ΗΠΑ, υποχρεώθηκαν δια της βίας να μετεγκατασταθούν. Καθώς δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τρόφιμα και ρουχισμό πολλοί από αυτούς πέθαναν καθ’ οδόν.
Αυτό το «ατυχές» γεγονός είναι γενοκτονία;

Ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας στα Ηνωμένα Έθνη αντέκρουσε τις κατηγορίες περί γενοκτονίας των Ινδιάνων του Αμαζονίου ως εξής:
«Απουσίαζαν ο δόλος και το κίνητρο που απαιτούνται ώστε το συμβάν να χαρακτηριστεί γενοκτονία. Τα εγκλήματα διαπράχτηκαν για καθαρά οικονομικούς λόγους. Οι αυτουργοί (ιδιωτικές εταιρείες) είχαν αποκλειστικό στόχο να ιδιοποιηθούν τη γη των θυμάτων τους (όχι να τους εξολοθρεύσουν).»

Αν μια πρόκληση ακολουθείται από μαζικά αντίποινα, πως αποφασίζουμε πότε «απλά» αντίποινα μετατρέπονται σε γενοκτονία;
Το 1945, στην Αλγερία, στη διάρκεια φυλετικών συγκρούσεων οι Αλγερινοί σκότωσαν 103 Γάλλους.
Οι Γάλλοι αντέδρασαν βάναυσα: Αεροπλάνα ισοπέδωσαν σαράντα τέσσερα χωριά, ένα καταδρομικό βομβάρδισε παράκτιες πόλεις, οι στρατιώτες σκότωναν αδιακρίτως όποιον συναντούσαν.
Οι νεκροί Αλγερινοί ανήλθαν στις 50.000

Αντίστοιχα, ήταν ο βομβαρδισμός της Δρέσδης γενοκτονία; 
Οι ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι; 
Ή μήπως ο πόλεμος δικαιολογεί το βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών;

Το Ολοκαύτωμα κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στις γενοκτονίες εξαιτίας της μεθοδικότητας, της «επιστημονικότητας», με την οποία συντελέστηκε.
Όμως η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη γενοκτονία στην Ευρώπη, με τα θύματα να εκτιμώνται σε 20 εκατομμύρια κατά τη δεκαετία 1929-1939, είναι αυτή που διέπραξε η κυβέρνηση της ΕΣΣΔ κατά πολιτικών της αντιπάλων, μέσα στην ίδια τη χώρα.

Αν ο αριθμός των θυμάτων είναι που έχει σημασία τότε καμία γενοκτονία δεν μπορεί να συγκριθεί με τον αφανισμό του πληθυσμού μια ολόκληρης ηπείρου.

Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας http://sanejoker.info/2015/05/genocide-of-new-world.html

Οι 10.000 αντιφρονούντες (οι εξαφανισμένοι-desaparecidos) που εκτελέστηκαν από τον αργεντινό στρατό, από το 1976 έως το 1983, συνιστούν μια γενοκτονία;

Οι Έλληνες που έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων, οι ασθενείς που απεβίωσαν επειδή δεν είχαν ιατρική ασφάλιση ή επειδή τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να τους φροντίσουν, είναι θύματα μιας γενοκτονίας;
Η παραδοχή του ΔΝΤ ότι έσφαλλε στα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν (οπότε δεν το έκανε από δόλο) το απαλλάσσει από κάθε ευθύνη;
Η επιμονή των κυβερνώντων να συνεχίσουν αυτά τα οικονομικά μέτρα τους καθιστά ηθικούς αυτουργούς μιας γενοκτονίας; Ή πρέπει τα θύματα να φτάσουν το ένα εκατομμύριο για να την δούμε ως τέτοια;

«Μετράει ως γενοκτονία ο μαζικός θάνατος ανθρώπων ως αποτέλεσμα σκληρών πράξεων που δεν είχαν σχεδιαστεί ειδικά για να τους σκοτώσουν;»

Και μια προσθήκη, έξι μήνες μετά από την πρώτη γραφή: Ο θάνατος των μεταναστών στη mare nostrum, τη θάλασσα μας, τη Μεσόγειο, είναι ατυχές γεγονός, δολοφονία ή γενοκτονία;

διαβάστε και το Holocaust 2015 AD http://sanejoker.info/2015/08/holocaust-2015-ad.html
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Τα παραδείγματα προέρχονται από το εξαιρετικό βιβλίο του Jared Diamond, «Ο Τρίτος Χιμπαντζής», εκδόσεις Κάτοπτρο. Το αναφέρω σε περίπτωση που κάποιοι διαμαρτυρηθούν επειδή δεν μνημονεύονται οι πορείες θανάτου προς τα βάθη της Τουρκίας, η γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων ή των Παλαιστινίων, καθώς κι εκείνη της Μιλήτου.)

Από SaneJoker - 14 Ιουνίου 2013
sanejoker.info
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Σχετικά:

Παιδί και τακτοποίηση: Πόσο σημαντική είναι η τάξη στην ζωή και την ανάπτυξη του παιδιού;

Όλο και περισσότερες μαμάδες αρχίζουν να έρχονται αντιμέτωπες με τα στάδια της τακτοποίησης και γενικότερα την ανάγκη να έχουν τάξη στην καθημερινότητα και την ζωή τους. 
Και κάπου εδώ, μπαίνει το μεγάλο ερώτημα: επηρεάζει η ακαταστασία και η ανακατωσούρα τα παιδιά και πώς; Τι απαντά, λοιπόν, η επιστήμη σε αυτή την απορία όλων των μαμάδων;

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε το 2016 και δημοσιεύτηκε στην περιοδική έκδοση Journal of Environmental Psychology, ένα περιβάλλον σε αταξία μπορεί να έχει επιβλαβή αποτελέσματα στην γενικότερη ευεξία του ατόμου. Αυτό σημαίνει πως ένα ακατάστατο περιβάλλον δημιουργεί και ακατάστατες… σκέψεις. Επιπλέον, έτερη έρευνα με θέμα το περιβάλλον και την συμπεριφορά ανακάλυψε παρόμοια αποτελέσματα, όταν μελέτησε ακατάστατες αίθουσες διδασκαλίας, καταλήγοντας πως η κατάσταση του χώρου, μέσα στον οποίο διδάσκονται τα παιδιά, επηρεάζει την ικανότητά τους να συγκεντρωθούν και να ολοκληρώσουν την δουλειά τους.

Καταλήγοντας, λοιπόν, ο κλάδος της παιδοψυχολογίας καταλήγει πως η ακαταστασία προκαλεί σύγχυση και ατυχήματα, αποδυναμώνει την ικανότητα των παιδιών να παίρνουν αποφάσεις, ενώ δημιουργεί θυμό και ξεσπάσματα. Με λίγα λόγια, είναι μια κατάσταση που δεν μπορούν να επεξεργαστούν. Γι’ αυτό και είναι ιδανική συνθήκη να ξεκινούν τα παιδιά από μικρή ηλικία να διαχειρίζονται μια συγκεκριμένη ρουτίνα τακτοποίησης, ανάλογα με την ηλικία τους, που θα τους επιτρέπει επιπλέον να διδαχτούν την έννοια της ανταμοιβής, όταν ολοκληρώνουν την διαδικασία.

tlife.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki