Κείμενο
Ἀμήχανον δὲ παντὸς ἀνδρὸς ἐκμαθεῖν
ψυχήν τε καὶ φρόνημα καὶ γνώμην, πρὶν ἂν
ἀρχαῖς τε καὶ νόμοισιν ἐντριβὴς φανῇ.
Μετάφραση
Αδύνατο όμως είναι να γνωρίσεις
την ψυχή, τις ιδέες και τη γνώμη
ενός ανθρώπου, πριν δοκιμαστεί
στην εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία.
ενός ανθρώπου, πριν δοκιμαστεί
στην εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία.
Από τα έργα τους κρίνονται οι άνθρωποι.
Και μας ικανοποίησε η σημερινή συμβολική κίνηση της προσκλησης του Συνήγορου του Πολίτη στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ποιός είναι ο Συνήγορος του Πολίτη;
Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1954 στη Νέα Υόρκη ΗΠΑ.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Απρίλιο του 1980. Τον Οκτώβριο του 1982 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα Diplôme d ´études approfondies ( DEA ) στο Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Université de Paris II . Τον Ιούνιο του 1989 υποστήριξε διδακτορική διατριβή ( Doctorat d ´ Etat en Droit ) στο Πανεπιστήμιο Paris I , με θέμα τις συνταγματικές όψεις της μετάβασης από τη δικτατορία στην δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ισπανία (« La transition constitutionnelle en Grèce et en Espagne »). Ξένες Γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά.
Είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος, πολλά προσφέρει και περισσότερα έχει να δώσει, αν αποφασίσει η εξουσία σοβαρά να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις του.
Και πολλά είπε στους νέους υπουργούς, χωρίς να μασάει τα λόγια του, ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης.
Μετάξύ άλλων, χαρακτήρισε τη δημόσια διοίκηση «ευνουχισμένη, φοβισμένη και ευθυνόφοβη», σημειώνοντας ότι «έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση πως η δημόσια διοίκηση είναι ανίκανη να διεκπεραιώσει και να υποστηρίξει το έργο της» και τόνισε ότι «πρώτιστο καθήκον είναι η επίδειξη εμπιστοσύνης στη δημόσια διοίκηση».
Είπε ακόμη ότι «οι υπουργοί έχουν την τάση να περιβάλλονται από τους μετακλητούς συνεργάτες τους» και υπογράμμισε ότι «οι υπουργοί πρέπει να εμπιστευθούν τη δημόσια διοίκηση και με λίγη υπομονή θα δουν τα στερεότυπα να ανατρέπονται».
Λόγια δε θέλουμε, από τα έργα τους όλοι κρίνονται.
Το πρώτο δείγμα είναι καλό και τα καλά θα τα στηρίζουμε.