Monday 28 August 2017

Οι συνέπειες της έλλειψης Μητρικής Αγάπης
Daughters of Unloving Mothers

Μητρική Αγάπη
Daughters of Unloving Mothers: 
7 Common WoundsA lack of confidence and an inability to trust are just the beginning.
💔💔💔
Η μητέρα συνδέθηκε με την πηγή της απόλυτης αγάπης, αυτοθυσίας, ανιδιοτέλειας, προσφοράς. Η μορφή της η ίδια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια τραγούδια, ποιήματα, βιβλία. 
Όμως, η πραγματικότητα έχει δείξει ότι πολλές φορές οι ίδιες οι μητέρες όχι μόνο δεν προσφέρουν αγάπη και ασφάλεια, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιες συναισθηματικές ελλείψεις και πληγές στα ίδια τους τα παιδιά, ειδικά τις κόρες. 
Η έλλειψη μητρικής αγάπης πολλές φορές έχει αρνητικά επακόλουθα στην ψυχή των παιδιών, τα οποία ίσως και να τους οδηγήσουν σε ασταθείς και ανισομερείς σχέσεις και στη διάρκεια της ενήλικης ζωής του. 
Τα παιδιά που μεγάλωσαν με μία μητέρα που μπορεί να τα κατέκρινε και να μην τα αγαπούσε, μπορεί να φτάσουν στο σημείο να θεωρούν και τον ίδιο τον εαυτό τους ανάξιο για εκτίμηση και αγάπη. 
Μπορούμε να αναφέρουμε πολλές από τις αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχή των παιδιών, απόρροια της έλλειψης μητρικής αγάπης:

  • Το άτομο μαθαίνει να μην αγαπάει και το ίδιο τον εαυτό του. Μέσα στο μυαλό του παιδιού υπάρχει πάντα η φωνή της μητέρας που το θεωρούσε άσχημο, ανίκανο, ανάξιο. Επειδή ως παιδιά η εντύπωση που θα σχηματίσουμε για τον εαυτό μας οφείλεται κυρίως στο πώς μας βλέπουν οι γονείς μας, ένα παιδί που μεγαλώνει με μία μητέρα που δεν το αγαπάει, μαθαίνει και το ίδιο να πιστεύει ότι δεν του αξίζει η αγάπη.
  • Το παιδί που μεγαλώνει με μία μητέρα που δεν το αγαπάει, τις περισσότερες φορές συνάπτει σχέσεις (φιλικές, συναισθηματικές, επαγγελματικές), στις οποίες πολλές φορές αντιμετωπίζεται και ως υποδεέστερο. Επειδή έχει πιστέψει ότι δεν αξίζει εκτίμηση και αγάπη, δεν διεκδικεί την αγάπη και το σεβασμό που του αξίζει, επειδή δεν πιστεύει ότι το δικαιούται.
  • Ένα παιδί που έζησε με μία μητέρα που δεν το αγάπησε, τείνει να γίνεται περισσότερο ευαίσθητο στην παραμέληση των άλλων. 
  • Αν ένας άνθρωπος μεγάλωσε με μία μητέρα που να μην το αποδέχτηκε και να μην το αγάπησε, μπορεί οι άσχημες ή απορριπτικές συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων να ενισχύσουν μέσα την πεποίθηση για την αναξιότητά του.
  • Η έλλειψη της μητρικής αγάπης συνδέεται πολλές φορές με το γεγονός ότι το παιδί πλέον ως ενήλικας δεν ανοίγεται με μεγάλη ευκολία στο να δημιουργήσει εύκολα σχέσεις, αντιμετωπίζοντας με βεβαιότητα από την αρχή όλες τις σχέσεις ως μη αξιόπιστες. Αυτό απορρέει από την πεποίθηση ότι το ίδιο θα εγκαταλειφθεί λόγω αναξιότητας.
Αν έχετε περάσει δύσκολα στην παιδική σας ηλικία ή δεν έχετε αγαπηθεί, όσο θα είχατε ανάγκη, τότε είναι καιρός να την αφήσετε πίσω σας. 
Ένα δύσκολο και χωρίς αγάπη παρελθόν δεν πρέπει να μπορεί να αποτρέψει το ευτυχισμένο μέλλον σας. 
Οφείλετε να αγκαλιάσετε τον εαυτό σας και να μην αφήσετε το οτιδήποτε να δηλητηριάζει τη σκέψη και να σας πείθει για την αναξιότητά σας. – ακόμα και αν αυτό αφορά τη μητέρα σας.

Αρθρογράφος: Μαρία Σκαμπαρδώνη
psychologein

Απίστευτη τρυφερότητα, απίστευτες αγκαλιές!
Lions hugging a woman

Αγκαλιά, Τρυφερότητα, Αγαπώ τα ζώα, Lions hug
Η απίστευτη αντίδραση λιονταριών, όταν βλέπουν τη γυναίκα που τα μεγάλωσε!
Σαν μικρά κατοικίδια άρχισαν να συμπεριφέρονται δύο μεγαλόσωμα και επιβλητικά λιοντάρια, όταν κατάλαβαν ότι τους επισκέφτηκε η γυναίκα που τα μεγάλωσε, αφού της προσέφεραν μια τεράστια τρυφερή αγκαλιά.

Το συγκινητικό περιστατικό κατέγραψε κάμερα σε ζωολογικό κήπο της Ελβετίας που φιλοξενούνται τα δύο λιοντάρια, από τότε που η γυναίκα κατάλαβε πως μεγάλωσαν αρκετά, ώστε να τα φροντίζει η ίδια.
Σύμφωνα με τη Βρετανική Mirror, η γυναίκα και τα λιοντάρια συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από εφτά χρόνια.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki