Friday 22 May 2009

Ισόβια για τον βιασμό και τη δολοφονία 14χρονης Ιρακινής

22/5/2009

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης - χωρίς δικαίωμα αναστολής - επιβλήθηκε από δικαστήριο του Κεντάκι στον πρώην στρατιώτη για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 14χρονης Ιρακινής, της οποίας σκότωσε και την οικογένεια το 2006, κοντά στη Βαγδάτη.

Αυτός θα δικαστεί;;

Η εισαγγελία είχε ζητήσει θανατική ποινή, αλλά οι ένορκοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των ισόβιων δεσμών. Δικαστήριο του Κεντάκι καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δικαίωμα αναστολής, έναν πρώην στρατιώτη, για το βιασμό και τη δολοφονία μιας 14χρονης Ιρακινής, της οποίας σκότωσε και την οικογένεια, το 2006 κοντά στη Βαγδάτη                
Η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή της θανατικής ποινής για τον 24χρονο Στίβεν Ντέιλ Γκριν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους στις 7 Μαΐου. Ωστόσο, μετά από διήμερες διαβουλεύσεις οι ένορκοι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν εάν θα έπρεπε να εκτελεστεί και έτσι το δικαστήριο επέβαλε την εναλλακτική ποινή των ισοβίων δεσμών.

απο mygreekblogspot στις 4:22 μμ
.

Οι συνήγοροι του Γκριν τον παρουσίασαν ως έναν άνθρωπο που είχε παραμεληθεί ως παιδί, αισθανόταν έντονη πίεση από τις μάχες και ήταν παγιδευμένος σε μια εμπόλεμη περιοχή όπου παρακολουθούσε τους συντρόφους του να πεθαίνουν και δεν μπορούσε πλέον να ξεχωρίσει τους εχθρούς από τους συμμάχους του.
Η εισαγγελία, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι ήταν ο αρχηγός μιας πενταμελούς ομάδας στρατιωτών που οργάνωσαν την εισβολή στο σπίτι των Ιρακινών για να βιάσουν το κορίτσι και αργότερα κόμπαζαν για το έγκλημά τους. Οι τρεις από τους άλλους τέσσερις στρατιώτες παραδέχτηκαν την ενοχή τους ενώ ο τέταρτος καταδικάστηκε από στρατοδικείο. Όλοι τους εκτίουν ποινές από πέντε έως 100 χρόνια κάθειρξης.

Ο αγώνας για νερό: Αν είναι δυνατόν!!

Αγαπημένο μου χαμομηλάκι,

Είδα χθες μία διαφήμιση στην τηλεόραση που προωθούσε ένα νέο χρωματιστό μεταλλικό νερό (ναι νερό, ακόμα κι' αυτό!!!) για παιδάκια! 
Τα συμπεράσματα δικά σας γιατί εγώ ειλικρινά εξαγριώθηκα και καλύτερα να μην γράψω τις σκέψεις μου!
Λίγες σκέψεις από το χαμομηλάκι:
Αντί νߴ ασχοληθούν μߴ αυτό,

Ο αγώνας για νερό

Αν και ο Ο.Η.Ε έχει κατατάξει την πρόσβαση σε πόσιμο νερό σαν αδιάσπαστο μέρος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάθε 15 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί, εξαιτίας της έλλειψης καθαρού νερού και των απάνθρωπων συνθηκών υγιεινής. Με βάση την τελευταία αναφορά του διεθνή οργανισμού κατά της διαφθοράς, Transparency International, το άρθρο αυτό σχολιάζει τα συμπεράσματα της αναφοράς, τονίζοντας την αναγκαιότητα της υπεύθυνης διαχείρισης και κατανάλωσης των υδάτινων πόρων. 

το μόνο που τους νοιάζει είναι 
η άπατη τσέπη τους....

Τρελλά φράγκα 
και από το νεράκι του Θεού...

https://tinyurl.com/water-right 

Σκότωσε το μωρό της θηλάζοντάς το μεθυσμένη


Θήλασε το ηλικίας μόλις πέντε μηνών αγοράκι της, αφού πρώτα είχε καταναλώσει μισό λίτρο καθαρού οινοπνεύματος. Λίγες ώρες αργότερα, το  μωρό ξεψύχησε, λόγω βαριάς μέθης από την αιθυλική αλκοόλη.
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην πόλη Σρέτενσκ στη ρωσική Άπω Ανατολή, στις 3 Απριλίου. Σήμερα, το δικαστήριο της πόλης καταδίκασε την 28χρονη ασυνείδητη μητέρα σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και τριετή παρακολούθηση, καθώς έκρινε ότι είναι ένοχη για πρόκληση θανάτου από εγκληματική αμέλεια. Η 28χρονη θήλασε μεθυσμένη το άτυχο αγοράκι τρεις φορές το ίδιο απόγευμα.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στην 28χρονη την παρακολούθηση προγράμματος απεξάρτησης από το αλκοόλ.
Zougla.gr  

Madata.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki