Monday, 10 March 2014

Μαθήματα ανθρωπιάς από ένα μικρό παιδί

Ένας μικρός «Άγιος Βασίλης» στο Ηράκλειο

Ο μικρός Γιάννης το περασμένο Σάββατο είχε τα γενέθλια του….
Στο πάρτι που έκανε ζήτησε από τους φίλους του να φέρουν δώρα όχι για εκείνον αλλά για τα παιδιά που δεν έχουν.
Σκέφτηκε τα παιδιά που οι γονείς τους λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να τα αγοράσουν…
Όταν ο μικρός Γιάννης ανακοίνωσε στους γονείς του την επιθυμία του, εκείνοι ειδοποίησαν τον Δημήτρη Αποστολάκη και την Κίτρινη Αποστολή και του ζήτησαν να βοηθήσει στην πραγματοποίηση της επιθυμίας του μικρού μαθητή.
Ο Δημήτρης με χαρά παρέλαβε τα δώρα, τα οποία και μοίρασε σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν μικρά παιδιά.
Ένας μικρό παιδί…ένας μικρός «Άγιος Βασίλης» έκανε με την πράξη του αυτή δεκάδες παιδιά χαρούμενα στο Ηράκλειο.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης αναφέρει στην ιστοσελίδα του στο facebook:
«Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ...
Ο μκρος μας φιλος ειχε χθες τα γενεθλια του και οπως ειχε αναφερει στη μαμα του δεν ηθελε να του φερουν δωρα για εκεινον αλλα για παιδακια που δεν εχουν οι γονεις τους να τους αγορασουν. Η ευχη του μικρου εγινε πραγματικοτητα... και σε επικοινωνια που ειχαμε με τη (…) μητερα του μικρου ΓΙΑΝΝΗ μας παρέδωσε τα πραγματα!!! Ευχαριστουμε το μικρο μας φιλο για την παρα πολυ καλη και συναμα συγκινητικη του πραξη!! Να τον χαιρονται οι δικοι του!!!!»

ΚΡΗΤΗ 10/03/2014 - 07:49
Candia News

Η προσκόλληση του παιδιού στον γονιό του

παιδί με προσκόλληση =γονιός με προσκόλληση
 
Γιατί συμβαίνει και πώς να το αντιμετωπίσετε
 
Η προσκόλληση, πέρα από την κρυφή χαρά που δίνει στον γονιό, είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ποικιλοτρόπως, ώστε να μπορέσει το παιδί να γίνει ανεξάρτητο και ψυχολογικά «αυτάρκες».
 
Όταν το παιδί γεννιέται δε γνωρίζει τίποτα, δε μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του και είναι 100% εξαρτημένο από τους γονείς του.
Έτσι, λοιπόν, από τους γονείς πρέπει να ξεκινήσει και η προσπάθεια, ώστε το παιδί να κατακτήσει σιγά σιγά το χώρο του.
Ένας από τους βασικούς λόγους της προσκόλλησης είναι ο φόβος και η υπερπροστασία των γονιών.
Αν και λογικό, μέχρι ενός σημείου, θα πρέπει να προσπαθούν να το ρυθμίζουν, γιατί αυτή την ένταση περνούν και στο παιδί.

Ανάλογα με την ηλικία, πρέπει να παροτρύνουν το παιδί να δοκιμάζει τις δυνάμεις του αρχικά σε έναν περιορισμένο χώρο. Π.χ. αφήνουμε το παιδί να πιάσει μόνο του το κουτάλι και να φάει. Αν τα καταφέρει, θα είναι για το ίδιο μια επιβεβαίωση ότι «μπορώ και μόνος/η μου».
Πρέπει να διαχωρίσουμε την τρυφερότητα από την προσκόλληση.
Για να είναι μια σχέση τρυφερή, δεν είναι απαραίτητο να ασχολούμαστε συνεχώς και ασταμάτητα με το παιδί. Άλλωστε, χρειάζεται και την ηρεμία για να μπορεί να επεξεργάζεται και να αποθηκεύει όλες τις καινούριες πληροφορίες και ερεθίσματα που του δίνονται.
Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε πως αν δεν έχει συμβεί κάτι τραυματικό στο παιδί, τότε παιδί με προσκόλληση σημαίνει και γονιός με προσκόλληση, καθώς πρόκειται για μια σχέση και όχι για μια μονομερή κατάσταση.
Όταν, λοιπόν, ο γονιός δίνει το παράδειγμα στο παιδί ότι το αγαπά, όμως είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με ασχολίες και ενδιαφέροντα, τότε και το ίδιο μιμητικά θα τον ακολουθήσει.
 
Πηγή: govastileto.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki