Sunday 14 August 2016

James Karagiannis: Ο Έλληνας που μοιράζει δωρεάν παγωτά σε φτωχά παιδάκια

"They love running up and saying, 'Hey, can you ask me a math question today?'" Karagiannis told ABC News.

Ο Ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Καραγιάννης από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης πουλάει παγωτά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με το φορητό του τρέιλερ, γυρίζοντας σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης με τα παιδιά να κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν τις ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού που πουλάει.
Πηγαίνοντας σε αρκετές υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, ο Τζέιμς έβλεπε ότι πολλά παιδιά δεν είχαν ούτε το ένα δολάριο που πούλαγε τα παγωτά του για να αγοράσουν ένα, έτσι σκέφτηκε ένα πρωτότυπο τρόπο για να δίνει σε όλα τα παιδιά δωρεάν παγωτά!
Ξεκίνησε να τους κάνει απλές και εύκολες ερωτήσεις, από την Ιστορία ή τα μαθηματικά και με κάθε σωστή απάντηση κάθε παιδί έπαιρνε δωρεάν και από ένα παγωτό.
Ακόμα όμως και να μην γνωρίζει ένα παιδί την απάντηση, ο Τζέιμς Καραγιάννης σχεδόν του την λέει για να πάρει και αυτό το δωρεάν παγωτό του.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες και με την βοήθεια των κοινωνικών δικτύων, η συγκινητική αυτή προσπάθεια του Τζέιμς είχε γίνει γνωστή σχεδόν σε όλη τη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι απλοί πολίτες να χρηματοδοτούν το μοναδικό αυτό project και μέσα σε λίγες μέρες να έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 6,000 δολαρίων το οποίο όμως θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο στην αγορά παγωτών!
......
περισσότερα εδώ

Το μωρό σας καταλαβαίνει πότε είστε αγχωμένη!

Μπορεί να είναι ακόμα πολύ μικρά για να κατανοούν και να επεξεργάζονται σύνθετα συναισθήματα, όμως, όταν η μαμά τους αγχώνεται, τα μωρά το αντιλαμβάνονται αμέσως, σύμφωνα με νέα έρευνα των Πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια.

«Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, όταν παίρνετε αγκαλιά το μωρό σας εκείνο δέχεται ισχυρά μηνύματα από το σώμα σας τα οποία συνδέονται με τη συναισθηματική σας κατάσταση και την ίδια στιγμή αρχίζει να αισθάνεται το ίδιο παρόμοια συναισθήματα».
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες παρακολούθησαν με ειδικούς αισθητήρες τον καρδιακό παλμό μωρών ηλικίας 12 έως 14 μηνών τη στιγμή που η μητέρα τους έκανε κάτι που της προκαλούσε στρες.
Αφού πρώτα χώρισαν τις μητέρες από τα μωρά τους και τις… άγχωσαν αρκετά μέσω μιας διαδικασίας ερωταπαντήσεων, στη συνέχεια τις άφησαν να τα πάρουν ξανά αγκαλιά. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, τα παιδιά άρχισαν να αντιλαμβάνονται το επίπεδο άγχους της μαμάς τους (το οποίο είχε εκτιμηθεί και καταγραφεί από τους ερευνητές). Μάλιστα, όσο πιο αγχωμένη ήταν η μαμά τόσο πιο έντονη ήταν η αντίδραση του μωρού (αυξημένος καρδιακός ρυθμός).
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται το στρες της μητέρας μέσω της όσφρησης, της έντασης της φωνής και της έκφρασης του προσώπου της.

stogiatro

Το άλλο ζευγάρι - The Other Pair

Μια εξάλεπτη ταινία από την Αίγυπτο που θα σας συγκινήσει. Το σενάριο λένε ότι βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό της ζωής του Γκάντι.
Την ταινία σκηνοθέτησε η μόλις 20 ετών Sarah Rozik και κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ του Luxor το 2014.

Σκηνοθεσία: Sarah Rozik
Σενάριο: Mohammed Maher
Επιμέλεια: Eman Samir
Ηθοποιοί: Ali Rozik & Omar Rozik


antikleidi

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki