Tuesday 5 March 2019

Από το Καρναβάλι στο... Παίδων

Πολλά παιδιά φτάνουν στο Νοσοκομείο με αφρό στα μάτια
Την επικινδυνότητα των αφρών που χρησιμοποιούν τα παιδιά τις Απόκριες δείχνουν οι αριθμοί των μικρών καρναβαλιστών που φτάνουν στο Παίδων. 
Παιδιά στο Παίδων από αποκριάτικους αφρούς και σπρέι: 
Τι συμβουλεύει τους γονείς ο παιδίατρος
Σύμφωνα με τον εφημερεύοντα ιατρό, μεγάλος αριθμός παιδιών πηγαίνει στο Παίδων μετά από ρίψη σπρέι αφρού στο πρόσωπο και κυρίως στα μάτια. 
Ο γιατρός τονίζει πως το σπρέι μπορεί να είναι ένας τρόπος διασκέδασης για τα παιδιά, ωστόσο, δεν είναι και τόσο αθώο όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. 
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενόψει αποκριών είχε συστήσει σχετικά με τους αφρούς και τα σπρέι, ότι θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα τις ενδείξεις: 
-δοχείο υπό πίεση 
-το δοχείο να προφυλάσσεται από τις ακτίνες του ήλιου 
-να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50°C 
-να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά τη χρήση.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

«Τα κορδόνια του»: Οι μαθητές μιλούν για τον αυτισμό

Ταινία - Ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Αλικιανού Χανίων

«Τα κορδόνια του» είναι ο τίτλος της νέας συγκινητικής ταινίας - ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Αλικιανού Χανίων, η οποία δημιουργήθηκε από μαθητές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «cine-mathimata» του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Το φιλμ «Τα κορδόνια του» αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ταινία του συγκεκριμένου σχολείου.
Πρωταγωνιστής ο Μιχάλης, ένα παιδί με ήπιες διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, ο οποίος με συνοδοιπόρο τη μητέρα του και τον παππού του μαθαίνει να κάνει τα δύσκολα απλά, όπως να δένει τα κορδόνια του. 
Βασικό στοιχείο της σχέσης τους η αγάπη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=UWgWII-WZmU
Οι τρεις ευχές του; «Να ζούσε ο πατέρας μου, να μην είχα τα προβλήματα που έχω στο σχολείο και να είχα περισσότερους φίλους».
ingr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

«Γιαννούλα η Κουλουρού» - «Aχυρένιος Γληγοράκης»: Όταν η χλεύη στους αδύναμους γίνεται έθιμο…

«Γιαννούλα η Κουλουρού» - Τέλος στο βάρβαρο έθιμο έβαλε ο Πελετίδης
Μετά από πολλά χρόνια το έθιμο της Γιαννούλας της Κουλουρούς κόπηκε από το καρναβάλι της Πάτρας και, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, μάλλον άργησε.
Ο λόγος που κόπηκε είναι πως αφορά στον διασυρμό (συχνό φαινόμενο στα καρναβάλια) ενός υπαρκτού προσώπου.
---------
Μια γυναίκα που έπεφτε επανειλημμένα θύμα bullying της εποχής, που βέβαια τότε δεν θα μπορούσε να αναγνωριστεί ποτέ ως θύμα. Για κάποιους ήταν αστείο η δική της δυστυχία, που από σκληρή πραγματικότητα μετατράπηκε σε ένα έθιμο που διαιωνίζει την ψυχολογική βία κατά ενός αδύναμου ανθρώπου.

Η Γιαννούλα δεν δικαιώθηκε ποτέ και η δραματική πλευρά της ιστορίας της ξεχάστηκε, κρατώντας μόνο το περιπαικτικό κομμάτι του εθίμου, μετατρέποντάς την στην πιο διάσημη γυναίκα της πατρινής αποκριάς."
περισσότερα εδώ
----------------
Υπήρχε ένα αίτημα από το 2015 που είχε κάνει ο Σύλλογος Ψυχικής Υγείας της Πάτρας και την απόφαση πήρε ο Δήμος, κάλιο αργά παρά ποτέ, που λένε.

Για την ιστορία η Γιαννούλα ήταν μια γυναίκα με νοητική υστέρηση, που ζούσε πουλώντας κουλούρια στους δρόμους. 
Όλη η «κληρονομιά» του κακόγουστου εθίμου προέρχεται από μια παρέα Πατρινών που, στην ουσία, εκμεταλλεύτηκε πολλές φορές την επιθυμία της άτυχης γυναίκας να παντρευτεί.
Η συγκεκριμένη παρέα έστησε θεατρικό σε βάρος της Κουλουρούς, την έπεισε μετά από χρόνια ότι έχει βρεθεί γαμπρός για να παντρευτεί και σκηνοθέτησε γάμο για να… διασκεδάσει το πλήθος. Γενικά μια παρέα ανελέητων… διασκεδαστών έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να γίνει η Γιαννούλα δρώμενο.
Τελικά η άτυχη γυναίκα πέθανε μόνη και φτωχή στη διάρκεια της Κατοχής και σαν να μην έφτανε αυτό από την μνήμη της έμεινε ένας περίγελος, ένα σόου που εντάχθηκε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις! 
Οι εποχές, ευτυχώς, άλλαξαν και ήρθε ο καιρός να σταματήσει αυτό το δρώμενο έστω και με χρόνια καθυστέρηση.

Αυτό το θέμα δεν έχει, πάντως, μόνο πατρινό ενδιαφέρον. Πολλά «δρώμενα» ανά τη χώρα είναι... τουλάχιστον ανελέητα και άδικα όπως το κάψιμο του «Αχυρένιου Γληγοράκη» στην Βόνιτσα.

Το τελευταίο δεν ξέρουμε με σιγουριά από ποια παράδοση κρατάει(η περιοχή έχει πολλές βενετσιάνικες παραδόσεις λόγω των πολλών χρόνων Ενετοκρατίας) όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι αφορά τη διαπόμπευση ενός ανθρώπου.

Ενός ψαρά που απαρνήθηκε την θάλασσα και θέλησε να ζήσει στην στεριά, κάτι που οι υπόλοιποι θαλασσινοί έκριναν σκόπιμο να το κάνουν δρώμενο. Ο σκοπός ήταν να δείξουν κάποιον που δεν βρίσκει δουλειά να ζήσει αφού φεύγει από την θάλασσα, γίνεται περίγελος και στο τέλος… καίγεται τελετουργικά μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα!
Είπαμε, έστω και ανεπαίσθητα και πολύ αργά, οι εποχές αλλάζουν και οι αδύναμοι και οι ανάπηροι δεν είναι πια για διαπόμπευση.

agriniopress
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

My Market: Η άθλια επιστολή προς τους εργαζόμενους,
οι οποίοι καλούνται να χαμογελούν...

... για το γεγονός ότι τους επιτρέπεται να εργαστούν.

– Επειδή έχετε δουλειά 
– Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300€ θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο) 
– Επειδή εργάζεστε σε μια εταιρεία που σας σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας 
– Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε 
– Επειδή πληρώνεστε για αυτό 
– Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο 
– Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε

Η χυδαιότητα της επιστολής σαφέστατα αντικατοπτρίζει την αντίληψη ορισμένων εργοδοτών για τους εργαζομένους τους, από τους οποίους περιμένουν να ακούσουν χαμογελαστά «ευχαριστώ» για το γεγονός ότι τους επιτρέπεται να εργαστούν.

περισσότερα εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Αλβανοί μετανάστες ζητούν να χτίσουν
αφιλοκερδώς τη Γέφυρα Κερίτη

Μια προσφορά που συγκινεί και θα έπρεπε να προβληματίζει, όσους βιάζονται να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο εναντίον ανθρώπων που έχουν περάσει τη ζωή τους διωγμένοι, έγινε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στη Κρήτη.
Εκεί, η τοπική Κοινότητα Αλβανών Μεταναστών του νομού Χανίων απέστειλε γραπτή επιστολή – πρόταση στον Δήμο Πλατανιά αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης με την οποία ανακοινώνει πως προτίθεται να συνδράμει αφιλοκερδώς για την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη που κατέρρευσε κατά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Αναφέρουν δε πως προτίθενται να σταθούν στο πλάι του τοπικού πληθυσμού 
«επειδή ζούμε εδώ, είμαστε η γενιά που μεγαλώνει εδώ και πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, ενωμένοι, απέναντι στις δυσκολίες».
Συγκεκριμένα, η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό Χανίων κατέρρευσε στις 25 Φεβρουαρίου, λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων που κατέκλυσαν το ποτάμι, ενώ από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Άλλωστε, είχαν διαπιστωθεί προβλήματα στη στατικότητα της γέφυρας καθώς είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά και από την προηγούμενη κακοκαιρία που είχε πλήξει τα Χανιά.
Η πετρόκτιστη τρίτοξη γέφυρα χτίστηκε το 1908 και είχε χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο (στη ρίζα της εκτελέστηκαν αγωνιστές από τους ναζί).
Ενδεικτικά αναφέρεται πως είναι η ίδια κοινότητα μεταναστών –υπάρχουν δύο κοινότητες Αλβανών στα Χανιά– που μαζί με το τοπικό αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό κι εργατικό κίνημα διεκδίκησε και κατάφερε να συνεχιστούν τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας στο σχολείο της Χρυσοπηγής όταν επιχείρησαν να τα σταματήσουν διάφοροι νεοναζί της περιοχής.

Είναι η ίδια κοινότητα που στήριξε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2018 στα Χανιά, είναι η ίδια κοινότητα που και άλλες φορές έχει αφιλοκερδώς προσφερθεί να κάνει πράγματα εκεί που υπάρχουν προβλήματα.
altsantiri.gr 

Θα έπρεπε ήδη να είχαν αποδεχτεί την πρόταση ως υπέρμαχοι της αριστείας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, απαντά με τη σειρά του, ο Ειρηναίος Μαράκης, αρθρογράφος στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης.
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Υπάρχουν συμμορίες παιδεραστών στα υψηλά κλιμάκια εξουσίας; - Το φριχτό video

Ανθρωποειδή που ηδονίζονται με τον πόνο παιδιών, έχουν φτάσει στο κατώτατο σκαλοπάτι ηθικής και δεν δικαιούνται όχι απλώς υπεράσπισης αλλά ούτε βιολογικής ύπαρξης. 
Η ταξική τους ανέλιξη είναι συναρτώμενη αυτής της μολυσματικής, αδίστακτης προσωπικότητας. Θυμηθείτε την περίπτωση Ντιτρού στο Βέλγιο.
Στην φρικιαστική περιγραφή που ακολουθεί, σημειώστε την ύπαρξη του «Γερμανού επιχειρηματία» που πλειοδότησε στο φρικιαστικό βίντεο. Όπως είχαμε αποκαλύψει, το πρώτο κύμα εξιχνίασης των διακινητών, είχε ξεκινήσει από τη Γερμανία, όταν κάποιος δε μπόρεσε να αντέξει ένα βίντεο που γυρίστηκε στο Κοσσυφοπέδιο και πήγε στις αρχές. 
Βλέπετε, τα χρυσά παιδιά της Δύσης, εκτός από το εμπόριο οργάνων(προσοχή περιέχει εικόνες φρίκης ο σύνδεσμος) είχε έφεση και στη σκηνοθεσία βιασμών, βασανισμών και εκτέλεσης ανηλίκων.


Η έρευνα
Πρόκειται για διεθνή επιχείρηση που ξεκίνησε από τη «Σκότλαντ Γιαρντ, η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τις αστυνομίες των υπόλοιπων χωρών, όπου είχαν εντοπιστεί ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του Ιντερνετ. 
Στην Ελλάδα στάλθηκαν οι κωδικοί τουλάχιστον 158 ηλεκτρονικών ιχνών, χρηστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι οποίοι αντάλλασσαν τις εικόνες και τα βίντεο με το σκληρό παιδικό πορνό, ακόμα και παιδιών ηλικίας δύο ετών. Αμέσως μετά την αποστολή των κωδικών άρχισε η μεγάλη αυτή επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από την τετράμηνη έρευνα της Υπηρεσίας, κατασχέθηκαν συνολικά ογδόντα οκτώ σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οκτώ φορητοί υπολογιστές και εκατοντάδες ψηφιακοί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 50 γιγαμπάιτ. 
Τα στοιχεία παραδόθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθούν και να διαπιστωθεί η σχέση που είχαν μεταξύ τους οι χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αλλά και το εύρος της διακίνησης του πρωτοφανούς σε αγριότητα υλικού.

Παράλληλα, από την τεχνική επεξεργασία των στοιχείων που κατασχέθηκαν θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν άγριους βιασμούς ανηλίκων να έχουν «τραβηχτεί» στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής από την έρευνα, η οποία πάντως συνεχίζεται, δεν έχει διαπιστωθεί συμμετοχή ανήλικων Ελλήνων στο ανατριχιαστικό υλικό της παιδικής πορνογραφίας.

Οι εμπλεκόμενοι

Καθηγητής πανεπιστημίου στην Πάτρα, λέκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο, γιατρός και μάλιστα μαιευτήρας σε πόλη της Στερεάς Ελλάδας, εικονολήπτες και επιχειρηματίες, αλλά και ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι παιδόφιλοι υπεράνω υποψίας, που κατέβαζαν στον υπολογιστή τους το υλικό, το οποίο δύσκολα μπορούν να αντέξουν το μυαλό και η ψυχή ενός λογικού ανθρώπου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Ασφάλεια, στο κύκλωμα εμπλέκεται και ένας καθηγητής ξιφασκίας σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Γλυφάδας. Ακόμα, ένας ανώτερος δημοτικός υπάλληλος σε παραθαλάσσιο δήμο της Αττικής, του οποίου μάλιστα ο αδελφός είναι πολιτευτής και καθηγητής πανεπιστημίου, και πρώην εργαζόμενος στον τομέα έκδοσης σχολικών βιβλίων.

Στη δικογραφία που έχει συνταχθεί αναφέρονται και τα ονόματα γνωστού εικονολήπτη της κρατικής τηλεόρασης και του γιου του. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως το επίμαχο υλικό με την παιδική πορνογραφία εντοπίστηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του νεαρού εικονολήπτη, αλλά στην Ασφάλεια εμφανίστηκε ο πατέρας του, ο οποίος είπε πως το υλικό είναι δικό του, κατά πάσα πιθανότητα σε μια προσπάθεια να γλιτώσει τον γιο του από τη σύλληψη.

Επίσης επιχειρηματίας με είδη υγιεινής, επώνυμος στο είδος του, αλλά και ένας υπεύθυνος ασφαλείας σε πολυτελέστατο παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής είναι μερικοί από τους… ευυπόληπτους πολίτες που έπεσαν στα δίχτυα του Μανώλη Σφακιανάκη. 
Του αστυνομικού που έχει σκοπό της ζωής του να ξεριζώσει μια για πάντα τα κυκλώματα παιδόφιλων, που διακινούν σκληρό παιδικό πορνό στο Διαδίκτυο και υποβάλλουν σε σκληρά βασανιστήρια αθώες ψυχές στην άλλη άκρη του κόσμου για να ακριβοπληρώνουν αυτό το υλικό αρρωστημένα άτομα στο λεγόμενο… ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως οι περισσότεροι από τους εμπλεκομένους σε αυτή τη σοκαριστική υπόθεση είναι οικογενειάρχες και πατεράδες που τη νύχτα, την ώρα που τα παιδιά τους κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο, έβλεπαν το ανατριχιαστικό υλικό στην οθόνη του υπολογιστή τους…

Ανατριχιαστικό βίντεο πουλήθηκε μέχρι 300.000 ευρώ!
............
όποιος έχει γερό στομάχι, ας κάνει κλικ εδώ για τη συνέχεια ...
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki