Tuesday 5 May 2009

Ωραίοι Μεγάλοι Έλληνες

Πολυδιαφημισμένη η προσπάθεια του Σκάι να αναδείξει μέσα από ψηφοφορία τον Μεγαλύτερο Έλληνα.

Και τον ανέδειξε.

Παρά τις αντιρρήσεις μας για τα κριτήρια επιλογής, για την εκμετάλλευση του ενδόμυχου πόθου των Ελλήνων για την πρωτιά (το «φιλόπρωτον» κατά Θουκυδίδη) καθώς και για την ολοφάνερη προώθηση ορισμένων προσώπων σε «καλή θέση», πήραμε την αφορμή από την όλη κίνηση και θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συλλογή αναρτήσεων με τον τίτλο: «Ωραίοι Έλληνες».

Έλληνες, ή Φιλέλληνες, ή όποιοι άλλοι, της ελληνικής παιδείας μέτοχοι, έδρασαν εδώ ή κάπου στην υφήλιο και με τους λόγους, τη δράση και τις πράξεις τους τίμησαν και τιμούν την Ελλάδα, το Πνεύμα της.

Άνδρες και γυναίκες, νέοι, ακόμα και παιδιά, χτεσινοί και σημερινοί, προτιμούνται όχι από την αναγνωρισιμότητα, αλλά από την προσφορά τους.

.Επιφανείς και αφανείς, κυρίως οι δεύτεροι, έχουν θέση σ’ αυτή την κίνηση. Άνθρωποι «ασήμαντοι», γιατί ποτέ και κανένας δεν τους πρόβαλε στα ΜΜΕ.

Ήρωες της Ιστορίας μας, στρατιώτες του Καλού που η επίσημη ιστορία δεν καταδέχτηκε κάτι και γι αυτούς να γράψει, αλλά οι πράξεις τους είναι παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους μας.

Αναγνωρίσιμοι ή όχι, ΟΛΟΙ τους Ωραίοι Άνθρωποι
που έχουν κάτι να μας πουν έστω και με μια τους γενναία πράξη σε οποιοδήποτε τομέα της ανθρώπινης δράσης. Προφανώς, σαν άνθρωποι, θα έκαναν και σφάλματα. Η όλη τους στάση όμως, η βιοθεωρία τους βρισκόταν ή βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ωραίοι Έλληνες, οι ανώνυμοι, καθημερινοί άνθρωποι, που δε βάζουν πάνω απ’ όλα το προσωπικό τους συμφέρον αλλά νοιάζονται για τον πόνο του διπλανού και τον βοηθούν.

Ωραίοι Έλληνες, οι Μεγάλοι Πατέρες, Βασίλειος, Χρυσόστομος, και οι Γρηγόριοι, Θεολόγος και Παλαμάς, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους στην παγίωση της Ορθοδοξίας, αλλά για τα Ελληνικά Γράμματα, για τις παραινέσεις και τις καταγγελίες τους ενάντια στη διεφθαρμένη άρχουσα τάξη.

Ωραίοι Έλληνες, ο Λεωνίδας, ο Αθανάσιος Διάκος, ή Ηρώ Κωνσταντοπούλου, αλλά και τα παιδιά του Πολυτεχνείου για προφανείς λόγους.

Ωραίοι Έλληνες, τα παιδιά που βρίσκουν φουσκωμένα πορτοφόλια και τα παραδίδουν.

Ωραίες Ελληνίδες, όσες βάζουν πάνω απ’ όλα το ρόλο τους ως μητέρες.

Άγιοι, λόγιοι, εγγράμματοι και αγράμματοι, αγωνιστές της ζωής επιφανείς και αφανείς, αυτοί οι Ωραίοι Έλληνες διδάσκουν, προσφέρουν Παιδεία.

Είναι εκατοντάδες, χιλιάδες.
Με τη δική σας βοήθεια θα αναδειχθούν το δυνατόν περισσότεροι. Δεν πρόκειται να γίνει καμιά ψηφοφορία.

Κανένας πρώτος, κανένας τελευταίος.

Δεν είναι συγκρίσιμοι, ο Αριστοτέλης με τον Αλέξανδρο, επειδή δεν θα υπήρχε Αλέξανδρος αν δεν προηγούνταν ο Αριστοτέλης.

Δεν συγκρίνεται ο Περικλής με τον Μέγα Βασίλειο, επειδή ο Καθένας έχει την συνεισφορά του και όλοι τους, έχουν τη θέση τους στην καρδιά μας.

Όλοι Ωραίοι Έλληνες!!

Ο Γιάννης Πλούταρχος δώρησε ολόκληρο οίκημα σε ίδρυμα

Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2009

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Πριν ακόμα πάει στη Μελβούρνη, ο δημοφιλής τραγουδιστής, Γιάννης Πλούταρχος, για να δώσει συναυλία υπέρ του ομογενειακού ιδρύματος "Αγάπη", που φροντίζει ελληνικής καταγωγής παιδιά με ειδικές ανάγκες, αγοράστηκε ένα οίκημα το οποίο δόθηκε στο ίδρυμα "Αγάπη".

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα Κύπρου, το οίκημα αυτό αγοράστηκε με χρήματα που προσέφερε ο ίδιος ο Γιάννης Πλούταρχος,η τράπεζα και με κάποια χρήματα που είχε συγκεντρώσει το "Αγάπη".

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Τράπεζας Κύπρου δήλωσε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο τον δημοφιλή καλλιτέχνη, ο οποίος θα δώσει συναυλία στη Μελβούρνη.

"Η συμμετοχή του είναι εντελώς δωρεάν. Επιπλέον, ο Γιάννης Πλούταρχος θα παραστεί και σε φιλανθρωπικό δείπνο που οργανώνει η Τράπεζα Κύπρου, όπου θα ερμηνεύσει μερικές επιτυχίες του", είπε η κ. Τυρίκου και πρόσθεσε:

"Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά και να διαβεβαιώσουμε τους ομογενείς ότι ο Πλούταρχος έδωσε μια υπόσχεση στην ομογένεια και την τιμά στο ακέραιο".

Στο νέο οίκημα της "Αγάπης" θα δοθεί το όνομα των γονέων του Γιάννη Πλούταρχου (ο πατέρας του δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή) που είναι "Στέγη Δωρεάς Οικογένειας Παναγιώτη και Αικατερίνης Κοκοσαίου". Το Κοκοσαίος είναι το πραγματικό επώνυμο του Πλούταρχου.

Το εν λόγω οίκημα βρίσκεται στο 26 Wordsworth Avenue, στο Clayton και αφού ανακαινισθεί θα είναι δυναμικότητας 12 ατόμων.


από NEOS KOSMOS
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:31 π.μ. - 24/4/2009

Αχ, κορίτσι μου 
Άσχετο, αλλά μας αρέσει!!
Άσε που το γλεντάμε κάθε φορά που γίνονται τέτοια  :)

Τα μάτια της κοπέλας που έδιωξαν από εστιατόρια λόγω του σκύλου - οδηγού της

Σκύλοι - Οδηγοί Τυφλών
Αν για τους περισσότερους από εμάς ο σκύλος μας είναι 
ο καλύτερος – ή έστω ένας από τους καλύτερους φίλους μας – και τον βλέπουμε σαν ένα γλυκό ζωάκι που αγαπάμε 
και μας αγαπάει, για κάποιους άλλους είναι 
το μοναδικό τους στήριγμα και χάρη σ’ εκείνον 
μπορούν να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους. 
Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι πραγματικά ιδιαίτερα ζώα. Έχουν μια συγκεκριμένη αποστολή και από τη μέρα 
που γεννιούνται και ως τη στιγμή που θα έρθει η ώρα 
να αποχωρίσουν από την ενεργό δράση, 
ζουν γι’ αυτήν. 
 .
Η εκπομπή Έκτη Αίσθηση της ΕΤ3, αφιερωμένη στους Σκύλους-Οδηγούς Τυφλών. Ο σκύλος ονομάζεται Λάρα και η κάτοχός του Ιωάννα-Μαρία, είναι ερευνήτρια στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. 

Ονομάζομαι Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, είμαι τυφλή και κάτοχος σκύλου-οδηγού...
 .

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki